#5 Sokovia

2.7K 209 15
                                    

Nelie a Steve u sebe stále stáli, stále se objímali a stále se upřeně sledovali. Ani jeden z nich nechtěl zničit tenhle okamžik, kdy se konečně shledali a byli spolu. Nebylo to po telefonu, a ani po sobě Bucky nenechával žádné vzkazy. Byli znovu spolu a vypadalo to, že to tak má být.

Steve si byl jistý tím, že jakmile znovu spatřil Nelie, Peggy z jeho hlavy zmizela. Později si dokonce sám začal namlouvat, že tohle všechno mu udělala Wanda a nic z toho nebyla pravda. Na druhou stranu, nikdy Nelie neřekl, co se tehdy stalo a co cítil.

Nelie si v tu chvíli byla jistá pouze tím, že je znovu se svým manželem a že je teď všechno v pořádku. Ostatní problémy můžou řešit, až bude klid.

"Nerada kazím tenhle moment, ale Tony říkal, že někdo musí zachránit Sokovii a já štít nedržím," Steve si povzdychl, ale přikývl. Přikývl, protože věděl, že má pravdu. Někdo to město zachránit musí a je to na nich.

"Nejen Sokovii. Vzali i Natashu. A víš, co budeš dělat ty?" podíval se na ni. Nelie nechápavě zakývala hlavou a čekala, co jí řekne. Dovolí jí vůbec se do toho zapojit? Nechá jí vůbec, když ji ztratil...na jak dlouho vůbec?  Jak dlouho od sebe byli?

"Chtěl jsem říct, že budeš na mě a zbytek čekat v klidu, ale dokážu si představit tvoje protesty...myslíš, že se Ti něco stane, když se zapojíš do evakuace obyvatel?" Nelie rozhodně zakývala hlavou. Ne, nic se ji nestane.

I když se pak na sebe se Stevem podívali a moc dobře věděli, že se něco stane. Vždycky se něco stane. I na jejich svatbě se něco stalo.

~

Pietro Maximoff slíbil, že bude u ní a bude na ni dohlížet. Steve mu za to byl vděčný, naopak Clint se tvářil nesouhlasně, a když se s Nelie Steve rozloučili delším polibkem a varováním, přišel k ní i on a podal jí nůž.

"Kdyby tě Pietro naštval, prostě ho bodni. Zařídím Ti klidně alibi," usmál se na ni ďábelsky a Nelie ho vykolejeně sledovala. To bylo normální? Nakonec se zmohla jenom na kývnutí a doufala, že pokud bude muset nůž použít, tak ne k bodnutí Pietra. Ten se pořád přitrouble usmíval a ještě vesele mával Clintovi. Pak se podíval na Nelie.

"Jak moc rychle umíš běhat?" nezapomněl se u toho usmívat jako mistr světa a Nelie nad tím protočila oči. Moc dobře už věděla, co dokáže a bylo jí jasné, že se i před ní chce vychloubat.

"Určitě ne tak rychle jako ty," odpověděla mu s klidem a pak se rozběhla. Pietro na nic nečekal a rozběhl se taky. I když to byla naprosto jiná rychlost, než kterou měla Nelie.

~

Nelie se nechápavě podívala na Pietra, když ji podal zbraň.

"Nebudu s tím střílet," namítla pohoršeně a odmítala si jí vzít. Nebude vyhrožovat obyvatelům Sokovie, aby se evakuovali. To musí udělat ze svobodné vůle...nebo spíš z toho, co jim Wanda dostane do hlavy.

"To není na střílení. No, možná můžeš zkusit vystřelit. Už jsem stihl být na policejní stanici, varovat o evakuaci a neposlouchali mě. Musíš je nějak zaujmout a dodat vážnost svých slov. Můžeš tam být jen jak psychická podpora," Nelie začínala litovat, že na ni dohlíží zrovna on. Nakonec si ji vzala a vešla s ním na policejní stanici.

Pietro párkrát vystřelil a zdálo se, že to má nějaký účinek. Než Nelie došlo, že z toho může vzniknout akorát další chaos, který by mohl situaci ještě zhoršit. Vzala Pietrovi zbraň, aby už proboha přestal střílet a hvízdla.

"Všichni se zase uklidníme. Vzniká tu pěkný chaos a tohle nám nepomůže. Potřebujeme jakoukoli pomoc, která se bude hodit, takže pokud na to máte koule, tak se přidáte k ochraně Sokovie. Nejdříve je třeba dostat do bezpečí všechny obyvatelé Sokovie, pak se teprve můžeme zachránit my. Za chvíli se tu rozpoutá peklo, takže bych hejbla kostrou a začala něco dělat. Rozumíme si?" sama nevěděla, kde se to v ní bere. Kdyby se to stalo v době, kdy se ocitla v New Yorku, zbaběle by utekla. Ale ona za ty roky zesílila. Teď už nechtěla utíkat. Teď chtěla pomáhat a udělat aspoň něco, i když nebyla super.

