#6 Smrt s krásným výhledem

2.4K 194 2
                                    

Nelie zkameněla na místě a kdyby ji Steve nekřičel do komunikátoru, asi se vůbec nehne. Nakonec ji to probralo z jejího stavu a tělo ji zaplavila panika. Sokovia vzlétá a ona je tady. Tohle je dost šílené už i na ni. 

"Nelie! Proboha Nelie, ozvi se už!" křičel pořád do komunikátoru Steve, který už si představoval ty nejhorší scénáře, co se jí mohlo stát. Potom uslyšel, jak se Nelie zhluboka nadechla a pak vydechla. 

"Jsem pořád tady. Zasekla jsem se, ale uklidňuju se. Dostanu se do bezpečí a počkám tam," kde bylo bezpečí? Bylo vůbec nějaké? Měli šanci? A měla šanci Nelie na bezpečí, vzhledem k událostem? Mělo to skončit takhle, ve městě, které se vznášelo? Od zabití jejích rodičů, útěkem od Tonyho, svatbou se Stevem a únosem...se dostala nakonec sem. Tady to mělo být? Bucky ji sem nasměroval kvůli tomu? Mohl vůbec Bucky vědět, že to takhle skončí? 

Měla v hlavě neuvěřitelný guláš, v hlavě několik myšlenek, které vedly k tomu jednomu. Tohle byla typická ona. Moc přemýšlela, většinou složitě, a přitom se nabízela jednoduchá řešení. Ale to ji vždy došlo pozdě. Prohrábla si vlasy a potom se rozhlídla kolem místa, kde se nacházela. Byla hodně daleko od propadlé části, takže v tomhle ji nebezpečí nehrozilo. Jednu věc si zatím mohla odškrtnout, že ji nezabije. Co tu bylo dál? 

Jasně, ty věci od Ultrona a samotný Ultron, to už ji mohlo zabít. Nejvyšší čas se sebrat a zmizet do bezpečí, jak slíbila Stevovi. Ten si o ni dělal vážné starosti, protože neustále mluvil do komunikátoru a doufal, že začne reagovat. 

"Myslím, že jsem prodělala osobní krizi a zase jsem se z ní stihla dostat. Hledala jsem si pohledem útočiště," přiznala, zatímco si odsouhlasila tu opuštěnou budovu, která byla naproti ní a vypadalo to, že ji tam nikdo nebude hledat a nebude chtít zabít. Snad. 

"Kde jsi? Přijdu za tebou," stál si Steve za svým. Starostlivý manžel, který opět nechtěl ztratit svoji manželku. 

"Ne. Nikam nechoď. Steve Rogersi, stále tu jsou civilisti, kteří potřebují ochránit. Víš, co mi jde nejlíp? Zmizet. Nikdo mě nenajde, takže nikdo nebude mít šanci mě chtít zabít. Až to skončí...sejdeme se. Věřím tomu," vypla komunikátor. Žádný miluju tě

Ptali jste se někdy sami sebe, jestli můžete být až takhle blbý a proč se to děje zrovna nám? Nelie si tu otázku kladla hodně často a zrovna teď byla svědkem toho, jak je opět blbá. Teď jako vážně, jak mohla v téhle chvíli si šlápnout na svoje tkaničky a natáhnout se? Jako kdyby toho nebylo málo, když se zvedala ze země, silně se bouchla do hlavy o zeď. Dvojitá bolest. 

Povzdychla si a ve slabé chvilce si dovolila zavřít oči. 

~

Steve Rogers si začínal uvědomovat, že se z tohodle nedostanou. A pokud ano, tak pouze mrtví. Ale takový byl jejich život. 

Natasha Romanoff do toho šla dobrovolně. Mohla s Brucem utéct, ale nakonec se rozhodla pro návrat. A věděla, že nemají šanci na záchranu. Přesto zůstala. Když už umřít, tak s hezkým výhledem. Mohla by to být horší smrt, s horším výhledem. 

Tony Stark se do poslední chvíle snažil vymyslet řešení, jak je z toho dostat. Neustále to probíral s F. R. I. D. A. Y., která ovšem zatím každý jeho návrh zamítala. Ale nevzdával se. 

Brucovi Bannerovi, momentálně Hulkovi, bylo všechno jedno. Až na fakt, kdy se nemusel držet zpátky a mohl zase všechno ničit. 

Thor Odison se snažil o to nejlepší, aby mohl zachránit Zemi a zničit Ultrona. Nemohl dopustit, aby mu to vyšlo. 

Pietro Maximoff se snažil napravit své chyby, společně se svým dvojčetem, Wandou. 

Vision se snažil zastavit Ultrona společně s Thorem. 

