9. Časť

6.1K 239 19
                                    


Za oknom sa objavil sneh. Laura časť mesiaca prežívala v pivnici iba so šťastím. Mala síce sviečky ale to bolo asi tak všetko. Jedinou výhodou pre ňu bolo, že sa mohla slobodne pohybovať po miestnosti a tak sa aspoň zahriala. Cez dieru na rifliach ju dosť oziabalo. Na útek nemohla v takomto stave ani pomyslieť.

Jedného dňa, keď okno von z pivnice bolo skoro celé zaviate od snehu vošiel Roman a mal na sebe santaklausousku čiapku.

„Sú Vianoce, krásavica. A ak si bola doteraz dobrá, možno ti Santa niečo prinesie." Žmurkol Roman na Lauru. „A dáme teraz aj tradičné kúpanie aby si bola v tento krásny deň čistá." Dodal, dal jej obvyklý prídel jedna a vody a doniesol z chodby vedro z ktorého išla para.

„Ako pre teba, teplá, skoro až horúca voda na zahriatie. Tak poďme na to." Vyzval ju Roman a Laura sa pomaly vyzliekla. Veľmi ju potešilo keď cítila ako po nej tečie teplá voda a bola rada že ju aspoň takto zahrial. Po kúpeli sa Laura obliekla a čakala, že ju ako vždy opäť zneužije pre jeho potešenie. Lenže Roman sa nehrnul ani sa netváril, že by to mal teraz v úmysle. Lauru to prekvapilo a Roman si to všimol.

„Sú Vianoce, sviatky pokoja a radosti. Nemali by sme si robiť zle, ale len dobre.."

„Takže ma pustíš?" skočila mu do reči Laura.

„Nie, to zas nie.. Ale niečo dobré dostaneš." Odpovedal Roman a nechal Lauru samu. Laura rozmýšľala, čo by si mohla dostať. O hodinku sa Roman vrátil a niesol pár balíkov.

„Najprv otvor tento." Podal jej ten najvrchnejší. Laura ho zvedavo odbalila a uvidela tam misku s kapustnicou, a vyprážanú rybu s hranolčekmi a kečupom a fľašu s teplučkým vareným vínom..

„Keď je už ten Štedrý deň tak nech sa poriadne naješ." Usmial sa na ňu Roman. „Aj keď si teoreticky moja väzenkyňa, nenechám ťa až tak hladovať. Raz za čas sa môžeš najesť aj niečoho lepšieho ako len obyčajných bagiet."  Laura si to vychutnávala. Opäť po dlhej dobe sa jej podarilo zahnať hlad výdatnou stravou.

„A teraz sa môžeš pozrieť na ďalšie darčeky." Vravel Roman a hodil jej malý balíček. Laura ho skúsila chytiť ale vyšmykol sa jej z ruky. Zohla sa poň a keď ho odbalila, uvidela trošku rozhádzanú krabičku so šminkami a kozmetikou.

„To aby si sa mohla aj pekne namaľovať." Poznamenal Roman ktorý ju so záujmom pri tom pozoroval.

V ďalšom balíku našla Laura baleríny a dosť erotické podkolienky. S nejasným pohľadom ich odložila a zobrala posledný balík. Keď z neho strhla baliaci papier, ostala naň pozerať v nemom úžase. V balíku sa nachádzali šaty, aké mala Elsa v rozprávke Ľadové kráľovstvo. Prekvapene ich vytiahla a pozerala sa na ne a na Romana.

„Si pre mňa princezná tak aby si ako princezná vyzerala som ti doniesol aj princeznovské šaty. Dúfam, že som ti trafil veľkosť, nejak som ju vyčítal z toho roztrhaného tielka čo si mala. To sú darčeky odo mňa pre teba. A teraz mi ty môžeš dať darček. A to taký, že sa skúsiš zmeniť na tú Elsu z tej rozprávky. Máš tam aj maľovátka aj nejaké veci do vlasov a vlasy máš aj dosť dlhé aby si si mohla zapliesť aj ten typický vrkoč. Prichystaj sa neskôr ťa prídem pozrieť, že či ma tu už bude čakať doslova princezná" Povedal Roman a nechal Lauru samú s darčekmi.

Laura sa zasmiala. Starý mládenec a chce aby sa mu ona prezliekla za princeznú z detskej rozprávky. Bola ale rada, že bude mať na sebe po čase konečne čisté oblečenie. Rýchlo zo seba stiahla rifle aj sveter, hodila ich do kúta a pomaly si natiahla silonky. Následne si obliekla šaty. Boli fakt prekrásne a  celá sa v nich ligotala. Dokonca musela uznať, že jej trafil aj veľkosť, sadli jej ako uliate. Nakoniec si sadla na matrac a zobrala do rúk líčidlá. Na základe obalu zo šiat si skúsila namaľovať oči aj makeup podľa Elsy. Nakoniec si zaplietla dlhý vrkoč. Prekvapená ako dobre vyzerá, sa obzerala v zrkadielku, ktoré bolo pribalené v kozmetike a čakala, čo urobí Roman keď ju tak zbadá.

Tak Laura je Happy, keďže konečne mohla vymeniť to špinavé oblečenie za čosi iné aj keď trošku netypickejšie. A prekvapilo ju aj to ako sa k nej Roman správa.  Len koľko mu to vydrží? A čo urobí Roman, keď ju uvidí ako Elsu? Tipujte v komentároch. A ako vždy za každý komentár, hlas, kritiku a prečítanie budem vďačný :) :)

UväznenáTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon