#7#

165 18 16
                                    

Ušle smo u blagovaonu. Bila su četiri stola za 4 doma. Gryffindor Slytherin Hufflepuff Ravenclaw.
Hvatala me nervoza. Ovaj trenutak može odlučiti o cijeloj mojoj budućnosti. "Nervozna?" upitala me Ginny. "Sad je pravo vrijeme", pomrmljala sam još uvijek nervozna.
Razredbeni klobuk je ispjevao neku pjesmicu.
Nekoliko ih je bilo prozvano i svrstano.
"Ginny Weasley?" prozvala ju je profesorica McGonagall. Ginny kao da se sledila. Malo sam ju pogunula: "Držim ti fige."
Polako je krenula prema stolici. Profesorica joj je stavila klobuk. Klobuk je nešto promrmljao i onda uzviknuo: "GRYFFINDOR!!" Odahnula sam i mislima poslala Ginny 《Bravo!》osmjehnula mi se. "Amy Weasley?" pozvala me. Mene? Krenula sam prema stolici. Gotovo sam se tresla. Sjela sam na stolac i klobuk mi je sjeo na glavu. "Hmmm..pametna jako pametna, ali i zločesta...hmm imaš potencijala za Slytherine...", govorio mi je na uho. 'MOLIM?' pimislila sam. Očito je to osjetio jer je nastavio: "Ma ne previše hrabrosti, a ipak si jedna od Weasley-jevih. GRYFFINDOR!!!" Odahnuala sam. Kao da mi je grota pala sa srca. Potrčala sam prema Gryffindorskom stolu gdje su svi klicali. Sjela sam do Ginny. Čestitale smo si. Nasmijala sam se te se rukovala s Hermionom.
Pogledala sam prema ostalim učenicima. Nije ih puno još ostalo. "Mihael Wicham?" prozvala ga je profesorica. Ustao je onaj smeđooki dečko i sjeo na stolac. "GRYFFINDOR!" uzviknuo je klobuk. Našim stolom prolomio se pljesak. Mihael je došao do našeg stola i sjeo preko puta mene. "Mihael", rekao je i pružio mi ruku. "Amy", rekla sam te smo se rukovali. Onaj plavooki dečko isto je završio u našem domu. "A sada počnite jesti!" rekao je Ravnatelj Dumblerdore i na stolovima se pojavila hrana.
Počela sam jesti.
Kad smo povečerele otišle smo u Gryffindorsu društvenu prostoriju. Otišla sam u sobu. Znam da spavam s Ginny, Hermionom i još dvjema curama. Otišle smo u sobu. Na krevetima su bile naše stvari. 'O ne Lexy!', pomislila sam. Počela sam se luđački brinuti, no onda sam je vidjela kako pokušava otvoriti Krvionjin kavez. Grepkala je po kavezu u nadi da će ga otvoriti. Hermiona je došla do kaveza i otvorila ga. Lexy i Krivonja su se pozdravili i počeli skakutati po sobi. U sobi je bila jedna cura smeđe kose i smeđih očiju. Bila je moje godište. Prepoznala sam je s razvrstavanja. Ležala je na krevetu i pisala neke note.

