#3 Oslo

2.8K 230 13
                                    

PŘED 2 TÝDNY: 

"Mrzí mě to. Všechno mě to mrzí. Ale ještě se za tebou nemůžu vrátit. Ještě nemůžu domů. Bucky mi řekl, že jde po mě HYDRA. Nemůžu dopustit, abych je k tobě přivedla," povzdychla si Nelie, zatímco se tiše dohadovala se Stevem. Věděla, proč ji chtěl doma, taky by tam nejradši utekla, ale ještě nemohla.

"Nelie, tohle je moje povinnost. Nenechám tě přece někde s Buckym. Jak víš, že jim tě nevydá?"

"Potřebuje mě. Připomínám mu jeho hříchy. Steve, prosím...chci pro nás dva tak normální život, jak to jenom půjde. Ale než to tak bude možné, musím zmizet z dosahu HYDRY. Musí být nějaký důvod, proč po mě jdou," Bucky ji sledoval a potom poklepal na budku, aby ji upozornil, že půjdou. Kdyby nesouhlasila, tak by ji odtáhl. Podívala se na něj a pak přikývla.

"Stevie, musím jít. Miluju tě. Snad se brzo shledáme," v tu chvíli si ani jeden z nich nedokázal připustit, že slovo "brzo" pro ně má vážně ten správný výraz. Nečekala na jeho odpověď a zavěsila.

~

"Holka jako ty by se neměla spoléhat na to, že ji vždycky přijde někdo zachránit," ozval se do ticha Bucky, zatímco si Nelie četla noviny a snažila se přelouskat jazyk. Vykoukla zpod novin a nadzvedla obočí.

"Co? Holka jako já? Nic z toho jsem nechtěla. V jednu chvíli jsem si tiše jedla koláček a pila kafe, v druhé chvílí mi J.A.R.V.I.S. zakázal vstup na podlaží a v té třetí chvíli mě Loki vyhodil z balkónu," přimračila se při té vzpomínce. Moc dobře si to všechno pamatovala. Na druhou stranu, díky tomu se víc sblížila se Stevem a stali se manželé. Za jiných okolností by se pravděpodobně nikdy nepotkali.

"Samotné Ti musí vadit, že nikdy nemůžeš nic udělat, ne?"

"Nesnaž se ze mě udělat druhou Natashu. Pořád bych tě zvládla kopnout do koulí," Bucky se zasmál. Nelie se znovu skryla za noviny a snažila se přečíst si nějaké novinky. 

Chystala se znovu vykouknout, aby se Buckyho zeptala na jedno slovíčka, když si všimla,  že se se sám potichu zvedl a přišlo jí, že stojí jak surikata, která dává pozor na celou smečku a zaregistrovala nějaké nebezpečí. Bucky, vědom si toho, že se na něj podívala, ji přitisklým ukazováčkem na rty naznačil, ať je potichu. Tiše ho sledovala a čekala na jeho příkaz, ať cokoli udělá. 

Viděla, jak jde potichu k oknu a vykoukl. Nemusel ani odhrnovat žaluzie, perfektně skrz ně viděl. Nedalo se zapřít, že byl voják. I po těch letech, to na něm bylo vidět. Nelie ho pořád napjatě sledovala a čekala na jakýkoli povel. Bucky se pak odtáhl od okna a šel k ní ke stolu. 

"Sledují nás. Museli nás najít," přiznal. Nelie se začala zvedat. Bylo něco jiného utíkat před svým ex, teď se chystali utéct HYDŘE. To nebyla sranda. 

"Co budeme dělat? Kopat do koulí?" Bucky ji prohrábl vlasy a zamyšleně ji sledoval.

"Rozděl a panuj, Nelie. Rozděl a panuj," vůbec mu nerozuměla.  

~

Od toho telefonátu byl Steve Rogers mimo. Ano, věděl, že Nelie žije a je v pořádku, ale pořád nebyla s ním, a sama se nechtěla vrátit. Myslel si, že když se soustředí na misi spojenou s HYDROU, zjistí tak, proč tak moc chtějí Nelie mrtvou a k čemu by jim to bylo. Mohl by to využít. 

