#4 NEXUS

2.6K 225 25
                                    

Nelie se začala cítit bezradně, když vystoupila z autobusu. Byla zase sama. V cizím městě. A z nějakého důvodu ji tady přesně Bucky chtěl. 

"Skvěle. Fakt by mě zajímalo, čím ten Bucky zase přemýšlel," zamumlala si pro sebe a začala se hrabat v baťůžku od něj. Musel ji přece nechat nějakou stopu. Něco. 

Tím 'něco' byla mapa s popisky, které nedokázala přečíst. Dobrá práce Bucky. 

Steve Rogers si připadal, jako kdyby podvedl svoji manželku. A to i přesto, že se jim nenaskytla pořádná šance spolu žít jako manželé, když mu ji unesl jeho nejlepší přítel. Ale přesto pociťoval vinu a nevěděl, komu by se s tím měl svěřit, jestli by vůbec měl. Kdo by ho pochopil? 

Když se mu Wanda dostala do hlavy a totálně ho odrovnala, představoval si, že uvidí Nelie. Protože měl dojem, že ona se stala jeho dobrým bodem v budoucnosti, o kterou nestál. Ale nebyla to Nelie koho uviděl. Byla to Peggy, jeho první láska...a Steve byl neuvěřitelně moc rád, že ji znovu vidí. V té chvíli mu přišlo, že by zahodil úplně všechno, jenom aby s ní mohl být. Chtěl to udělat, chtěl tam zůstat. 

Viděl znovu svoji budoucnost, ale s Peggy. Najednou mu došlo, že celou tu dobu miluje ji. Nikdy nepřestal. A kdyby to šlo, hned by ji vyměnil za Nelie. 

Wanda mu ublížila víc, než si dokázal představit. 

Zatímco Steve si uvědomoval, že Nelie vlastně vůbec nemiluje a vyměnil by ji hned za někoho jiného, Nelie objevovala, jak dobré účinky může mít jóga. Tedy ne tak přesně, že jen tak na ulici Osla začala provozovat jógu, ale snažila se uklidnit dechovým cvičením. Byla naprosto v háji a nevěděla, co dělat.

Bylo hezké, že ji Bucky pomohl dostat se sem, a v baťůžku ji nechal nějakou mapu a popisky, ale jak se v tom sakra měla vyznat, když byla schopna se ztratit i ve vlastním bytě? A když po něm nedokázala nic přečíst?James ji věřil natolik, že ji sem poslal samotnou a věřil, že to zvládne. Proč tomu ale ona nevěřila? Protože se znala, a přesně, jak ji vyčítal i James- spoléhala na to, že ji vždycky zachrání někdo druhý. Spoléhala na druhé a nevěřila sobě. 

"Fajn. Co by pro mě mohlo být zajímavé v Norsku? HYDRA sem nechce, protože nemají rádi Evropu a zimu? Já taky nesnáším zimu," mumlala si pro sebe, zatímco se snažila rozluštit Buckyho písmo. Jestli někdo psal hůř než ona, právě ho našla. Potom si k očím víc přiblížila papír, kde bylo naškrábáno jedno slovo. 

NEXUS. 

"Takový slovo vůbec existuje?" zamumlala pro sebe zamyšleně a začala se hrabat v mapách. 

To útočiště Stevovi moc nepomáhalo, naopak. Viděl z jiné perspektivy Clitův život. Měl manželku, a dokonce i děti. Steve mu to začal závidět. Tohle mohl mít taky. 

A mohl mít i tanec s Peggy. Kdyby se nerozhodl, že zachrání svět. Stálo to za to? 

Když se k němu Natasha rozešla, Steve se obával toho, že mu začne promlouvat do duše a bude se z něj snažit vypáčit, co s ním je. Místo toho si k němu přisedla. 

"Je v NEXUSU. Je s Tonym, a bere ji zpátky za námi," promluvila pak. Celou tu dobu, kdy ji Steve hledal a bál se, tu s ním byla. Sama se chtěla přidat a pomoct mu s hledáním. Byla to také její kamarádka. Myslela si, že si vydechne a bude mít radost, že brzy bude s ním. 

Mělo to naprosto jiný účinek. Chladné přijmutí, že Nelie Rogersová je stále naživu. 

"Nezasloužím si ji," dostal potom ze sebe. Natasha se na něj podívala a mlčky ho vybízela k tomu, ať to odůvodní. 

"Dostala se mi do hlavy."

"To se dostala všem. Každý si něco vyčítá. A nic z toho, co nám ukázala, není pravda. A  jsem si jistá, že Nelie si tohle nemyslí. Je s tebou šťastná. Vzpomínám si na její radost, když jsi požádal o ruku...a v den svatby, jak se bála a museli jsme ji uklidnit. Steve, Nelie tě miluje. Až bude tady, promluvíte si," usmála se na něj povzbudivě.