Pietro, asi aby tomu přidal určitou dramatičnost, ji v sekundě vzal zbraň a ještě si párkrát vystřelil. Následovalo několik kývnutí. A Pietro dostal pohlavek od Nelie. Clint by na ní byl hrdý.

~

Nedlouho po té, co se Pietrovi a Nel podařilo získat pomoc na policejní stanici a pomáhat s evakuací, se rozpoutalo peklo. Aspoň Nelie to tak vnímala. Nebyla plně přítomna bitvy o New York a tohle pro ni bylo rozhodně něco velkého. Jen doufala, že ji zase někdo neprohodí oknem a nebude padat z budovy. Hulka tu zatím neviděla, tak by to už možná nemusela přežít. Na druhou stranu by si do ni aspoň neutřel tu nechutnou, zelenou nudli.

"Páni, přišla jsem fakt o hodně," přiznala Nelie, když viděla, co se povedlo Ultronovi stvořit a co teď pobíhalo po ulicích Sokovie. A to ještě Ultrona neviděla. Nastal ještě větši zmatek než předtím a vypadalo to, že jejich evakuace byla skoro k ničemu. Pak jí došlo, že i ona má vlastně problém. A Buckyho slova se začaly vyplňovat. Holka jako ty by se neměla spoléhat na to, že ji vždycky přijde někdo zachránit. Ten zmetek měl pravdu. Neměla. Ještě, že se ji na to snažil trochu připravit.

"Au! Do háje! Do psí kun- au!" zmohla se jen na nadávky, když se naivně snažila zrealizovat svůj plán, že by vážně mohla toho robota, nebo co to od toho Ultrona bylo, zvládnout pěstí, jak se ji snažil Bucky naučit. Plán samozřejmě nešel podle jejích představ a Nelie si sama pro sebe slíbila, že příště si klidně vezme i tu pitomou baseballovou pálku a i s ní zvládne víc věcí a efektivněji.

"Nelie, jsi v pořádku?" ozval se Tony. Nelie ho nejdřív automaticky hledala kolem sebe, protože si myslela, že je v její blízkosti a proto ho slyší, než jí došlo, že používaji komunikátor a všichni očividně slyšeli její nadávky. Dost divný, že se neozval Steve.

"Nelie, co jsem Ti říkal o tvém slovníku?" nenechal na sebe dlouho čekat už i její manžel a Nelie si povzdychla. Určitě to přivolala.

"Víte, jak to bolí, když bouchnete pěstí do železa, nebo co to vůbec je? Hodně. Myslíte, že mi k něčemu bude nůž? Vždyť ani nemají svaly, nemám do čeho bodat."

"Kde jsi vzala proboha nůž? Měla jsi se starat jen o evakuaci a pak zmizet," v jeho hlase slyšela Nelie výčitky, ale omlouvala si to tím, že tomu přece nemohl věřit. Pochybovala, že tomu vážně věřil. Znal ji už přece.

"Clint mi ho dal, kdyby něco. A no, v evakuaci jsem pokračovala, přesně podle pokynů, když se to stalo a objevili se tady. A nemohla jsem jim říct: Sorry hoši, já jenom evakuuju a nebudu se s Váma prát," Tony se rozesmál. Pořád byla Starková, i když se její přijmení změnilo na Rogersová.

"Dostaň se někam do bezpečí, ano? Nebo mi řekni, kde jsi a já Ti pomůžu," naláhal na ni Steve. Nechtěl, aby se do toho zapojila a ona to chápala. Nebyla členem Avengers, neuměla bojovat a ani v ní nebylo nic super, co by je mohlo zachránit. Chtěl, aby byla v bezpečí a aby se nezranila. Nesnažil se ukázat na to, že je méněcenná a Nelie tak o sobě neuvažovala.

"Dostanu se do bezpečí. Zvládnu to. Ty se postarej o Ultrona," a přesně v tu chvíli začalo to pravé peklo. Peklo, u kterého Nelie doufala, že přesně horší už to být nemůže.

Sokovia se začala vznášet do vzduchu.

A/N: Nelie uklouzne a zřítí se dolů.
Děkuju za krásných 200⭐️ a snad Vás nezklamu :)
Už teď mužů prozradit, ze Roger's Wife bude mít pokračování v podobě 3. knížky. O co tam půjde? Steve zjistí, že i mrtvá manželka se může hodit.

Captain's Wife [2] [Avengers CZ FF] ✔️Where stories live. Discover now