Nebyl si ani jistý, jestli se má Tonymu zmínit o tom, že mluvil s Nelie. Věděl, že Tony bude rád, protože aspoň budou mít jistotu, že je v pořádku a stále naživu. Ale Steve taky věděl, že mu Tony bude vyčítat, že ji hned nejel hledat. Že věří Buckymu. Pořád nad tím přemýšlel a rozhodoval se. Sám nevěděl, co je správné. 

Ale přece jenom se našli dva lidé, kteří si všimli změny v jeho chování. Steve měl totiž od toho telefonátu lepší náladu a měl naději, že se s Nelie ještě uvidí. 

"Jak se Ti to povedlo?" zeptala se ho Natasha, dřív než to stihl Sam. Ten se snažil zachovat jistou neutralitu a nechtěl to na něj hned vybalit. Steve věděl, na co se ptala, takže nemělo smysl ze sebe dělat hlupáka. 

"Bucky to zařídil. Mluvil jsem s ní, je v pořádku. Ale z nějakého důvodu po ní jde HYDRA. Nechce se kvůli tomu vrátit," přiznal. 

"Jak Ti můžeme pomoct?" ozval se Sam. 

"Musíme zjistit, co na ni má HYDRA. Na co ji potřebují. Já a Natasha teď po něčem jdeme s Avengers, takže možná se budu mít čeho chytnout. Můžeš zkusit sám rozhodit sítě?" podíval na na Sama. 

"Podívám se na to. Budu se snažit zjistit co nejvíc, ale...nenapadlo tě, že by to nakonec všechno mohlo souviset s Buckym? Že se za ní jenom schovává a využívá jí? Že jim pak Nelie předhodí jako návnadu a zachrání sám sebe?" Natasha se na Sama varovně podívala. "Bucky" bylo pořád citlivý téma. 

"Zjisti to. Já a Natasha jdeme do Sokovie. Třeba taky něco zjistíme," podíval se ještě na Natashu, aby se ujistil v tom, že ho nepodrazí. Ta přikývla. Nelie byla i její kamarádka, měla by to udělat i pro ni. I tak ještě Natasha kývla na Sama, ať prověří i jeho domněnku. Steve si musel připustit, i jenom z části, že může mít Sam pravdu a Bucky může Nelie využívat. Ale pořád to byl jeho nejlepčí přítel. Který unesl jeho manželku a držel jí u sebe. 

"A může se to říct Tonymu, nebo ne? Já jen, kdyby třeba náhodou viděl, co hledám, ať z toho nemám nějakej problém," pípl Sam nesměle. Ještě měl vůči Tonymu Starkovi, bratru Nelie, patřičnou autoritu. 

"Ať to raději neví. Stačí, že aspoň teď normálně funguje. Nemůžeme si dovolit, aby zase nad sebou ztratil kontrolu," rozhodl Steve. I když věděl, že si za to, dřív či později, vyslouží pěstí. 

~

O 2 TÝDNY POZDĚJI; OSLO

Nelie se rozhlídla, když konečně dorazila autobusem na místo. Podívala se na město, potom znovu na svůj cestovní doklad, aby se ujistila, že je na správném místě. Sedělo to. Byla v Oslu, Norsko. 

Počkala, až autobus zastaví, pár lidí vystoupí, a pak se i teprve ona vydala ke dveřím. Na zádech měla Buckyho černý batoh, kam si jednak sbalil několik věcí on, a taky tam dal věci pro Nelie. Nejistě držela popruhy batohu, zatímco vystoupila z autobusu. Rozhlídla se. 

Proč Bucky chtěl, aby se vydala do tohodle města? 

A/N: otázka za bludišťáka- napíšu to celý, nebo napíšu skok? 

Captain's Wife [2] [Avengers CZ FF] ✔️Where stories live. Discover now