Clint se snažil tohle všechno zastavit, aby se mohl vrátit za svoji rodinou. 

A všichni bojovali do posledního možného dechu. Když jednoho z nich srazili, druhý se postavil. A tak se to neustále opakovalo. 

Protože ta smrt s krásným výhledem a pocitem, že se snažili zachránit druhé, za to stála. 

~ 

[FLASHBACK; doplňující Stark's Little Sister]

Nelie seděla v křesle u Steva doma, v tureckém sedu a zamyšleně si četla knížku. Steve ještě nebyl doma, Fury ho poslal na nějakou misi a Nelie sama nevěděla, kdy se vrátí. A i když si někdy říkala, že je to nepříjemné, na druhou stranu to byla Stevova práce. Nemohla po něm očekávat, že ze supervojáka se třeba stane knihovník. Nebo něco jiného. 

Nelie taky měla svoji práci, kterou skoro nikdo z jejich přátel a Tonyho neschvaloval, ale nechali ji to dělat, protože to byla její volba. Rozhodla se pro menší novinový plátek, kde jim bylo jedno, že je Starková a nechali ji rubriku o historii. Sice bezvýznamná práce, ale i tak mohla Stevovi přispívat na nájem. I když to po ni nechtěl, ona sama chtěla mít pocit, že pomáhá. Věděla, že pro Tonyho by nebyl problém jim sehnat lepší bydlení, aniž by museli platit vysoký nájem, nebo si vzít hypotéku, ale takhle to se Stevem nechtěli. A navíc věděla, že tady v tomhle bytu v Brooklynu je šťastný. A dokud byl on šťastný, byla i ona. 

Odložila knihu, když se pokojem rozlinula její vyzváněcí melodie, a pro mobil se natáhla. TONY STARK. 

"Na příjmu," ozvala se hned. Její vztah s Tonym prošel velkou změnou. Kdysi dávno by mu to ani nevzala. Ale znovu si k sobě pomalu našli cestu a budovali znovu jejich vztah. 

"Jaký jsi měla den?" jenom si představovala, že pochoduje po baráku a snaží se s ní udržet konverzaci. Mohl ji volat kvůli tomu, že se něco stalo Stevovi? 

"Dobrý. Byla jsem v práci, koupila pár knih na poličku, kterou jsem sama přidělala na zeď...a četla jsem si. Steve je na misi," vysvětlila, i když si to Tony musel už dát dohromady. 

"Nevadí by Ti být samotná v prázdném bytě?" věděla, na co naráží. Byla to dobře položená otázka, která se dala převést taky do "Proč mě nepřijedeš navštívit, když Steve není doma?". 

"Ani ne. Jak se máš ty a Pepper?" snažila se to nasměrovat na jiné téma. Tony snášel těžce, že nakonec zůstala se Stevem, i po tom, co si to nepřál a chtěl, aby se nastěhovala zpátky k němu. Ale od toho polibku se změnilo neskutečně moc věcí. A Nelie si byla jistá jen jedním: chce zůstat s Rogersem. 

"Znáš to, kličkujeme kolem sebe, bavíme se, pak se třeba pohádáme...asi stejný. Říkali jsme si, jestli by jste se u nás nechtěli zastavit někdy na večeři. Až se Steve vrátí z mise a proberete to," nikdy se nebavili o tom, co Steve dělal pro S. H. I. E. L. D. 

"Budeme rádi. Pozdravuj Pepper a domluvíme se. Slyším dveře, asi jsem se už dočkala," pousmála se a položila to. Utíkala potom ke dveřím, aby otevřela Stevovi. 

Když je otevřela, Steve se hned opřel o rám dveří, aby ho nemusela držet Natasha se Samem. Nelie to zmateně sledovala, protože si jasně pamatovala, že ji Steve říkal, že bude v pořádku a je to jednoduchá mise. No asi nebyla, když ho museli podpírat a jeho uniforma byla špinavá od krve. A i po těch pár týdnech, co spolu oficiálně byli, si na to nezvykla. 

"Co se proboha stalo?" dostala pak ze sebe a snažila Steva podepřít teď ona, aby ho dostala na gauč. 

"Vzala by jsi si mě?" podíval se na ni klidně Steve. Pod pravým okem se mu rýsoval monokl a ret měl roztržený. Ale i přesto se na ni podíval a zeptal se ho. Nebyl na tom tak zle, ale pokud by se našlo nějaké procento, kdy by to nemusel přežít, chtěl to říct a chtěl ji sledovat. Byla by to smrt na krásný pohled. 

A/N: Slibovaný flashback!  

Captain's Wife [2] [Avengers CZ FF] ✔️Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt