#7 Slabá chvilka

2.3K 203 18
                                    

Nelie probudila bolest hlavy. Otevřela oči a chvíli musela počkat, než si její oči zase zvyknout na světlo a pořádně zaostří. Ležela na zemi a v duchu si začala nadávat, když jí došlo, že zakopla a pak se bouchla do hlavy. To se vážně mohlo stát jenom jí. 

Pomalu se zvedla ze země. Jak dlouho mohla být mimo? Pravou levou hledala komunikátor v uchu, zatímco tou levou se poplácala po tvářích, aby se dřív vzpamatovala. A o co sakra mohla přijít? 

"Steve? Jak na tom jsme?" ozvala se nakonec a čekala, jestli se jí její manžel ozve. Taky na ni mohl být naštvaný za to, že si sama ten komunikátor vypnula a nechtěla s ním mluvit. Přitom to myslela dobře. 

"Ne moc dobře. Sokovia stále vzlétá a Stark pořád nepřišel na to, jak to zastavit. Ultron na nás pořád někoho posílá," přiznal Steve. Slyšela hlasitý povzdech. 

"Jdu za tebou. Sejdeme se u kostela." 

Steve tam už na ni čekal. Nelie to trvalo trochu dýl, protože na chvíli sama zapomněla, kde kostel je a proplétala se ulicemi. Do toho se snažila nedostat do nějakého problému, který by zase mohl ohrozit její život. 

Steve už tam nervózně postával, protože dokázal myslet na to, že se Nelie něco stalo a nedorazí sem. Když konečně uviděl Nelie, rozběhl se k ní a než ho stihla zarazit, objal ji pevně a políbil ji. Nelie mu to vrátila a taky ho stiskla. 

"Proboha, nemůžete si to nechat na doma?" ozvala se pobaveně Natasha. 

"Čekal jsem už moc dlouho," zamumlal Steve, zatímco pořád pevně objímal Nelie. Ta ho taky stiskla a pohladila ho jemně po vlasech. 

"Umřeme tady?" zeptala se nakonec. Nedokázala si odvodit, proč jinak by ji tak pevně objímal a nechtěl ji pustit. 

"Pravděpodobně. Stark neumí dostat Sokovii zpátky na zem," vzdával to. Steve Rogers to vzdával. Nelie se od něj odtáhla a sledovala ho. Pak mu dala facku. 

"Starkovi se nikdy nevzdávají a stejně tak Avengers. Pokud tady máme umřít, tak fajn. Ale pořád musíte zastavit Ultrona. Takže si nasaď znovu spoďáry, vem si do ruky štít a padej mu dát pěstí. Pokud to potřebuješ připomenout: Jsi Kapitán Amerika, lidi v tebe věří. Já bych tě sice ještě pro jistotu kopla, ale nebudu tě pokoušet. Seber se a zastav Ultrona," Steve ji překvapeně sledoval, stejně jako Natasha, která se ale pak rozesmála. 

"Jo, pořád je Starková. A pořád nad tebou vyhráva," neodpustila si pak Natasha. Steve nad jejím komentářem jenom protočil oči. Pak se podíval znovu na Nelie. Ta ho zamračeně a rázně sledovala. Myslela to naprosto vážně. 

"Seber se, Steve. Každý se tady snaží pomoct." 

"Slib mi, že se pak sejdeme. Chci být s tebou...až se to stane," polkl. Nelie si uvědomovala, jak špatně na tom Steve byl. Nedokázala si představit, jak se musel cítit, když ji Bucky unesl. Tohle byl jeden z následků, kdy mu ji Bucky vzal. steve už nechtěl přijít o žádnou z jeho lásek a nechtěl být už sám. 

"Budeme spolu. Všichni, jako rodina," pousmála se. 

"Tohle je strašně dojemný," dodala Natasha. Nelie a Steve jenom protočili oči a ještě se políbili.

"Neměla by jste se taky přidat k Rogersovi, Romanovová? Pokud vím, patříte taky do týmu," ozval se hlas Nicka Furyho. Všichni tři se na sebe nejdřív překvapeně podívali a pak se podívali k obloze. 

"Ty jeden parchante," zamumlal Steve Rogers, když uviděl jeden z letounů. A nebyl to ledajaký malý letoun. 

"Bacha na jazyk," ozvala se Nelie společně s Furym a Tonym, který zareagoval do komunikátoru. Steve jen protočil oči. Tohodle se asi vážně už nikdy nezbaví. 

"To aby jste se dali do práce. Rogersi a Romanovová vy asi už víte, co máte dělat. Rogersová, pomůžete s evakuací?" dodal, když se z letounu oddělily záchranné moduly. 

"Jdu na to. Dávejte si pozor," kývla k Natashe a Stevovi. Potom se každý dal do práce. 

~ 

Nelie seděla v záchranném modulu, zatímco držela Steva za ruku. Stihl to na poslední chvíli, ale stihl. Ultron byl poražen, obyvatelé Sokovie evakuováni a v záchranných modulech. Pietro byl mrtvý. Vyhráli, ale za jakou cenu? 

Steve ležel na zemi a oddychoval, zatímco Nelie seděla na sedadle a držela mu ruku. Nakonec se svezla ze sedadla a sklouzla ke Stevovi na zemi. Dala si kolena k sobě a pořád mu  mu drtila ruku, zatímco byla ztracená ve svých vlastních myšlenkách. 

Jaké to teď mezi nimi bude? 

Co s nimi bude? 

Budou moct fungovat? 

Nechá ji HYDRA? 

Jak je na tom Bucky? 

Co bude s Avengers? 

Bude klid? 

Všechny tyhle otázky si neustále pokládala v hlavě a ať se snažila jakkoli, nedokázala najít jistou odpověď. 

Povzdychla si a podívala se pak na Steva, který ji jemně pohladil po ruce. Byla si jistá, že si pokládá podobné otázky a snaží se najít odpověď. 

"Budeme v pořádku. Slibuju. Ať se stane cokoli, my dva budeme v pořádku," a Nelie mu to věřila. Věděla, že Sokovií to jen tak neskončí. A bylo jen na nich, jak to přijmout a postaví se tomu. 

A/N: Konečně jsem ukončila celou Sokovii! Zbývají poslední 2 kapitoly, kde budou hlavně následky toho, co udělal Bucky a jak se k tomu Nelie se Stevem postaví. Děkuju všem za milé komentáře a vote ^^ 

Captain's Wife [2] [Avengers CZ FF] ✔️Where stories live. Discover now