VIII ✨ Evarel Azarhys | Gece Diyarı

142 11 4
                                    


EVAREL AZARHYS
Gece Diyarı

Başkent: Safir

Yönetim: Hükümdarlık

Yönetici Hanedan: Azarhys Hanedanı

Kuruluş: RN 419

Kurucular: Gece Kralı Rhesos ve Gece Kraliçesi Meonie

Hükümdar: Gece Kralı Auris Lykon

Varisler: Rhyseion Lysandros (haklı varis?), Kastor Lyktos (meşru varis), Doria Lilaia**

Sınırlar: Güneyde Gece Dağları (Yıldız Dağları) Kara Ülke ile olan sınırdır. Batıda dağlar ve Geceyarısı Yıldızı şehri sonrasında Gölge Diyar vardır. Doğuda Doğu Denizi, birkaç bağımsız kuzey şehri ve ötesinde Doğu İmparatorluğu vardır. Kuzeyde ise Ruhlar Çağı'ndan beri bir birlik yoktur, küçük şehirler ve göçebe halklar vardır.

Coğrafya: Gece Dağları'nın bir kısmı, Safir Nehir ve Gece Nehri buradadır.

İklim: Gecekarası ve gece iklimleri vardır. Hava genelde kapalı ve yağışlıdır. Güz ve kış mevsimleri daha uzun sürmekte ve hissedilmektedir.

İnanç: Zoryeva(Gece), Moirende(Kehanet), Rhoer(Güç) Liverae ve Zitendae(Yaşam ve Ölüm) kuzeyde inanılan başlıca ölümsüzlerdir.

Kültür: Kuzey kültürü. Burada yaşayan insanlar Karanlık Dil'i konuşur. İnançları ve gelenekleri Kara Ülke'ye benzemektedir. Gölge Ejderha, Gece Ejderi, Kara Ejderha, yıldızlar, ölümsüzler, kara büyü ve sonu ölümle biten düellolar önemlidir. Kara Ülke gibi burada da güç, adalet ve hırsa değer verilir.

Şehirler: Vilayet sistemi vardır ve şehir yöneticileri Gece Hükümdarları'na* karşı sorumludur. Büyük şehirler: Safir, Mavi Liman, Geceyarısı Güneşi

Soylu Aileler: Uratheia(Urania?)


*Gece Diyarı eş olan iki hükümdar tarafından yönetilir, hükümdar ve eşi eşit güce sahiptir. (Auris'in eşi önceki yıllarda ölmüştür)

**Rhyseion Lysandros, Önceki Gece Kralı Diores'in ilk ve tek çocuğudur ve varis olduğunu belirten Lysandros adına sahiptir. Fakat Diores öldüğünde tahta Auris geçmiştir. Auris daha sonra varisi olarak kendi oğlu Kastor Lyktos'u seçmiştir. Doria Lilaia, Auris'in kızıdır.

Gece Diyarı'nın Hükümdarları
Rhuanal Evarel Azarhys

1. Rhesos ve Meonie (Gece Hükümdarları)

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıKde žijí příběhy. Začni objevovat