🌑 Gölge Diyar'ın Hükümdarları I 🌑

222 9 12
                                    

Gölge Diyar
Evarel Zatharel


Kallias ve Zelia'nın Soyu
Zatharel Hanedanı

1. Kısım
RN 1 - RN 1124

1. Kallias (Gölge Kral) RG, RN 1 - RN 184*

Şafak Yıldızı, Kurucu olarak anılır. Gölge Ejderha'nın yok oluşunun ardından Gölge Diyar'ın insanlarını birleştiren hükümdardır. Gölge Diyar'ın üç ünlü kılıcından ilki olan Karanlığın Şafağı'nın sahibidir. Bu kılıcı Kara Kraliçe Deisenria ile olan düellosunda kazanmıştır.

Kara Kraliçe Deisenria ile onun bir zamanlar sevgili oldukları söylenir. (Rhona ırkının kendi arasında evliliği yasaklanmıştır.) Fakat daha sonra Gölge Büyücü Zelia ile evlenmiş, onu sevmiştir. Zaellian bilinen çocukları ve varistir.


2. Zelia (Gölge Büyücü, Vekil Kraliçe) RG? - RN 184-203

Gölge Kral Kallias'ın eşi. Kallias'ın yaşamında ona yönetimde eş hükümdar olarak yardımcı olmuş, yeni kurulan ülkenin gelişimde çok büyük etkisi olmuştur. Kallias'ın ölümünün ardından bir süre kızı Zaellian ile birlikte ülkeyi yönetmiş, daha sonra kızı tarafından sürgün edilmiştir.


3. Zaellian (Gölge Kraliçe) RN 184/203-325

Akşam Yıldızı, Zalim olarak anılır. Gölge Kral Kallias ve Gölge Büyücü Zelia'nın kızıdır.  İsyanları kanla bastırmıştır. Annesini sürgün etmiştir. Eşlerin yönetime karışma haklarını alınmıştır.** Gölge Diyar'ın ikinci ünlü kılıcı Savaşın Gölgesi'nin ilk sahibidir, bu kılıcın sahipleri Zaellian'ın varisleri sayılır ve genellikle Akşam Yıldızı olarak anılırlar. Styra'nın annesidir.


4. Styra (Gölge Kraliçe) 325-370

Akşam Yıldızı olarak anılır. Gölge Kraliçe Zaellian'ın kızıdır. Annesi gibi zalimliğiyle tanınır. Savaşın Gölgesi kılıcının ikinci sahibidir. Draklos ve Dardenie'nin annesidir.


5. Draklos (Gölge Kral) 370-438

Geceyarısı Yıldızı olarak anılır. Gölge Kraliçe Styra'nın oğludur.  Gece Diyarı'nın kuruluşu (420) onun döneminde gerçekleşmiştir. Bu ülkenin bağımsızlığını tanıyan ve hanedanını destekleyen güçlü bir hükümdar olduğu için gece hükümdarları ve gece halkı ona Geceyarısı Yıldızı adını vermişlerdir. Peleus Drakon'un babasıdır.


6. Dardenie (Gölge Kraliçe) 438-490

Gölge Kraliçe Styra'nın kızı ve Gölge Kral Draklos'un kardeşidir. Onun döneminde Gece Diyarı'na destek olunmaya devam edilmiş, kuzeyde Gölge Diyar'ın yeri de güçlenmiştir. Krona'nın annesidir.


İlk Ayrılma (490-600)
Dardenie'nin ölümünün ardından
Krona ve Drakon

7. Krona (Gölge Kraliçe) 490-600

Gölge Kraliçe Dardenie'nin kızıdır. Kuzeni Peleus Drakon ile taht kavgası vardır. Zeleia ve Styraos'un annesidir.

8. Peleus Drakon (Gölge Kral) 490-627

Gölge Kral Draklos'un oğludur. Kuzeni ile yaptığı taht savaşıyla bilinir. Babası gibi Gece Diyarı'na destek vermiştir. Korint'in babasıdır.


Kuzey Birliği (639-715)
Gölge ve Gece Hükümdarlığı
Korint ve Lysandra

9. Korint Drakon (Gölge Kral) 627-713

Geceyarısı Yıldızı, Gece Kralı adlarına sahiptir. Peleus'un oğludur. Babası gibi Gece Diyarı'yla ittifak yapmıştır. Daha sonra Gece Kraliçesi Lysandra ile evlenmiştir. Ülkesi, Gece Diyarı ile birleşmiştir. Başkent Geceyarısı Yıldızı olmuş, Yıldız Dağları'nın ötesindeki karanlık halk bir bütün olmuştur. Çocuk yaşta ölen melez kızı Kiera'nın babasıdır.