"Ale já ji nemiluju."

Bála se toho. Vítání s Tonym byla čistá radost, kdy ji odmítal potom pustit ze svého dosahu a během cesty za ostatními ji pořád držel za ruku. Bál se, že když ji pustí, zase zmizí. Ale pořád tu byla. 

"HYDRA nás nakonec znovu našla. Ale Bucky to zjistil ještě předtím, než nás stihli překvapit. Připravil plán, během kterého mě dostal na autobus, který mě zavezl sem. A potom mi dal jeho batoh, kde jsem našla naškrábaný vzkaz NEXUS," vyprávěla mu Nelie, zatímco sledovala cestu oknem. 

"Udělal Ti něco? Ublížil Ti? Jak se k tobě choval?" zakývala hlavou. Nic takového si k ní nedovolil. Pokud nepočítá to, že jednou použil její hlavu jako beranidlo a zdrogoval ji. 

"Choval se ke mě...normálně. Já nevím, Tony. Říkal, že mě chce chránit. A vlastně to udělal...i teď. Jenom doufám, že je taky v pořádku," přiznala. Od doby, co se rozdělili, o něm nevěděla nic a měla i takový pocit, že už se to nedozví. Mazal po sobě stopy. 

"Báli jsme se o tebe. Nemohl jsem nic najít. Už se to nikdy nesmí stát," objal ji pevně a nechtěl ji pustit. Nelie ho sama objala a přivřela oči. 

Skončilo to. Brzo bude i se Stevem. Bude klid. 

Bude? 

~ 

Dopadlo to vlastně 2:1. Získali schránku Ultrona, ale ztratili Natashu. Na druhou stranu se k nim přidala dvojčata- Wanda a Pietro. Přehodnotili své předchozí činy.

A Steve měl vztek, protože z nějakého neznámého důvodu si to pořád počítal jako svoji chybu. Ztratil Buckyho, Nelie a teď ještě ke všemu Natashu. Začal pochybovat o sobě. 

A nepomohl tomu ani Stark s Brucem, když se rozhodli, že do té schránky nahrají J. A. R. V. I. S. E. Čistá katastrofa. A málem by to skončilo velkou rvačkou. Nejdřív to začalo slovně, a pak se do sebe pustili. Ale jedno slovo Steva zastavilo, a pokud něco Nelie Rogersová skvěle uměla, tak překvapovat. 

"Steve," ozvala se potichu. Ten se zarazil a otočil se. Tony si chvíli pohrával s myšlenkou, že mu ještě naposledy vrazí, ale pak od toho opustil a stáhl se. Pokynul Brucovi, Wandě a Pietrovi, ať je nechají. Wanda se na chvíli podívala soustředěně na dívku. Postávala tam nejistě a sledovala Steva. Ruce si mačkala v pěst a potom si nervózně prohrábla vlasy. Pietro do Wandy drkl, jestli se něco děje. 

"Myslím, že jsem ho podcenila, když jsem mu předtím chtěla uškodit. Ta žena v jeho hlavě není jeho slabina. Ona je," sledovala Nelie, která pořád stála na jednom místě. 

Steve ji sledoval. Po takové době, kdy si takovou chvíli představoval, tu najednou stála, živá a zdravá. Stačilo ji sledovat, aby mu došlo, proč nakonec jeho srdce získala ona. Stačilo, aby před ním znovu stála, a jeho city se vracely. 

"Jsem zpátky?" zkusila pak ještě nevinně. Steve se k ní hned rozešel a přitáhl si ji do pevného obejmutí, které ji málem vyrazilo dech. Podíval se na ni a prohrábl ji její nazrzlé vlasy. Potom ji pohladil po tváři.

"Myslím, že u tohodle nikdo nechce být," ozval se Bruce a snažil se odtáhnout Tonyho, který silně protestoval. Pořád to byla jeho sestra. 

"Jsi zpátky. Jsi zpátky a všechno je zpátky. Mám čistou mysl," dostal ze sebe Steve. Nelie sice nerozuměla, jak s tím souvisí čistá mysl, ale pro jejich klid přikývla. 

"Už nikam nejdu. Kašlat na HYDRU. Chci být s tebou. Stejně jednou umřu," zamumlala mezi polibky. Steve ji pořád odmítal pustit. 

Jeho mysl byla zase čistá. Peggy byla pryč. Nelie ji nahradila. 

A/N: manželská krize na obzoru. Příští díl už bude akčnější. 

Captain's Wife [2] [Avengers CZ FF] ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat