#8#

152 18 3
                                    

Srce mi je počelo luđački lupati. Oliver je klimnuo i rekao: "Poslije nastave dođi na igralište." Klimnula sam. Ušao je u učionicu. Zvonilo je. Pogledala sam profesoricu i ona mi je klimnula. Potrčala sam prema učionici iz napitaka. Ponovno je zvonilo, ali ja još nisam bila u učionici. Ovaj sat imali smo s učenicima druge godine. To je novo. Učenici neke sate imaju s učenicima s drugih godina. Snape se nešto pisao po ploči te sam ja nečujno sjela do Ginny.
》Što je bilo?《 preko misli me upitala Ginny. 《Pogodi tko je novi lovac Gryffindora》rekla sam joj i nasmješila se. Razrogačila je oči i usta razvukla u veliki osmijeh. Još je malo falilo da ne počne vrišati. "Gospođice Weasley!" rekao je Snape ko da smo mu pobile cijelu obitelj. "Koja?" upitale smo Ginny i ja u isto vrijeme. "Gospođice Ginny", rekao je, "što je tako smješno?" Aha to je primjetio, ali kad sam ja ulazila nije. "Umm...ništa, gospodine", rekla je i sjela. Snape se vratio pisanju po ploči. 《Kozan jedan!》gotovo sam mu to rekla u lice, no samo sam poslala Ginny preko misli.
》Kozan?《 upitala je i napravila jesi ti ozbiljna facu. Nasmijala sam se. Samo se ovaj put Snape nije okrenuo. 《To mi je prvo palo na pamet》Zahihotala se. Počela sam prepisivati s ploče.
...
Nastava je završila. Trčala sam stepenicama prema izlazu iz škole. Malo sam kasnila. Snape me je "malo" zadržao da počistim učionicu😒. Uostalom sad sam kasnila pa sam jurila punom brzinom prema igralištu. Kad sam došla do igrališta tamo je stajao Oliver i do njega je bio neki kovčeg. Zadihano sam se počela ispričavati: "Ja ovaj...(udah) Snape me zadržao...(izdah) učioinica... (udah) stepenice...(izdah)" "Ma nema veze. Daj da ti objasnim pravila", rekao je i otvorio veliki kovčeg. Disanje mi se vratilo u normalu.  "Postoje 7 igrača u svakoj ekipi tri lovca, dva udarača, jednog vratara i jednog tragača. Ti si jedna od lovaca", objašnjavao je. Klimnula sam glavom u znak da ga pratim. Uzeo je u ruke jednu poveću cvenkastu loptu "Balun. S njim lovci zabijaju golove pokušavajući je ubaciti kroz jednu od tri vratnice suparničke ekipe. Svaki zabijeni gol donosi 10 bodova dok Vratar, to sam ja,  čuvam golove", dobacio mi je baun. Spretno sam ga uhvatila i stavila pod ruku. "Kako se zovu ove lopte?" upitala sam pokažući na dvije nemirne lopte. Uzeo je jednu od njih i bacio ju u zrak. "Maljac teške željezne lopte koje će napasti bilo kojeg igrača u blizini te ga pokušaati srušiti s metle. Udarači s palicama pokušavaju odvratiti maljce od igrača svog tima. Kužiš?" Klimnula sam glavom. Maljac je počeo letjeti prema meni. Brzo sam se sagnula pa me nije pogodio, no ubrzo se vratio te ga je Oliver ulovio i spremio u kovčeg. "Ta lopta, izgleda tako živo", rekla sam. Nasmijao se. Otvorio je mala vratašca i izvadio malu zlatnu lopticu. "Zlatna zvrčka. O njoj dovoljno znam", rekla sam", rekla sam.
Spremio je zvrčku natrag u vratašca i zatvorio ih. "Umm ovaj... ja nemam metlu", rekla sam. "Pa škola će ti je dati", rekao je. Dala sam mu balun i on ga je stavio natrag u kovčeg zatvorio ga. "Alma", zazvao je. Do nas je došla jedna djevojka plave kose s metrom u ruci. "Ovo je Alma. Ona radi pelerine za naš dom. Alma ovo je Amy ona je naša nova lovkinja", predstavio nas je. Alma je uzela metar i izmjerila mi visinu širinu i sve moguće. Kad je završila promumljala je nešto i blok s perom se pojavio i zapisao nešto. Kad je otišla prokomentirala sam : " Nije baš pričljiva." Oliver je slegnuo ramenima i počeo vući kovčeg. Ulovila sam za drugi kraj i on me zahvalno pogledao.

Hejjj evo još jedan nastavak. Malo je kraći. Nadam se da vam se sviđa. Stvarno sam zahvalna na svim komentarima i votovima. Nemam vam više ništa za reći. See ya! Byeee!

Vaša smotana Silvija (kojoj se ne da učiti ;-)

Amy Weasley i ledeni kristalWhere stories live. Discover now