38. Časť

3.7K 169 43
                                    


Vianočné sviatky ubehli babám dosť rýchlo. Odkedy im pribudol Filip, nemali dievčatá veľa času na oddych. Roman k nim chodil teraz aj častejšie, ale skôr sa venoval malému ako im. Laura mu to nemala za zlé, ale Klára sa mu vždy hrnula pomôcť s Filipkom.

„Je to naše zlaté mimino." Hovorievala. Všetkých tešilo, že Filip, je zdravý, aj keď sa kvôli nemu baby už dobre dlho poriadne nevyspali. Kláru ale dosť trápilo, že Roman ešte nepovedal, koho si zoberie za ženu. Bola ale opatrná, a netlačila Romana do odpovedi. Vedela, že prílišné zaujímanie sa o to, by jej mohlo pokaziť celý plán.

V polke januára, prišiel Roman za babami ako obyčajne. Doniesol im čerstvé jedlo, a aj nové plienky pre Filipa. Klára, ktorá o práve držala na rukách sa na Filipa usmiala.

„Pred chvíľu jedol a teraz sa chystáme na spánok." Povedala mu a žmurkla naňho. Roman prišiel k nej pohladil ju po vlasoch a s láskou očiach pozrel na Filipa. Ten sa naňho ospanlivo usmial.

„On sa na mňa usmial, videli ste to? Usmial sa na mňa." Zostal vo vytržení Roman.

„Áno, vie, kto je jeho otecko." Povedala Klára.

„Včera sa usmial aj na mňa. Dobre vníma okolie a každého pozoruje. A trošku sa mu páči aj ten náhrdelník, čo si mi raz dal. Keď ho mám na sebe, nemôže od neho odtrhnúť oči." Povedala Laura, ktorá si práve natierala chlieb džemom.

„To ani ja vtedy nemôžem spustiť z teba oči. Vyzerá na tebe nádherné. A Filip sa na§ asi pozerá preto, lebo sa ligoce. Som aj čítal nedávno v jednej knihe, že sa väčšine bábätkám páčia ligotavé veci." Povedal Roman.

„Môže byť." Povedala Laura. Malý Filip medzi tým zaspal. Klára ho uložila do postieľky a Roman sa k nim pripojil ku stolu.

„Všimli ste si ako sa na mňa stále podobá? Až na oči, tie ma celé po tebe." Zašepkal Roman a žmurkol na Kláru.

„Hej, ktovie či aj neskôr bude taký vysoký hnedovlasý krásavec s modrými očami, ako si ty." Povedala Klára. Roman sa zasmial.

„Ďakujem za kompliment. Snáď hej, aj keď sa môže ešte zmeniť niečo." Povedal s úsmevom Roman.

„A snáď v dospelosti nebude nikoho unášať." Poznamenala Laura.

„To nebude. Ak narážaš na tom, že so vás uniesol, tak ten únos, nie je únos v pravom zmysle. Nežiadam za vás žiadne výkupné." Povedal Roman.

„Ale ani nám nedopraješ slobodu." Odvetila Laura.

„Práveže doprial. Chcela by si byť v pivnici prikovaná k stene ako sme pred trištvrte rokom boli?" spýtala sa Klára.

„Klára má pravdu. Dal som vám väčšiu slobodu ako ste moli mať. Ale ak sa ti nepáči, môžem ťa znova ísť tam zavrieť." Povedal s úsmevom Roman.

„Nie, nie, tu je to dobré. Len stále mi nejde do hlavy, prečo si nás uniesol. Áno, viem, že ti chýbala spoločnosť a sklamal si sa veľa krát v láske. Ale bolo to to správne riešenie?" spýtala sa Laura. Roman pozrel na ňu, na spiaceho Filipa a na Kláru a povedal:

„Myslím, že hej. A aj ty sama si na štedrý deň povedal, že sme ako rodina."

„Ako myslíš. Ozaj a stále čakáme na to, koho si nakoniec vyberieš. Nieže by ma to zaujímalo až tak. Ale myslím, že by bolo dobré sa konečne rozhodnúť. Už sa rozhoduješ tak skoro pol roka." Odvetila Laura.

