III ⚜ Evarel Nyvesal | Ak Ülke

184 17 0
                                    

⚜

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


EVAREL NYVESAL
Ak Ülke
Aydınlık Diyar, Batı Bölgesi

Başkent: Kalsedon

Yönetim: Hükümdarlık

Yönetici Hanedan: Evarel Hanedanı

Kuruluş: RN 1490

Hükümdar: Ak Kraliçe Nmerysa Rhyna Sellysa

Halklar: Diyar Halkları, Buz Halkı, Batı Denizi Halkları

Konuşulan Diller: Diyar Dili, Buz Dili, Deniz Dili

Sınırlar: Batıda Batı Denizi (özerk bölge) ve ötesinde Deniz Şehirleri ile sınırdır. Doğuda Doğu Denizi ve ötesinde Doğu İmparatorluğu vardır. Kuzeyde Kuzey Denizi-Batı Denizi sınırıyla Altın ve Opal şehirlerini kapsayan büyülü sınırıyla Kara Ülke'ye komşudur. Güneyde ise Kızıl Ülke ile olan sınırı Kızıl Nehir'dir.

Coğrafya: Batıda Batı Denizi, doğuda Doğu Denizi vardır. Ay Dağları, Gümüş Nehir, Donmuş Nehir, Gümüş Göl ve Gök Nehir'in bir kısmı buradadır.

İklim: Altınsarısı, batıdenizi, doğugölü ve buz iklimleri vardır. Dört mevsim hissedilse de Buz Diyarı haricinde kar nadiren yağar.

İnanç: Rhaeya(Ana Tanrıça)

Kültür: Karışık. Burada kuzeyin aksine kesin bir birlik yoktur. Genelde batı kültürü hakimdir. İnsanların bir kısmı aydınlık halka mensuptur. Altın, gök ve buz halkları da buradadır. Kültürü ve gelenekleri Diyar'ın tüm bölgelerinin karışımıdır. Kuzeyin eğlence anlayışı olan düellolar burada yasaktır. Kara büyü yasaktır, yalnızca iyileştirme büyüleri yasaldır. Buna rağmen kehanetlere önem verilir. Bilgeliğe önem verilir.

Şehirler: Ak Ülke'ye bağlı birçok büyük özerk bölge vardı. Bölge yönetiminde tam birlik yoktu. Şimdiyse sistem değişmeye başlamıştır. En büyük özerk bölge olan Buz Diyarı, Ak Ülke'ye eskisinden daha yakındır. Orman Diyarı da buraya bağlı sayılmaktadır. Büyük şehirler: Kalsedon, Kuvars, Savaşçı'nın Kılıcı, Kharine'in Umudu, Sarin'in Adaleti, Altıntaç Limanı, Opal, Altın (Sarin'in Adaleti, Opal ve Altın şehirleri karmaşıktır.)

Soylu Aileler: Kharin, Sarin, Arion, Elerante, Ernasal.

Bağlı Bölgeler

Buz Diyarı: Bu bölge eskiden iç işlerinde tamamen bağımsız olup Buz Ejderhası'nın gücüne sahip buz hükümdarlar tarafından yönetilmektedir. Burada yaşayan herkes buz halkına mensuptur. Buz Ejderhası, Ay Tanrıçası Viendoriel, buz büyüleri bu bölgenin kültürünün önemli parçalarıdır. İkinci bir dil olarak Buz Dili konuşulur.

Batı Denizi: Eskiden Deniz Ejderi'nin gücüne sahip Deniz Hanedanı tarafından tam bağımsızlıkla yönetilen Batı Denizi, Ak Ejderha ve Deniz Ejderi'nin ittifakı sonrası Aydınlık Diyar'a bağlanmıştır. Sonrasında Diyar'ın kuruluşu ile Diyar'a ve sonrasında da Ak Ülke'ye bağlanmıştır. Deniz Ejderi'ne saygı gösteren ve onun gücünü taşıdığına inanılan hanedan tarafından özerk olarak yönetilir. Deniz Dili konuşulur.

Öncüller
Evarel
Evarel Nyvesal
Elf Şehirleri
Buz Diyarı
Batı Denizi


Ak Ülke'nin Hükümdarları
Rhonal Evarel Nyvesal

1. Nmerysa Rhyna Sellysa (Ak Kraliçe) RN 1490-

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now