#9#

173 15 8
                                    

"Ginny gdje si?!", šaptala sam iznervirato

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

"Ginny gdje si?!", šaptala sam iznervirato. Sat će početi. Imali smo sat čarolije. "Čekam te unutra", rekla sam nikome i ušla u učionicu. Ovaj sat imali smo s
Hufflepuffima. "Sjednite djeco", rekao je profesor Flitwick. Sjela sam. Sačuvala sam mjesto za Ginny, ali ona očito neće doći. Do mene je došao smeđooki. "Hej!" šapnuo je. Zakolutala sam očima i okrenula se u drugu stranu. "Mogu sjesti?" upitao je. "Ali ovaj-", započela sam. "Hvala", rekao je i sjeo. Htjela sam mu reći kako je to nepristojno, no jedan dio moga mozga govorio je

Pa barem je pitao.

Započela sam svađu s mozgom.

Da, ali nije dobio odgovor.

Da, ali pitao je.

Ali što će mi pitanje kad nisam mu dala odgovor?

Da, ali sladak je.

Ma nije sladak!!

Bravo ja svađam se s mozgom.
Moju prepirku prekinuo je učitelj.

He, he

Još nismo gotovi

Zaprijetila sam mu i počela pratiti što profesor govori. "Danas ćemo raditi jednu jednostavnu čaroliju. Svi imate pera ispred sebe?" upitao je. Podignula sam svoje pero kao i svi ostali. Primjetila sam da me Michel (smeđooki) gleda, no kad sam se okrenula prema njemu on bi usmjerio pogled u nešto drugo. "Samo zamahnete štapićem. Ovako", zamahnuo je štapićem, "i kažete wingardium leviosa."
Vidjela sam Hermionu kako već izvodi tu čaroliju. Elegantno sam zamahnula štapićem i rekla :" Wingardium leviosa!" Pero je poletjelo. "Bravo! Gospođica Weasley je uspjela! 10 bodova za Gryffindore!" Pocrvenila sam.
...
Bili smo na doručku u velikoj dvorani. Ron je pokušavao spasiti svoj štapić. "Samo reci. Stradao sam", rekao je. Harry je klimnuo glavom i rekao : "Stradao si." Duboko sam uzdahnula. "Zašto nisi došla na sat čarolija?" upitala sam Ginny. Bila je nekako odsutna. "Umm...nisam?" upitala je i nastavila prčkati po hrani. To me zbunilo. "Hej Harry!" čula sam nekoga i vidjela bljesak iz sebe, "ja sam Colin Creevey iz Gryffindora." "Drago mi je, Colin", rekao je Harry. Uzela sam zdjelicu i u nju stavila neke žitarice. Errol( obiteljska sova) se spustio ispred Rona ravno u moju zdjelu gdje sam ja planirala jesti. U ustima je držao crvenu kuvertu. Uzela sam kuvertu iz Errolovog kljuna i rekla: "Rone, ovo je za tebe." Pružila sam mu kuvertu. "Vidite ljudi! Weasley je dobio urlojav!" rekao je netko do Hermione. Htjela sam ga opaliti po glavi. Malfoyeva ekipa se počela smijati. Okrenula sam se prema njima i ošinula ga pogledom. Iako je bio za dva stola dalje od nas mislim da je shvatio moju poruku. Nevile je rekao: "Pročitaj, Rone. Ja sam ignorirao bakin. Bilo je grozno." Ako se urlojav ne bi otvorio eksplodiorao bi. Ron je progutao slinu i otvorio ga. Urlojav je počeo vikati: "Ronald Weasley! Kako si se usudio ukrasti auto?! Doista sam bijesna! Ocu ti prijeti istraga na poslu, a ti si kriv za to!!! Ako napraviš još jednu pogrešku i ravno doma!!" glas joj se malo smirio,"O i Ginny, Amy, čestitam što ste ušle u Gryffindor. Otac i ja se tako ponosimo na vas." Sad je bio red da se ja i Ginny zacrvenimo. Urlojav se rastrgao i ostali su samo papirići. Ron je imao preplašen izraz lica. Da mi ga nije žao sad bih se prevaljala po podu od smijeha. Stavila sam mlijeko u moje preostale pahuljice. Do nas se spustila još jedna sova. Zaštnički sam zaklonila pahuljice, no ova se spustila elegantno. Nosila je veliki paket i stavila ga ispred mene. "Što je to?" upitao je Ron. Na njemu je pisalo moje ime. Brzo sam ga otvorila. To je bila metla! I bila je moja. Nimbus 2000! Došlo mi je da vrištim. "Wow!" rekla sam. "To je Nimbus 2000! Od kud ti?" upitao je Ron. "Ja nisam vam rekla?" upitala sam. "Rekla što?" upitala je Hermiona. "Pa ja sam novi lovac Gryffindora", rekla sam i osmjehnula se. Hermiona se jakooo nasmjala čvrsto me zagrlila.
...

Amy Weasley i ledeni kristalOnde histórias criam vida. Descubra agora