10. Lysandra (Gece Kraliçesi) 639-713

Gecenin, Ayın ve Yıldızların Kraliçesi ve Geceyarısı Yıldızı adlarıyla anılır. Gece Diyarı'nda gece gücüne sahip en güçlü hükümdardır. Bunun yanında zarafeti, cesareti ve hüznü ile bilinir. Korint ile kuzeyi birleştirmiş ve uzun yıllar boyunca kuzeye hükmetmiştir. Fakat kızı Kiera'yı ve eşi Korint'i birkaç ay arayla kaybetmiştir. Gölge Diyar'dan ayrılmış, kılıcı Kraliçe'nin Yıldızı'nı kendi seçtiği yeni hükümdar olan Zeleia'ya vermiştir. Gece Diyarı'nda Rhaides ile evlenmiş ve Lydes adında bir oğlu olmuştur.


11. Zeleia (Gölge Kraliçe) 713-840

Gölge Kraliçe Krona'nın kızı, Gölge Kral Korint'in kuzenidir. Kuzeni Korint zamanında onun yanında durmuştur. Ülkelerin birleşiminde isyanları bastırmasıyla bilinen güçlü bir komutan olmuştur. Korint'in ve varisi Kiera'nın ölümünün ardından Gece Kraliçesi Lysandra, Zeleia'nın hükümdarlığını kabul etmiş ve onu Gölge Kraliçe ilan etmiştir. Kuzey Birliği sona ermiştir ancak Zeleia döneminde Gece Diyarı ile ittifak sürmüştür.

Gölge Diyar'ın üç ünlü kılıcından olan Kraliçe'nin Yıldızı'nın sahibidir. Lysandra kendi kılıcını ona vererek hükmünü de ona vermiştir. Zeinasa'nın annesidir.


İkinci Ayrılma (840-919)
Zeleia'nın ölümünün ardından

Zeinasa ve Darende

12. Zeinasa (Gölge Kraliçe) 840-919

Akşam Yıldızı olarak anılır. Zeleia'nın kızı. Annesinin politikalarını değiştirmiş ve ülkenin çıkarlarını düşündüğü gerekçesiyle Kuzey İttifakı'na son vermiştir. Kuzeni Darende ile taht mücadelesine girmiştir. Zethos'un annesidir.

Çocukları: Zethos (hükümdar)

13. Darende (Gölge Kraliçe) 840-925

Prens Styraos'un kızıdır. Zeinasa'nın aksine ittifakı sürdürmek istemiştir. Onun döneminde Gece Diyarı ile iyi ilişkiler kurulmak istenmiştir. Bu nedenle bu ayrılma döneminde kuzeyde iki ülke arasında savaş çıkmamıştır. Gece Diyarı'yla yapılan görüşmeler sırasında Gece Prensesi Marla ile tanışmıştır. Marla onun hükmünü savunmuş ve onunla birlikte savaşmıştır. Marla'nın onun sevgilisi olduğu söylenceler arasındadır.


14. Zethos (Gölge Kral) 919-1124

Akşam Yıldızı, Zalim olarak anılır. Gölge Kraliçe Zeleia'nın oğludur. Taht kavgası sırasında geri planda durmuş ve ordunun desteğini almıştır. Annesine yönetimde yardımcı olmuştur. Annesi öldükten sonra başa geçmiş, Kraliçe Darende ile savaşıp onu öldürmüştür. Gece Prensesi Marla'yı Darende'nin ölümüne karşı çıktığı ve onunla birlikte savaştığı için öldürmüştür. Marla'nın başını Gece Diyarı'na göndermiş ve resmen Gece Diyarı'na savaş ilan etmiştir.

Geceyarısı Yıldızı şehrinin Gölge Diyar'a ait olduğunu savunmuş ve bu şehir için savaşmıştır. O zamanlar kalabalık bir kültür şehri olan Geceyarısı Yıldızı'nı kuşatmış ve yerle bir etmiştir. Şehri aldığında şehir berbat bir haldedir. Geceyarısı Yıldızı şehri bu yıkımdan sonra toparlanamamıştır.


*Kallias, Ejderhalar Çağı'nın son zamanlarında da hükümdardır, bu yıllar henüz eklenmemiştir.

**Ejderhalar Çağı'nda kuzey hükümdarları genellikle eşleriyle yönetmişlerdir.

Düzenlemeler, eklemeler olacaktır.

DİYAR REHBERİ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıWhere stories live. Discover now