#5#

193 16 11
                                    

Došli smo kod Olivandera.
Otvorila sam vrata. I ušla, a za mnom i moja obitelj. Lexy sam još uvijek imala u rukama. "Dobar dan, kako vam mogu pomoći?", izašao je gospodin Olivarder i upitao. "Trebamo naći odgovarajuće štapiće za ove dvije", rekla je mama i pogurnula nas naprijed. "Idi ti prva", šapnula sam Ginny na uho. Te je ona progutala slinu i prišla Olivanderu. Malo ju je pogledao te otišao u stražnji dio trgovine. Donio lijepi crni štapić i rekao :" Vrba i dlaka jednoroga. Lijepa kombinacija." Ginny je zamahnula štapićem. Zapuhnuo je lagani vjetar i štapić je zasvjetlio. Štapić ju je prihvatio. 'To je bilo brzo', pomislila sam. Sad je bio na meni red. Herniona mi je uputila ohrabrujući pogled koji je maloprije uputila Ginny. Spustila sam Lexy na pod i prišla Olivanderu. Malo me je pogledao i onda se uputio u potragu. Donesao mi je svjetlo smeđi štapić neobičnog uzorka pri vrhu. Zamahnula sam njime. Trenutak kasnije pukla je stolna lampa. Odložila sam štapić na stol odmićući ga od sebe. Pošao je natrag tražiti štapić.

Isprobala sam jedan, i još jedan, i još jedan...Isprobala sam ih nekoliko i ni jedan nije bio dobar. Počela sam se pitati jesam li ja vještica? No onda sam odmahnula glavom i pomislila: 'naravno da jesam. Pih'
"To su bilo svi", rekako je tužno. "Molim?! Baš svi? Nema više ni jednog?", upitala sam s posljednom nadom. "Ne, ne postoji ni jedan-", zasao je i otišao iza.
Cekali smo nekoliko minuta i onda se pojavio Olivander.
Otvorio je kutijicu i izvadio smeđi štapić čudnog oblika. Nikad još nisam vidjela takvog. (Slika dolje)

Uzela sam ga u ruke nadajući se da je to taj

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Uzela sam ga u ruke nadajući se da je to taj. Zamahnula sam štapićem i zapuhnuo me je jak vjetar, no uspjela sam se održati na nogama. "Hmm zanjimljivo", prokomentirao je Olivander. "Što je zanimljivo?", upitala sam ga. "Afričko crno drvo, najrjeđa vrsta drva na svijetu. Možda postoje 2 štapića u svijetu. Jako je moćna i pomno bira u odabiru vlasnika. U kombinaciji s najrjeđom srži na svijetu, dlakom čuvara leda. Samo je jedan čuvar leda koji održava ravnotežu između vode i leda", rekao je te nastavio, "tebe mlada damo čekaju mnoge velike, ali i opasne stvari u budućnosti." Stresla sam se. "Ovaj hvala vam ", rekla sam te krenula prema Hermioni, Harry-ju i Ronu. "Hvala na svemu. Doviđenja!", rekla je moja mama te smo krenuli prema izlazu. Pogledala sam Olivanedera po zadnji put i on mi je klimnuo.
Spremila sam štapić u džep i krenula dalje. Lexy me je pratila u stopu.

...

"Amy, Ginny i Hermiona, vi idite prve", rekla je moja mama i pokazala na zid koji vodi prema platforme 9 i 3/4. Duboko sam uzdahnula i zatrčala se u zid. Lagano sam prošla i vidjela Hogwarts vlak. Iza mene su došle Ginny i Hermiona. Malo kasnije došli su i mama i tata. Još samo Harry i Ron. Čekali smo nekoliko minuta te sam ja izgubila strpljenje. "Pa gdje su oni?", upitala sam s malo povišenim glasom. "Ne znam, ali mi moramo krenuti", rekla je mama. Pogledalla sam prema satu. Bilo je 10:57. Požurila sam prema vlaku. Neki čovjek uzeo je moja kolica, a ja sam uzela Lexy i uniformu za poslije. Ušle smo u vlak. Počele smo tražiti slobodan odjeljak. Na početku svi su bili puni. Došli smo do sljedećeg i tamo je bio Draco. Do njega je sjedila jedna cura i tako se naslonila na njega da se on nije mogao pomaknuti. Vrtila je svoju crnu kosu i uzdisala. Kroz mene je prošao neki čudni osjećaj. Ginny i Hermiona su već bile na kraju te sam i ja požurila. "Ovaj je jedini slobodni", rekla je i ušla u odjeljak. Ušla sam za njom i sjela do prozora nasuprot njoj. Ginny je sjela do mene.

Evo ga još jedan nastavak. Nadam se da vam se sviđa. Malo je dosadan, ali nadam se da vam se sviđa. Što mislite koji je osjećaj prostrujio Amy kad je vidila Draca u vlaku? Sljedeći nastavak bi trebao uskoro. Nadam se. To je to za danas. Byeee.

Amy Weasley i ledeni kristalWhere stories live. Discover now