#1 Změna

3.1K 232 8
                                    

Nelie měla už plné zuby skrývání se a utíkání. Dělala to už několikrát během svého života a pokaždé, když to udělala, ztrácela sama sebe a svoje skutečné já. Musela si znovu vytvořit novou identitu, nové chování, nové zlozvyky a lhát. Myslela si, že vždycky to dělá kvůli tomu, aby si zachránila život, ale teprve teď pochopila, že až v téhlé chvíli si vážně zachraňuje život. předtím jenom zbaběle utíkala. Vyhýbala se problémům. Teď mohla vážně zemřít. 

"Nemyslím si, že by ti slušela blond. Měla by jsi jít do zrzava. Tohle by nikoho nenanapadlo," ozval se James, zatímco se Nelie prohlížela v zrcadle a česala si vlasy. Mluvili spolu o tom, jak se znovu musí změnit, přizpůsobit se něčemu novému a první krok byla změna vzhledu. 

"Víš, zrzavá je dost těžká barva. Udělaj Ti ji všude, ale zničí Ti vlasy a trvá to fakt dlouho. Taky nemusí dobře chytnout," protočila oči a položila hřeben na poličku k zrcadlu. Už si zvykla na to, že kamkoli šla, James za ni šel jako hlídací pes. Na druhou stranu to chápala, protože už tak pětkrát se pokusila o útěk, z toho ji už dvakrát málem srazilo auto, nebýt Jamese. Nelie si ale nemohla pomoct. Potřebovala Steva. Potřebovala mu říct, že je v pořádku. 

"Už jsi to zkoušela, co? Takže zrzavá," rozhodl. Nelie se na něj podívala.

"Nejdřív chci ale pořádné kafe. Dej mi pořádné kafe, snídani. S plným břichem se blbě utíká, takže dneska kašlu na pokus číslo 6." 

Zatímco Nelie se snažila zvyknout si na nový život a namlouvat si, že to k něčemu bude a eventuálně se uvidí se Stevem, ten zažíval noční můry. Nedokázal si odpustit, co se stalo a bál se přiznat si, že věděl, kdo jeho manželku unesl. Proč by to dělal? Co ho k tomu vedlo? Povzdychl si a složil si lísteček do kapsy. Nedokáže zklidnit tempo a čekat, co zjistí ostatní, jak mu radil Sam. Musí jednat. Musí něco dělat. Půjde si promluvit s Tonym. Věděl, že její bratr taky nesedí na zadku a nečeká, až se něco stane a Nelie se ozve. Musel ji taky hledat. Spojí je to dohromady. 

James trval na tom, že do kadeřnictví půjde s ní. Nevěřil ji a nebylo se čemu divit. Kdykoli mohla vzít roha, kdykoli mohla říct něco nevhodného, co by ji zase ohrozilo. A oba věděli, že i když se Nelie strašně čertila, smiřovala se s tím. Sice hodně pomalu, ale smiřovala. 

"Jste si jistá, že chcete zrzavé vlasy? Bude to hodně práce," a taky hodně drahý, pomyslela si Nelie, ale držela jazyk za zuby. A ne, nebyla si jistá. Kadeřnice ji prohrabovala vlasy a sledovala ji. 

"Jsem. Nemusí to být nutně křiklavá zrzavá, možná by stačila trochu nazrzlá. Jsem už tak nějak unavená z barvy mých vlasů a chtěla bych nějakou změnu," usmála se na ni falešně. Bucky ji sledoval. Někdy ji to lhaní šlo. 

"Rozumím. Přejete si změnu kvůli svému příteli," usmála se kadeřnice a mrkla na Buckyho. Nelie vytřeštila oči. Přítel? Ten idiot ji unesl od jejího manžela. 

~

S Jamesem už byli přeborníci ohledně večeře, během které bylo hrobové ticho. Nelie už měla jiné vlasy, měla je nazrzlé, přesně jak si přála a svým způsobem s tím byla spokojená a líbilo se jí to. Ale nahlas to Buckymu nepřiznala. Dojedla svoje jídlo a zvedala se, aby odnesla svoje nádobí. Chtěla hp vzít ještě Buckymu, ale nedojedl. 

"Půjdu už spát. Nebudu zkoušet utéct oknem jak minule. Ty střepy si ještě dost živě pamatuju," dodala a přejela si rukou po rameni. Dejme tomu, že otevření okna nevyšlo a Nelie to zkusila hrubou silou, což nedopadlo dobře. 

"Nezeptáš se?" nepopřál ji žádnou dobrou noc. Nikdy ji nic takové neřekl. Nelie přemýšlela, jestli si někdy budou povídat a zkusí to jako menší přátelé. I když tu pořád byla ta věc ohledně jejích rodičů. Někdy na sebe měla vztek, že je k němu ještě tak milá a v noci, když spí, do něj nezabodne nůž. Někdy by to bylo daleko jednodušší se rozčílit, než se chovat takhle mile. Ale chránil ji. V tom okamžiku v tom autě se to všechno změnilo. 

"Na co? Jestli se Ti líbí moje nová barva vlasů?" rozhodila rukama. 

"Na tu noc. Jestli chceš, všechno Ti řeknu," podíval se na ni. Nelie zastavila ruce ve vzduchu a sledovala ho. Většinu svého života po tom pátrala. Hledala důvod, proč se to stalo. Proč zrovna její rodiče. A co se stalo s ní a proč si nic nepamatuje. A teď měla možnost to zjistit. 

~

Vypadalo to, jako kdyby to měl Bucky všechno promyšlený. Chtěl, aby pořád něco věděli o Nelie? Mohlo se mu věřit? Steve na to ještě neznal odpověď, ale vzal si do ruky další vzkaz od Buckyho. protože aspoň díky tomuhle kusu papíru věděl, co se děje s jeho manželkou. Musí věřit tomu, že je pořád naživu. 

Starám se o ní. Nechce to ještě pochopit, ale doufám, že časem to pochopí a přijme to. Stejně jako ty. Dělám to pro její bezpečí. Snažím se ochránit člověka, na kterém Ti záleží. Snad to jednou pochopíte. B. B.

A/N: Jen bych ráda upozornila, že se to nezmění v klišé příběh, kdy se Nelie záhadně zamiluje do Buckyho, zatímco ji chudák Steve bude hledat. To bych tuhle FF fakt pohřbila. Děkuju za všechny ohlasy ^^ 

A ještě jedna mini reklama: pokud máte rádi i jiné filmy od Marvelu, začala jsem psát FF na Strážce Galaxie & Avengers. FF se jmenuje "Star- princess" a najdete ji také na mém profilu. 

Captain's Wife [2] [Avengers CZ FF] ✔️Donde viven las historias. Descúbrelo ahora