 Ležala je na krevetu i pisala neke note

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Kako se zoveš?" upitala sam ju. Podigla je pogled i uputila osmijeh pun topline. "Ja sam Sarah. Drago mi je", rekla je i pružila mi ruku. "Ja sam Amy. Također", rekla sam i prihvatila ruku.  "Ovo je moja sestra Ginny", rekla sam i Ginny je došla. "Sarah drago mi je", rekla je te su se rukovale. Nedugo zatim je došla još jedna cura. Prepoznala sam je. "Elonora?" upitala sam. Pogledala je prema meni. Da to je bila ona. "Amy, ti spavaš s nama?" upitala me. "Da ja i Ginny", pokazala sam na Ginny, "To je moja sestra." "Aha", rekla je. Sve 5 smo se krenule raspakirati.
Kad smo se raspakirale sišla sam u Gryffindorsku društvenu  prostoriju. Nije bilo nikoga. 'Pa gdje su oni!?' razmišljala sam. Usred razmišljanja u prostoriju su ušli Harry i Ron. "Pa gdje ste vi do sada?!?!" počela sam vikati na njih, "Znate li kako je to bilo opasno?!" "Ma daj zvučiš kao Hermiona", rekao je i duboko uzdahnuo. "Ja, ja??? Ja ti zvučim kao Hermiona?? Nemoj da ti prava Hermiona dođe!!", frknula sam. Hermiona je dotrčala u prostoriju. "O moj bože dobro ste!!" i počelo je, "Kako ste mogli biti tako glupi? I uzeti leteći auto!?!" Pogledala sam ih pogledom koji govori rekla sam ti. "Mogli ste poginuti! Pogotovo ti Harry! Da Hermione nije bilo ti bi bio izgubljen na kiši ili poginuo pri padu!!!" nastavila sam ja. Pogledala sam prema Hermioni koja se zacrvenila. Nasmijala sam se. "Samo čekaj da mama čuje!" viknula sam. "Dobro dobro, smiri se. Znam da smo napravili pogrešku, ali dozvoli da objesnimo", rekao je Harry. Sumljivo sam ga promotrila te ga sumljivo upitala: "Što imaš reći u svoju obranu?" "Možemo li sjesti?" upitao je. Napravila sam još jednu sumljivu facu i klimnula. Sjeli smo. Hermiona i Harry na kauč, a ja i Ron na fotelje. "Dakle?" požurilava sam ih. "Nismo mogli proći kroz zid i onda smo uzeli, auto jer nam je vlak pobjegao", rekao je. Malo sam ga promatrala. Govorio je istinu. 'Pa možda ovo i nije tako velika stvar.' "Dobro", na kraju sam rekla. Ron i Harry su odahnuli. "Kako da znam da govorite istinu?" upitala je Hermiona. "Govore istinu", rekla sam. Napravila je zbunjenu facu i rekla: "Ali-" Prekinula sam je: "Govore istinu." Klimnula je glavom. Očito mi je vjerovala. "Jesi za partiju šaha?" upitao me Ron. Klimnula sam glavom.
Odigrali smo nekoliko partija šaha i on je uvijek pobjedio. "Kako uvijek pobjediš?" upitala sam ga. "Eh, to je taktika!" rekao je i napravio kiselu facu. Namrštila sam se. "Moraš prihvatiti poraz", 'mudro' je odvratio Ron. Zakolutala sam očima.
...
"Dobar dan, učenici. Dobrodošli na svoj prvi sat letenja", govorila je profesorica Hooch," Stanite s lijeve strane metle, ispružite ruku i recite 'gore!'
"Gore!" učenici su počeli vikati. "Gore!" viknula sam. Metla je odmah skočila u moju ruku. "Gore!" povikala je Ginny. Metla se nekako nevoljko dignula u njezinu ruku. Sarah nije baš išlo. Vikala je, ali metla je nije shvaćala ozbiljno. Prof. McGonagall je došla do Prof. Hooch i šapnula joj nešto na uho. "Odmah se vraćam. Isprobavajte još malo", rekla je i ušla u školu. "Ti je teško?" upitala me Ginny. Odmahnula sam glavom. Ruka me je počela peći. Ispustila sam metlu i dignula rukav. Na njemu je bio nekakav oblik dijamanta i jako je pekao. Pogledala sam prema nebu i ugledala nešto kako leti. Malo sam pomnije pogledala i vidjela da je to Lexy. "O ne!", tiho sam rekla. "Što je bilo?" upitala me Ginny. Nisam imala vremena joj objašnjavati. Lexy koja nije znala letjeti padala je prema podu. Sjela sam na metlu, iako sam znala da ne smijem, i poletjela prema njoj. Nikada još nisam letjela, no to sad nije bilo važno. Važno je bilo da sada Lexy pada jako brzo. Znala sam da sam jako blizu. Vidjela sam je. Bila je na 3, 2, 1 metar. Osjetila sam udarac u prsa. Ulovila sam je, no izgubila sam ravnotežu i počela padati. Ulovila sam Lexy rukama i nogama se ulovila za metlu. "Drži se!" rekla sam joj. Naglo sam se okrenula i uhvatila za metlu. Shvatila sam da smo još 3 metra. Naglo sam povukla metlu i skrenula 10 cm od tla. Polako sam se spustila na tlo. Lexy se skupčala u kuglicu, zjevnula i zaspala. Nasmješila sam se. Okrenula sam se prema ostalima. Svi su me gledali u čudu. I tada sam primjetila Prof. Hooch. "Umm ovaj...", pokušavala sam se dosjetiti neke laži, no ni jedna mi nije padala na pamet zašto sam uzletjela. Ginny je počela pljeskati. Pogledala sam je. Onu nevjericu sada je zamjenio ponos. Sarah joj je odmah pridružila. Ostali su ih sljedili. Na kraju su svi počeli pljeskati. Ja sam još uvijek stajala tamo čekajući kaznu. Rep koji sam prije svezala sad je otpao i kosa mi se razlila licem. Pogledala sam profesoricu. Ona se samo nasmješila i počela pljeskati. Ponos mi se istog trenutka ocrtao na licu. Možda je bilo malo opasno, no isplatilo se, a s Lexy ću se obračunati kasnije.  Profesorica McGonagall je došla s zbunjenim izrazom lica. Prof. Hooch joj je nešto rekla na uho. Profesorica McGonagall me pozvala do njih. "Kako se zoveš, dušo?" upitala me. "Amy. Amy Weasley", odgovorila sam. "Ovo ti je prvi put da letiš?" upitala me. "Umm da. Ovo mi je prvi put", rekla sam. "Pođi za mnom", otišle smo na kat i stale ispred neke učionice. "Ostani ovdje", rekla mi je i ušla u učionicu. Nakon nekoliko sekundi je izašla s nekim dečkom. Imao je smeđe oči i smeđu kosu. Bio je dosta stariji od mene. "Oliver, mislim da sam vam našla novog lovca", rekla je i oči su joj zablistale.

Evo ga još jedan nastavak. Nadam se da vam se sviđa. Čitajte priče od IrenaRii da me ne ubije i od saamolaaura jer su super. Preporučam da pročitate knjigu od saamolaaura Eleonora Malfoy i Stvoritelji. Jako je dobra. A ti Laura objavi sljedeći nastavak. Znam da ovaj nastavak je dosta sličan kad Harry postaje tragač. To je sve za danas. See yaa!! Byee!!😊😁
1400 riječi!

Amy Weasley i ledeni kristalWhere stories live. Discover now