IV ⌛ Ejderhalar Çağı | RG

423 31 31
                                    

EJDERHALAR ÇAĞI


| R G |

RG 1 - RG 20.000

Ruhlar Çağı'ndan beri var olan ejderhalar, Ruhlar Çağı'nın sonunda ve Ejderhalar Çağı'nın başında ruhların güçlerini almalarıyla asıl güçlerine kavuşmuşlardır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ruhlar Çağı'ndan beri var olan ejderhalar, Ruhlar Çağı'nın sonunda ve Ejderhalar Çağı'nın başında ruhların güçlerini almalarıyla asıl güçlerine kavuşmuşlardır.

Bu çağın başlangıcı kesin olarak bilinmese de sonu kesindir. Yaklaşık yirmi bin yıl sürmüştür. İlk birkaç bin yılın ardından tarihlendirmeler yüz yıllar ve on yıllar şeklinde yapılır, bu çağın sonunda ise kesin tarihler verilir.

Ölümsüzler ve ruhların bilinmeyen ve ölümlülere kesin olarak karışmayan hakimiyetlerinin aksine ejderhalar, yaratıklardan ve ırklardan oluşan canlıları kesin olarak etkileyen güçlere sahiplerdir. Bu güçleri kullanıp yeryüzünde yaşayan ırkların üzerinde güç sahibi olmuşlardır. Birçok ırk böylece kendi türlerinin en güçlüsü olan ejderhalara bağlanmıştır. Bu birleşmeyle büyük ülkeler kurulmuştur. Bir sonraki çağa adını verecek rhonalar da, kanatlarının etkisiyle ejderhalarla yakın olmuş ve onların yeryüzündeki elçileri olmuşlardır.

Irkların birleşimi ve sistemlerin oluşmasıyla oluşan düzen uzun sürmemiştir. İlk on bin yılda ejderhaların hakimiyeti sağlanmıştır. Bu hakimiyet, en büyük ejderhaların kendi aralarında mücadelesiyle neredeyse bilinen tüm toprakları ve ırkları etkileyen büyük savaşlara sebep olmuştur. Bu savaşlar sırasında hükümdarlara güçlerini veren ejderhalar birbirlerini yok etmişlerdir. Hükümdarlar ise savaşlar sırasında halkların yanında olmuş ve böylece sonraki çağda birçok ırk tarafından saygı görüp halkların liderleri olarak kabul edilmiştir.

Ejderhaların Düşüşü, Hükümdarların Yükselişi'ne sebep olmuştur. Ancak bu da yepyeni savaşlara sebep olmuştur.

Büyük Ejderhalar

Beş Büyük Ejderha
Kara Ejderha
Ak Ejderha
Kızıl Ejderha
Gölge Ejderha
Buz Ejderhası

Diğer Ejderhalar
Gök Ejderha
Altın Ejderha

Ejderler
Deniz Ejderi
Gece Ejderi
Orman Ejderi
Mor Ejderha
...


Önemli Olaylar

Irkların Birleşimi, Ejderhaların Düzeni: Ejderhaların yönetiminde birçok ırk birleşmiş ve ilk büyük ülkeler kurulmuştur. Hükümdarlar, ejderhalarla bağlarının da etkisiyle bu ülkelerin bir kısmının yöneticileri olmuşlardır.

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now