III ⌛ Ruhlar Çağı | RH

348 21 2
                                    

RUHLAR ÇAĞI


| R H |

RH 1 - RH 50.000

Ruhlar Çağı'nın başlangıcı ve bitişi tam olarak bilinmez. Birden fazla dönemi olduğu ve yaklaşık elli bin yılı kapsadığı varsayılır. Bin yıllara göre tarihlendirmeler yapılır.

Bu dönemde ölümsüzler, ruhlar, ejderhaların dahil olduğu birçok yaratık ve birçok halk yaşamıştır. Bilinen yaşamın bu dönemde başladığı, bilinen güçlerin ve büyülerin bu dönemde şekillendiği, Ruhların Çağı'nın sonlarında birçok şehir kurulmuş olduğu için yerleşik yaşama bu çağda geçildiği varsayılır.

Ölümsüzler ve ruhlar, bu çağın en büyük ve tek hakim güçleridir. Bu çağın başında ölümsüzlerden güçlerini alan ruhların, bu çağın sonunda ejderhalar dahil birçok yaratığa ve birkaç ırka güçlerini verdiğine inanılır.

Bu çağda karanlık ruhlar, aydınlık ruhlar, ateş ruhları, buz ruhları, deniz ruhları dahil birçok ruhun yaşadığına ve bunların adlarını aldıkları güçlere hakim olmuşlardır.

Önemli Olaylar

Karanlık Savaş: Tüm kuzeyin yukarı ve aşağı olmak üzere ikiye ayrılmasıyla sonuçlanan Karanlık Savaş'ta ölümsüzlerin ve ruhların en önde yer aldığı düşünülür. Bu savaşın nedenleri kesin olarak bilinmez ve savaşla ilgili ayrıntılı bilgiler yoktur. Bu savaşın sonuna Kuzeyin Büyük Ayrılışı denir. Yüzlerce karanlık şehir yıkılmıştır. Sınırın yukarıda kalan kısmına Kuzey Sınırının Ötesi, Bilinmeyen Kuzey gibi adlar verilir.

Bilinmeyen Kuzey'de halen ölümsüzlerin ve ruhların hakimiyeti vardır, yani bilinen türden bir canlının hakimiyeti yoktur. Ejderhalar dahil hiçbir ölümlü buraya hakim olamamıştır. Bu sebeple ejderhaların, diğer yaratıkların ve hükümdarların güçleri burada işlemez, hüküm sınırlarına dahil edilemez. Birbirlerinden bağımsız küçük kuzey şehirleri ve kabileler vardır. Bu halklar kendilerine eski kuzeyliler der.

22.04.2021

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now