#8 Manželství na plný úvazek

2.6K 204 14
                                    

Nelie se nejistě podívala na Steva, když spolu stáli před dveřmi jejich bytu. Jak dlouho tu nebyla? Přes tři měsíce, byla to už tak dlouhá doba? Nebo i víc? Nesebrala ještě odvahu zeptat se na to Steva. Bála se odpovědi, že tak dlouho si o ni dělal starosti a nemohl ji najít. A i přesto tu spolu stáli a chystali se vejít do jejich bytu, do jejich domova. Znovu začínali. 

Nakonec sebrala odvahu a odemkla. Uslyšela cvaknutí a aniž by si to uvědomila, otevřela dveře dokořán. Čekala ji chodba, která vedla do obýváku. Po levé straně byla šatní skříň a botník, po pravé chodba do kuchyně. Za obývákem byla jejich společná ložnice. Zhluboka se nadechla a vešla dovnitř. Steve jí následoval a zavřel opatrně dveře. 

Pousmála se, když uviděla ten růžový botník, který z legrace vybrala a Steve se rozhodl, že si ho nechají. Všechno tu vypadalo, že tu zůstalo při starým. Steve nic neměnil a ani se ničeho nedotýkal. V polici měla stále svoje rozečtené knihy a stále chyběl její oblíbený hrnek, který Steve omylem rozbil a sliboval, že jí sežene stejný. Úlevně si vydechla a pak se potichu rozbrečela. Steve si ji k sobě přitáhl do obejmutí. 

Vážně byla doma. Byli doma spolu a už je nikdo od sebe nedostane. Ani HYDRA, ani Bucky. Nikdo. 

~

Ze začátku bylo pro Nelie divné, probouzet se zase po boku Steva, v jejich bytě. Když se to tak stalo první ráno, co se spolu vrátili, vzpomněla si na její sen, který se jí zdál, když ji Bucky unesl a zdrogoval. A ona sama měla na chvíli pocit, že zase jenom sní. Ale když si ji k sobě Steve přitáhl a opět pevně objal, začala věřit tomu, že je to skutečné. 

Museli k sobě zase najít cestu. Byli bez sebe dlouho a bylo tu riziko, že si už znovu nesednou a nezvyknou si na sebe. Ale oba se snažili. Oba to nechtěli vzdávat. Jednou jim to spolu vyšlo, vyjde to i teď. 

Steve se ji neptal na Buckyho a jaké to bylo, když byla u něj, protože věděl, že Nelie potřebuje čas k tomu, aby se sama svěřila. Podle toho, co mu řekl Tony, kterému něco málo Nelie řekla, si byl Steve jistý, že Bucky nikdy nechtěl Nelie ublížit a neměl to nikdy v úmyslu. A přesně jak mu řekla Nelie v telefonátu, chtěl ji chránit. Neptal se ji ani na to, jaké to bylo s Buckym. Pouze jednou se zeptal Nelie na otázku spojenou s ním a stačilo mu to. 

"Víš, kam se vydal po tom, co jste se rozdělili?" myslel si, že bude zaskočená a díky tomu bude snadnější zjistit pravdu. Nelie se na něj klidně podívala a zakývala jenom hlavou. Steve jenom přikývl a považoval to za ukončené. Nevšiml si výdechu Nelie, která se uvolnila po tom, že Steve Rogers neprokoukl její lež. 

~ 

Stalo se to u Tonyho Starka. 

Byli k němu pozváni na večeři a přestože si Steve myslel, že se do sebe zase slovně pustí, kvůli radosti Nelie na to kývl. Ta se na něj usmála, dala mu pusu na tvář a pak potvrdila, že se Stevem rádi přijdou na večeři. 

"Já vím, že to pro tebe bude těžké, ale budeš prosím na Tonyho hodný a nebudete se dohadovat?" podívala se pak na Steva. Seděli na gauči, Nel před chvíli položila mobil na stolek a vzala si knížku, aby pokračovala v četbě, zatímco byl Steve ztracen ve svých vlastních myšlenkách. 

"Pokusím se. Ale jestli mi to nebude ulehčovat..." Nelie chápavě přikývla a nechala to tak. Věděla, že mezi jejím bratrem a manželem budou neustále nějaké neshody. Ale bylo by dobré, kdyby to nepřesáhlo nějakou mez. Steve si ji přitáhl do obejmutí, takže pustila knihu na zem, a dal ji pusu do vlasů. 

"Kolik máme času, než budeme muset vyrazit?" zavrněl jí pak do ucha. Nelie jen pobaveně protočila oči, protože věděla, kam tou otázkou míří. 

"Dostatek času na dvě kola a obavu, aby se nezlomila postel," na další slova už Steve nečekal a hned se zvedal s Nelie. Jako nic si ji přehodil přes rameno a šel s ní do postele. Možná kdyby byl Steve Rogers všímavý a věnoval dostatek pozornosti jeich kalendáři na stěně obývaků, všiml by si, že Nelie už dva měsíce nezapsala do kalendáře tu červenou tečku, u které si vždycky Steve uvědomil, že ho čeká další týden s emoční Nelie. 

A možná kdyby byla Nelie upřímná a neměla strach, řekla by mu to sama. No, nakonec mu to vlastně řekla. I když přesnější by bylo, že se prokecla. 

~ 

Seděli u stolu. Tony a Steve se napjatě sledovali, Nelie protáčela oči nad jejich chováním. Kdyby tu byla Pepper, měla by aspoň podporu od ní, ale jak to vypadalo a Tony ji neoficiálně naznačil, Pepper byla na delší dobu pryč a sám nevěděl, jestli se vůbec vratí. 

Nakonec měla Nelie plné zuby toho, jak se ti dva sledují a začala jíst večeři bez nich. Ani si nevšimli, když se zvedla a šla si pro přídavek a další věci, které rozhodně na jejich jídlo nepatřilo. Chilli, okurky, nutella a horčice třeba. Ani si nevšimli toho, jak si to labužnicky vychutnává, i když  normální lidi by z toho akorát tak hodili šavli. Nelie ne, Nelie se spokojeně usmála. 

Nakonec už toho měla plné zuby a tak se rozhodla ukončit jejich mlčení a strhnout pozornost na něco jiného. 

"Jo a kdyby Vás zajímalo něco jiného, než jenom, kdo za co může a kdo něco udělal špatně, Steve Rogers mimochodem může za všechno, jsem těhotná," nastalo hrobové ticho. Pak Tony vrazil Stevovi. A málem mu zabodl vidličku do rozkroku.

"Na kastraci už je pozdě. To dítě je už v mým břichu." 

A/N: Ruku zvedne ten, kdo to nečekal. Jinak už zbývá poslední kapitola a už tak dva týdny vím, co bude závěrečná věta. 

Jo a...asi jste si všimli, že jsem změnila název z Roger's Wife na Captain's Wife- řekněme, že se stala jistá gramatická a estetická chyba, protože správně by to mělo být Rogers's Wife a řekněme, že to fakt nevypadalo dobře. Tak u poslední kapitoly! ^^ 

Captain's Wife [2] [Avengers CZ FF] ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat