V ⌛ Hükümdarlar Çağı | RN

440 30 37
                                    

HÜKÜMDARLAR ÇAĞI


| R N |

RN 1 - Devam Ediyor

Hükümdarlar Çağı adını bu dönemde en güçlü ırk olan hükümdarlardan, yani rhona ırkından alır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hükümdarlar Çağı adını bu dönemde en güçlü ırk olan hükümdarlardan, yani rhona ırkından alır. Ejderhaların Savaşı sırasında ejderhaların güçlerine sahip olmuşlardır, ejderhaların ölümüyle ise en güçlü olmuşlardır. Ancak Gök Ejderha'nın Kuralları, onların güçlerini kırmıştır.

Bu çağın başındaki en büyük iki güç, birbirleriyle ittifak halinde olan Diyar ve Gölge Diyardır. Diyar'ın Hükümdarı Yüce Kraliçe Deisenria ve Gölge Diyar'ın Hükümdarı Kral Kallias ittifaklarını korumuşlar ve yaklaşık iki yüz yıl barış içinde yaşamışlardır.

Diyar'ın sınırları bu çağın başlarında şekillenmeye başlamıştır. Kuzeyde Kuzey Denizi ve Gece Dağları, güneyde Güneş Dağları ve Gül Nehri, doğuda Doğu Denizi, batıda Batı Denizi sınır olmuştur.

RN 1500 yılına gelene dek, Diyar ve Gölge Diyar'ın dışında birçok ülke ve birlik kurulmuştur. Bunlardan bazıları Gece Diyarı, Anka, Doğu İmparatorluğu, Çöl Birliği ve Deniz Birliği'dir.

Büyük Hanedanlar

Üç Rhona Hanedanı
Diyar (Evarel) Hanedanı
(Kara, Ak, Kızıl, Gök ve Altın)
Buz (Freyjal) Hanedanı
Gölge (Zatharel) Hanedanı

Diğer Hanedanlar
Deniz (Elhiras) Hanedanı
Gece (Azarhys) Hanedanı
Anka (Xerhios) Hanedanı
Siren (Saeren) Hanedanı
Orman (Ernasal?) Hanedanı
Gün? Hanedanı
Doğu? Hanedanı

Hükümdar Türleri

Rhona Dharal (Kara)
Rhona Nyvesal (Ak)
Rhona Rhegonal (Kızıl)
Rhona Aterailel (Gök)
Rhona Elairel (Altın)
Rhona Freyjal (Buz)
Rhona Zatharel (Gölge)

Önemli Olaylar

Diyar'ın Kuruluşu (RN 1): Yüce Kara Kraliçe Deisenria'nın birleştirdiği Diyar'ın resmi kuruluşudur.

Gölge Diyar'ın Kuruluşu (RN 1): Gölge Kral Kallias'ın hükümdarlığındaki Gölge Diyar'ın resmi kuruluşudur.

Altın ve Gölge Savaşları (RN 318-450): Diyar'ın ilk büyük iç savaşıdır. Dareiselerin Düşüşü, Sitrin Saray'ın harabe haline getirilmesi, Kara Altın (Elairel Dharal) Anlaşması gibi birçok olaya sebep olan savaşlar bütünüdür. Dareiseler adlı önemli bir ırkın sayısı oldukça azalmıştır. Kuzeylilerin Diyar'ın diğer bölgelerinden uzaklaşmasına sebep olmuştur.

Gece Diyarı'nın Kuruluşu (RN 429): Gece Ejderi'nin gücüne sahip olan Rhesos ve Meonie tarafından Gece Diyarı kurulmuştur. Böylece kuzeyde üç büyük ülke şekillenmiştir.

Kuzey Birliği, Gölge ve Gece Hükümdarlığı (RN 639-713): Gölge Kral Korint ve Gece Kraliçesi Lysandra'nın evliliği ile oluşan kuzey birliğidir. Korint'in ve Lysandra ile olan kızları Kiera'nın ölümü sonrası sona ermiştir.

Diyar'da Birinci Fetret Dönemi; Gök, Altın ve Kızıl'ın Savaşı (RN 690-750): Diyar'ın ilk ve kesin ayrımı bu dönemde olmuştur. Laetian, Aurelius ve Roxedan'ın savaşının sonunda kazanan Roxedan olmuş, ancak oğlu melez olduğu için Diyar tarafından kabul görmemiştir. Diyar Hanedanı Laetian'ın kızıyla devam etmiştir.

Diyar'da İkinci Fetret, Ejderha ve Anka'nın Savaşı (RN 900-940): Diyar'ın bir başka fetret dönemi sırasında güneyde Anka'nın kuruluşu ve Rhodona'nın hak iddiasıyla daha da karmaşık bir hale bürünen savaşlardır. Diyar'da savaşı Kızıl Kraliçe Siranna kazanmıştır. Anka Kraliçe Rhodona, güneyde hak iddia etmiş, ancak savaşı kaybetmiştir. Savaşı kaybetmesine rağmen Diyar'ın Güneş Dağları'nın güneyindeki toprakları riske girmiştir.

Anka'nın Kuruluşu (RN 900): Anka Kraliçe Rhodona, Anka'yı kurmuştur. Anka'nın gücüne sahip olan Rhodona ayrıca ülkesinde bir Diyar Hükümdarı olarak tanınmıştır. Büyük annesinin Roxedan olduğunu savunmuştur.

Gölge ve Gece Savaşı, Geceyarısı Yıldızı'nın Yıkılışı (RN 919-1124?): Gölge Kral Zethos'un başa geçmesiyle başlayan savaştır. Gece Prensesi Marla öldürülmüştür. Gece Diyarı'nın ağır kayıplarıyla sonuçlanmıştır.

Kabile Savaşları, Anka ve Çöl Kabilelerinin Savaşları (RN 1261-Devam Ediyor): Anka Kraliçe Atossa ve Şahin Kral Hierax'ın evliliğinden olan Prens Soter'in Anka tarafından kabul görmemesi, Anka Hanedanı'nın içerisinde yaşanan mücadeleler ve kabilelerin Soter'e desteği ile başlayan savaşlar bütünüdür. Kesintili olarak hala devam etmektedir.

Geceyarısı Yıldızı'nın İsyanı (RN 1400?): Gölge Kraliçe Zerelia'nın, ablası Gölge Kraliçe Zinaida'ya karşı başlattığı isyanlardır. Yaşanan olaylar sonrasında Zerelia geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Çöl Birliği; Akrep, Şahin ve Yılan: Çöldeki üç büyük kabilenin önderliğinde kabilelerin birleşmesiyle oluşan birliktir. Akrep Kraliçe Jahrani, Şahin Kral Kellan ve Yılan Kral Vaughan'ın yönetimindedir.

(Bu kısımdan sonrası Kraliçelerin Savaşı serisini doğrudan etkileyen olaylardır, okumayanlar için önemli spoiler içerebilir)

Kraliçelerin Savaşı (RN 1500-Devam Ediyor): Kara Kraliçe Dymentsia'nın Ak Kraliçe Nmerysa'ya savaş ilan etmesi, ardından Kar Kraliçesi Salirhenia'nın isyanıyla başlayan savaşlar bütünüdür.

Kış Gülü'nün İsyanı (RN 1500): Kar Kraliçesi Salirhenia'nın buz kristallerini uyandırması sonrası büyüyen isyandır. Buz Diyarı'nın bağımsızlığı ile sonuçlanmıştır.

Deniz Savaşları; Batı Denizi, Deniz Birliği ve Iasos Tiranlığı (RN 1501-Devam Ediyor): Batı Denizi'nde olan savaşlar ve olaylar bütünüdür. Kuzey Denizi ve Batı Denizi'nın Savaşı ile başlamıştır.

Üçüncü Karanlık Savaş, Yıldızların Savaşı: Kuzeyde gerçekleşen savaşlar bütünüdür.

Kuzey İttifakı, İkinci Kuzey Birliği: Kuzeyde olan ikinci büyük ittifak ve sonrasında oluşan birliktir.

Güney İttifakı: Güneyde olan ittifaktır.

(Spoiler içerebileceği için bazı olaylar burada yer almaz)


Ekler

Burada bahsedilen hanedanlar ve hükümdar türleri, bu çağda var olanlardır. Önceki çağlar için başka hanedanlar, başka türler eklenebilir.

Ülkeler, tarihçeler, hanedanlar, hükümdar listeleri gibi birçok konu hakkında ayrı bölümler bulunmaktadır veya eklenecektir.

Gök ve altın sıralamaları bazı yerlerde altın-gök, bazı yerlerde gök-altın olarak yazılmış. Bunlarla ilgili daha sonra düzeltme yapacağım.


Eklemeler ve düzenlemeler olabilir.

22.04.2021

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now