8%

2.7K 224 18
                                    

-Uram, Pepper üzeni,hogy Tanaka ma jön tárgyalni és magának is jelen kellene lennie.-kiabáltam túl a hegesztő hangját.
-Még ez is.-morrogta.-Mikorra várható?
-Igazából Önt várják a Loreen's-be ebédre.
-Ó hát akkor ma szabadnapot kapsz,viszont este gyere vissza beszélnünk kell.
-Rendben.-bólintottam beleegyezően.Levette köpenyét,majd az ajtóhoz igyekezett.
-Darcy!-szólított meg.
-Igen?
-Véletlenül nincs közöd ahhoz,hogy turbo man vagy három órája fel s alá futkározik a labor körül?
-Fel se tünt.-hazudtam.Tony meghúzta a vállát,majd elindult az ebédre.Kifújtam a levegőt. Pietro,úgy viselkedik mint egy gyerek. Ez a második nap a büntetésükből. Az első napot remekül bírta,szórakoztatónak ítélte meg a helyzetet. Szolidaritásból én se szóltam hozzájuk,így aztán a tegnapi napunk elég viccesen telt. Wanda például az erejét használva,ceruzákat reptetve írta fel a levegőbe mit szeretne. A szőke férfi egyszerű módot választott a kommunikációra,egyszerűen csak mutogatott,s grimaszolt. Ma viszont Pietró bekattant. Mióta fel kelt azóta itt bazsalyog,amit nem igazán értek. Három nap némaság nem nagy kihívás. Olyan,mint egy öt éves kissrác. Elvették a játékát és most a határokat feszengeti. Na persze eszem ágában sincs hozzá szólni,mert lássuk be Sólyom szem mindent lát és én nem akarom őket bajba keverni. Ezt a büntetést ha törik,ha szakad tisztességesen végig fogják csinálni a Maximoff ikrek.Összepakoltam a labort,majd indulni készültem,amikor is egy papír galacsin vágódott a fejemnek.
-Auch.-nyögtem fel,majd lehajoltam a papírért,s kibontottam.
Daisy unatkozom,segíts rajtam.
Állt a papíron rajta. Nem okozott fejtörést kitalálni,hogy ki küldte. Pietro már az első szóval elárulta magát. Nem értem mi baja a nevemmel,azzal persze tisztában vagyok,hogy tudja a nevem,nem csak eltéveszti. Mit jelenthet neki,ha Daisynek hívhat,miért leli örömét benne? Fogtam egy papírt,majd rákarcoltam egy rövid üzenetet,s elhagytam a tornyot.

§

Pietro szemszöge

Láttam,ahogy felveszi azt az irdatlan ronda  vörös sapkáját,megigazítja szemüvegét,az asztalra helyez egy papírt,majd távozik.Képességemet használva már a laborban álltam s olvastam az üzenetet.
Az ember szereti az izgalmakat, ha nem talál érdekes eseményeket,akkor gyárt magának.Szóval kezdj magaddal valamit,a papírt meg égesd el,mert ha Clint megtudja,hogy titokban kommunikálsz velem,akkor bezár egy cellába és nem jössz ki onnan egy hamar turbo man.Mellesleg vegyél órákat Bartontól,ugyanis rémesen dobsz.
-Darcy.-mosolygott csintalanul,majd hangosan felkacagott.
Őrült nőszemély.

§

-Hogy tessék? Még egy hónap?-háborodtam fel az új fejleményeken.
-Nem értelek,azt hittem örülni fogsz,hogy maradhatsz.-dőlt hátra székén főnököm.Végig futtattam rajta tekintetem,hogy komolyan gondolja-e vagy csak elővette jópofa humorát. De testtartása nem utalt semmi humbugra. Ugyanis Antony Stark azért hívott vissza,mert Thor jelentkezett,hogy távol maradnak még egy hónapig,mert Jane-t nem lehet lelőni,ha tudományról van szó.
-Elnézést Mr.Stark én szeretek itt dolgozni,de a hitelkártyám is véges és nem áll módomban lakást bérelni.
-Pontosan ezért ajánlok fel egy szobát itt a Toronyban.
-A Bosszúállókkal legyek összezárva egy teljes hónapig?-feleltem vékony hangon.
-Ha csak nem jelent gondot.
-Nem,dehogyis.-igazítottam meg kötött sapkám.
-Remek,akkor már ma be is költözhetsz,ha gondolod.Hol szálltál meg? Elhozatom a dolgaid.
-A...a Wellingtonban.
-Nos remek.-csapta össze tenyerét,majd felpattant székéből.Telefonjáért nyúlva kiáltott ki.
-Maximoff!Tudom,hogy itt keringsz. Gyors vagy,de Friday gyorsabb.
-Francba.-suttogtam. Összébb húztam magam,sapkám takarásában próbáltam fedezéket találni. Nem akartam összefutni vele,s ez lepett meg a legjobban. Eddig szimpatikusnak tűnt,s most akárhányszor látom kiráz a hideg. Nem tudom miért érzek így. Miért gondolok mindig arra,hogy milyen egy arrogáns,vagy hogy miért idegesít az,hogy Daisynek hív.
-Igen Tony?-ült fel hirtelen Mr.Stark asztalára.
-Darcy mostantól a mi vendégszeretetünket élvezi,kérlek kísérd a szobájához. Úgy gondoltam Wanda mellé rakom,de akkor egész este menne a locsi fecsi,szóval te leszel a szomszédja.
-Hogy mi van?-kiáltottam fel.

You didn't see that comingWhere stories live. Discover now