Pusaudžu patiesās attiecības

152 24 64
                                    

Ha, ha, ha, ha, haaaaa, ha, haa.. *aizrijas un nokrīt no krēsla*

Esmu ievērojusi, ka šajā vietnē latviešu valodā populārākie stāsti ir lielākoties ar scēnāriju: meitene pārvācas uz citu valsti, skolā viņai "sagadīšanās" pēc apsēžas blakus sliktais puisis, kurš viņai nepatīk. Džekam ir draudzene, kas ir baigā maita, taču viņš iemīlas galvenajā varonē, viņi sāk tikties, sastrīdas, bet beigās paliek kopā.

Man pašai patīk tīņu drāmu stāsti, bet tikai tad ja tie ir kvalitatīvi, tāpēc sniegšu jums lielākās pamata kļūdas:

1) Pretruna

Šajos stāstos nereti meitene aprakstīta šādi: "esmu diezgan tieva, taču ne kaulaina, man ir brūni mati, zilas acis un smalka seja, taču man nepatīk kā izskatos". Tātad ko mēs iegūstam.. 14- 18 gadus vecu meiteni, kura izskatās kā modele, taču viņai nepatīkot kā viņa izskatās.. Padomā par to- man jānotic, ka tāda meitene eksistē.

2) Šablons

Nez kāpēc jaunie autori izvēlas nevis rakstīt kaut ko oriģinālu, bet gan paņemt iepriekš minēto stāsta pamatu. Tas ir kā minimums jocīgi. Noteikti ir iespējams savu stāstu "atsvaidzināt".

3) Pārspīlējums

Piekrītu- pusaudža vecumā džekam var bezprātīgi iepatikties meitene trīs sekundēs, bet šaubos, ka tam piekristu meitene. (Vai otrādāk, taču par steriotipiem runāsim citreiz). Pirms uzsākt burtiski attiecības savi galvenie varoņi ir jāiepazīstina. Un nevis tā, ka viņi zina viens otra vārdu, bet gan reāli sākumā sadraudzējas. (Katras attiecības ir individuālas, bet tām vajag pamatu; šaubos, ka gribat saviem varoņiem tās veidot neveselīgas).

4) TU MANI KRĀP?

Krāpšana ir nopietna lieta, bet ja Taviem varoņiem (vai Tev pašam) ir ciešas attiecības, padomā vai tiešām gribi šķirties, tāpēc ka otrs pieļāva kļūdu. Izvērtē situāciju! Tevi krāpa vienu reizi baļļukā spēlējot pudeli un godīgi atzīstoties, vai arī trīs mēnešus Tev aiz muguras un to atklāji pats/i. Jebkurā gadījumā krāpšana nav iemesls sacelt milzu drāmu. Tās ir Tavu galveno varoņu privātās darīšanas.

5) Mīlu tevi

Pasaka meitene, kas ir vienu reizi skūpstījusies ar puisi.. Labi, jā.. Pusaudžiem visas jūtas uzspēlē hormoni, tāpēc liekas, ka tā ir viņu mūža mīlestība, bet nu padomājiet tak! Mīlestība ir spēcīgs vārds. Simpātijas, o yes, tam es piekrītu! Piekrītu arī tam, ka ir izņēmumi arī pusaudžu vecumā, bet lai no pilnas saprašanas izteiktu "es tevi mīlu" ir riktīgi labi jāpazīst cilvēks, un jāmīl viņa trūkumi. Nemētājieties ar tādām frāzēm nedz stāstā, nedz dzīvē. Nepadariet to par kaut ko pavisam parastu un ikdienišķu. Vārdiem: "Es tevi mīlu" ir jābūt kaut kam īpašam, lai otrs zina, ka tieši to arī domājat, nevis to pateicāt tāpat vien.

6) Kopā uz mūžu!

KĀ TAD! Patiesībā, reālajā dzīvē Tavi varoņi izšķirsies pēc diviem mēnešiem. Nu labākajā gadījumā diviem gadiem. Es saprotu, ka gribas uzrakstīt kaut ko aizkustinošu, bet man galīgi nav saprotams ko rakstnieki mēģina panākt aprakstot naivu, perfektu pusaudžu "mīlestību". Mīlestība ir grūta, tai ir šķēršļi, turklāt pusaudži ir viedoklī nestabilas maitas pēc savas būtības- šodien patīk viens, rīt kas pavisam cits. Tomēr man, piemēram, tīri labi patika kā jauniešu attiecības tika izrullētas stāstā "Aizved mani mājās". Tur es saprotu- cilvēki kopā ir daudz ko piedzīvojuši, zina ka otrs būs blakus neatkarīgi ne no kā. Attiecībām ir garantijas. Ja gribi radīt īstu mīlestību, parādi man kā viņi satuvinās, kā šie cilvēki atbalsta viens otru, kā stāsta otram noslēpumus u.tml. Liec man noticēt, ka viņi tiešām mīl viens otru!

7) Vai tu precēsi mani?

Vai Jūs domājat ka šāds ir perfekts nobeigums? Vai Jūs uzskatāt, ka tas ir tas ko grib dzirdēt ikviens lasītājs? Nē! Galīgi nē! Kur "fīča" saprecināt divus, labākajā gadījumā 20+ vecus jauniešus? Kā tad palika ar to sliktā džeka padarīšanu? Nu moins, lai vairāk neko neteiktu! Kāzas? Reāli? Varbūt vēl grūtniecība? Mīļie, tas nav nekas slikts, ja tiek uzrakstīts kvalitatīvi! Bet ja jūs man tā starp citu uzgrūžat šo informāciju esmu vienkārši gatava kaut ko sakapāt gabalos.

Paldies, par uzmanību! Šīs domas mani moka jau sen, bet tāpat ļoti atvainojos, ja kādu tas aizskar.

Esmu ieintriģēta arī par jūsu domām šajā sakarā. Piedodiet, ja jums jau ir nobesījuši komentējamie uzdevumi, bet nu.. Izsakiet savu viedokli par šo tēmu!

xx Chlori

Kas lācītim vēderā? Where stories live. Discover now