„Už je k tomu blízko. Do konca februára vám dám vedieť. A svadbu by sme potom spravili tak v apríli alebo máji, keď už bude teplejšie. Veď sa aj hovorí, že máj je lásky čas."

„V pohode." Povedala Klára.

„Ozaj, Klára, dačo ma napadlo. Pôjdeš so mnou na chvíľku do kúpeľne?" spýtal sa Roman v snahe zmeniť tému.

„Načo?" spýtala sa Klára.

„Ešte neni 6 týždňov od pôrodu tak nemôže mať sex." Pripomenula Laura.

„To viem. Tak ideš Klára? Bude sa ti to páčiť."

„Idem." Povedala Klára a vsala.

„Roman." potichu ho napomenula Laura.

„Ja viem. Neboj nebudeme mať sex." Ubezpečil ju Roman a šiel za Klárou. Keď vošli do kúpeľne, Roman si sadol na vaňu a povedal:

„Pamätáš sa raz cez leto ako si sa hrala s mojim kamošom?" pričom pri slove kamošom naznačil úvodzovky a pozrel sa pritom medzi nohy.

„Ehm, pamätám. Bola to sranda. Chceš sa znova pohrať?" spýtala sa ho keď pochopila, čo s tým Roman myslel.

„Si bystrá." Povedal Roman a stiahol si rifle.

„Ale rýchlo, kým sa malý zobudí." Povedala Klára, kvokla si a pustila sa do práce. Išlo jej to dobre, až sa Roman znova divil, kde sa to nej berie. Keď už t o malo prísť ozval sa z izby plač. Klára inštinktívne vstala lenže pri vstávaní to práve na Romana prišlo a biela lepkavá tekutina skončila priamo na Klárinom triku a rovno na tvári dievčaťa, ktoré bolo na potlači.

„Prepáč." Povedal Roman.

„Ty prepáč." Povedala Klára už vo dverách. Keď Roman vošiel našiel Kláru skláňať sa nad Filipkom a Lauru ako naho zvláštne pozerá.

„Čo je?" spýtal sa jej.

„Čo ste tam robili?" spýtala sa ho.

„Rozprávali sa." Povedala Klára, ktorá utíšila práve Filipa a otočila sa k nim. Laura si všimla, že má niečo na tričku a potvrdili sa jej obavy.

„To by som niečo počula. Ale ako vidím bola to iná činnosť ako rozprávanie. Zase ti Klára robila dobre?" spýtala sa ho.

„Veď keď nemôžme mať sex tak nech si aspoň takto zatiaľ užije." Povedal Roman.

„A nemôžeš lepšie mieriť?" spýtala sa ho Laura ukazujúc na ostriekanú potlač na tričku..

„Ja by som aj namieril len v tom momente práve začal plakať Filip a Klára šla rýchlo za ním tak sa tomu nedalo zabrániť a skončilo to tak ako vidíš."

„Môžeš byť asi ale rada, že si to odniesli dievčatá na tričku ako keby si to odniesla jej tvár." Sucho poznamenala Laura.

„A ty si aj tak krajšia ako tie dve." Dodal Roman Kláre.

„Ďakujem Romanko. To tričko nevadí, snáď sa to bude dať vyprať. A som rada, že som ti mohla takto urobiť radosť. Dúfam, že onedlho si to užijeme obaja naplno." Povedala Klára a žmurkla na Romana.

„Neboj, veď to už nebude trvať dlho. Snáď si to obaja parádne užijeme." Povedal Roman a pohladkal malého Filipka v postieľke. Následne pobozkal obe baby, rozlúčil sa s nimi a odišiel.

Klára sa nemôže dočkať, kedy už konečne bude môcť mať s Romanom niečo viac ako to čo dostala dnes. Laura bola dosť nervózna z nedostatku spánku. Ale obe dievčatá netrpezlivo očakávajú ktorú si vyberie za svoju budúcu ženu. Bude to Klára alebo Laura? Dozviete sa už v nasledujúcej časti. Za každý komentár, hlas prečítanie alebo kritiku budem vďačný.

FINÁLE PRÍBEHU PRICHÁDZA. UŽ 9. JÚLA NA WATTPADE .

UväznenáWhere stories live. Discover now