80%

1.6K 170 27
                                    

Hárman voltak jelen a hálószobában,amelyben gyér fény égett s be volt sötétítve. Az egyik ember Darcy Lewis volt,aki az igazak álmát aludta ágyában. A lány sápadt volt és gyenge,de életben volt. A másik jelen lévő Steve Rogers volt,aki a lány ágya mellett ült. Figyelmesen tanulmányozta Darcyt,állapotát szem előtt tartva. Térdeire fektette könyökeit s kezeit összekulcsolva döntötte állának azt. Teljes némaság volt a szobában,csak Darcy szuszogás vert néha éket a csend szinfóniájába. A harmadik alak bár csendben volt mégis egy veszekedés menete zajlott fejében. Ő és Darcy közt. Pietro Maximoff az ággyal szemközti falnak vetette hátát,karjait összefonva tartotta mellkasa előtt,s várt. Várta,hogy a leányzó felébredjen. Várta,hogy végre már Darcy fejét moshassa a meggondolatlansága miatt. Elakarta mondani,hogy ez nem vakmerőség  mégcsak nem is bátorság. Ez öngyilkosság volt a lány részéről. Pietro idegességében és fusztrációjában a körmét rágta.
-Mikor ébred már fel?-kérdezte rekedt hangon. Két napja eszméletlen a lány és ez kezdte már a szélvész srácot az őrületbe kergetni.
-Ha kialudta magát. Súlyos sérülései vannak.
Pietro nyelt egy nagyot. Önvád. Ezt érezte,ha a lányra nézett. Emlékezett mindenre. A képek,ahogy szó szerint a lányra robbantja az üveg hidat fojtogató volt. Bántotta,pedig megígérte,hogy többé nem teszi. És tessék meddig bírta egy hónapig. Egy hónapig védte a lányt,s mire észbe kapott már tőle kellett védelmezni.
-Pietro.-szólította Steve a férfit,mire az rögtön ráfigyelt.-Ne aggódj. Tony azt mondta az lenne a baj,ha hamarabb felébredne. Regenerálódnia kell a szervezetének.
-Apropó a szervezete.-hozta fel a témát,amelyet senkivel sem tudott megbeszélni két napja.-A sztoriban még vannak számomra fontos mozzanatok,amelyek még mindig homályosak.
-Mit akarsz tudni?
-Mondjuk,hogy miután magamhoz tértem Tony miért nyomott a kezembe egy szérumot,azzal az utasítással,hogy döfjem annak a lánynak a szívébe,akit..-Pietro megakadt,tényleg Steve előtt akar rájönni arra,hogy mit is jelent számára az a vadóc teremtés,aki előtte fekszik...nem..a válasz nem volt.-...Miért kellett Darcynak beadni és mi volt az?
Steve Rogers mély levegőt vett és belekezdtett. Elmondta,hogy Loki rabolta el annak idején a lányt és,hogy jégóriássá változtatta. Elmesélte, hogy a szérum nem vált be és Darcy haldoklott. Elmondta miképp harcolt Pietroért s győzte le Loreleit. A fiú minél többet halott,annál inkább fortyogott benne a düh. A helyzet iránt és Darcy miatt is.
-Bátor lány.-mosolyodott el Steve szelíden.
-Szerintem csak őrült.-morogta Pietro.-Meg egy kicsit önfeláldozó.-vakarta meg grimaszolva a tarkóját a férfi.Steve halkan felnevetett.
-Szerintem egy civilért nem ment volna ilyen hévvel Vegasig úgy,hogy tulajdonképpen haldoklott.
-Ezt hogy érted?-vonta fel kérdőn szemöldökét Maximoff.
-Amikor kiderült az elixír negatív hatása Tony a Toronyig akarta cipelni,hogy beadja az ellenszert. De ő nem tágított mellőled. Azt mondta,hogy ő megment téged és legyőzi Loreleit,addig Tony hozza el a gyógymódot és utánna beveszi.
Pietro hallgatta a Kapitányt,de szemeivel Lewis figyelte. A göndör haja úgy terült szét a párnán,mintha egy elvarázsolt hercegnő feküdt volna előtte.
-Vehemens egy nőszemély-sétált az ágy mellé a szélvész srác. Steve felállt. Készülte otthagyni őket,hogy friss levegőt szívjon. Megállt Pietro előtt, vaskos tenyerét a fiú vállára tette. Olyanok voltak,mint a testvérek ebben a pozitúrában.
-Lehet,hogy őrült és vehemens,de bátor is és tisztaszívű na meg humoros. Kár lenne veszni hagyni ezt a lányt Pietro.-veregette meg a vállát s otthagyta a fiatalokat. A fiú lerogyott a székre s csak bámulta a lányt,közben meg Steve mondata járt a fejében. Mély levegőt vett. Tudta,hogy kár veszni hagyni,s tudta azt is hogy nem is akarja. De érezte. Érezte,hogy most bizony ezt kell tennie. Fájdalom járta át,arra gondolt,hogy meg is hallhatott volna Lewis miatta.Erejét használva teremt előtte,homlokára lágy csókot lehelt. Még jobban fájt neki,mikor döntött. Elengedi. Hagyja veszni. Azzal kisuhant a szobából.

You didn't see that comingWhere stories live. Discover now