#14#

141 16 4
                                    

...
Probudila sam se u krevetu. Barem mislim da je bio krevet. Bila sam ležala na nečemu pokrivena plahtom u potpunosti. Pa čak i lice. Otkrila sam se. I ugledala bolničko krilo. Osjetila sam bol u stražnjem dijelu glave. Uhvatila sam se za glavu i tiho promrmljala : "Auu." Pogledala sam do sebe. Bila je tamo vaza s cvijećem. Bila sam sama. Zapravo nisam baš u potpunosti. Par kreveta dalje od mene je ležao dečko u nekom čudnom položaju. Držao je ruke ispred sebe. Polako sam sišla s kreveta i dotaknula hladan pod. Na prstima sam odšetala do tog dečka. Prepoznala sam ga. To je bio onaj dječak Colin. Bio je skamenjen. Baš kao Gospa Norris. Kroz vrata je ušla gospođa Pomfrey. Čim me vidjela ulovila se za srce i istrčala kroz vrata. 'Što izgledam tako loše?' upitala sam se. Izgledala se kao da je vidjela duha. Ostajala sam stajati tako nekoliko sekundi i onda sam potrčala natrag u svoj krevet. Uletjeli su Dumblerdore,
McGonagall i gospođa Pomfrey. Ja sam samo sjedila skamenjena. Dotrčali su do mog kreveta. 'Jesam li nešto loše napravila?' pitala sam se. Profesorica McGonagall je uzela moju ruku i provjerila mi puls. "Puls joj je normalan", rekla je i pogledala me u oči. Napravila sam zbunjen pogled i upitala: "Koliko sam ja već dana ovdje?" "Dva tjedna", rekao je profesor Dumberdore. Oči su mi se gotovo raširile. "Ovaj kako sam ja dospjela ovdje?" upitala sam. "Gođica Granger vas je vidjela kako ležite na podu u hodniku. Uspaničila se pa vas je dovela ovdje. Bila je izvan sebe", dovršio je Dumberdore. "Kad su vas doveli nismo vam mogli pronaći puls i niste ni disali. Mislili smo da ste mrtvi", nastavila je gospođa Pomfrey. To objašnjava plahtu i uspaničeni izraz lica. No zašto sam bila mrtva i jesam li uopće bila mrtva? "Mogu li vidjeti svoje prijatelje?" upitala sam. Dumblerdore je klimnuo i rekao: "Poslali smo nekog po njih trebali bi stići svak-" Prekinuo ga je ulazak Hermione Rona i Harryja. "AMY!" viknula je i dotrčala do moga kreveta. Dala mi je jedan veliki medvjeđi zagrljaj. Učitelji su izašli. "Ovaj ne mogu disati", jedva sam rekla. Odmaknula se malo. Suza radosnica joj je skliznula niz obraz. "I meni je drago da te vidim", rekla sam. "Što je ovo? Mrtva sam samo 2 tjedna, a nemam pojma što se događa", rekla sam s osmijehom na licu i uspjela sam im izmamiti osmijehe. Pogledala me ozbiljno i rekla : "Napitak je spreman. Mislili smo večeras, ali-" "Napravit ćemo to večeras", prekinula sam ju. Zabrinuto me pogledala te upitno pogledala dečke. Oni su slegnuli ramenima. Pogledala je natrag u mene i klimnula mi. Ušla je gospođa Pomfrey i izmerila mi puls i temteraturu itd. Dok su izlazili Harry se zlobno smiješkao. Zbunjeno sam ga promatrala. Gospođa Pomfrey mi je dala neki lijek. Čim sam ga okusila sam shvatila zašto se smješkao. Bljakast okus mi se proširio ustima. Napravila sam grimasu i Harry se pobjednički nasmješio. "Hej! Samo ja imam pravo na osvetu!" viknula sam za njim. Napravio je još jedan zloban smiješak i izašao van. Zakolutala sam očima i zlobno promrmljala: "Osveta će biti moja! MUHAHAHAH!" Ovaj muhahah je bio malo preglasan pa me gospođa Pomfrey zbunjeno pogledala. Brzo sam skrenula temu. "Je mogu ja izaći iz bolnice danas?" upitala sam. Pogledala je na toplomjer. Očito je pokazivao normalnu temperaturu. "Pa sve je u redu s temperaturom, a i otkucaji srca su normalni možeš se vratiti u sobu popodne", rekla je i spremila toplomjer. Bila sam sretna. 'Naš plan će upaliti!' pomislila sam. Izašla je i ja sam legla. Sjetila sam se cvijeća. Brzo sam se sjela i uzela cvijeće. Bilo je mokro jer je bilo u vazi s vodom. 'Od koga je?'
Pretražila sam svaki cvjetić nitko se nije potpisao. Samo je na jednom papiriću pisalo.

 Samo je na jednom papiriću pisalo

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oke to me je začudilo. Tko bi to mogao poslati? Možda...? Nisam se mogla sjetiti nikoga.  Imala sam blesavi smješak na licu. Kad sam to shvatila brzo sam se uozbiljila. Stavila sam cvijeće natrag u vazu, a papirić složila i stavila u džep svoje pidžame. Pidžame? O, ne! Ja sam još uvijek u onoj pidžami od prije dva tjedna. Lupila sam se po čelu.
...
Upravo su me pustili iz bolničkog krila. Hodala sam ravno prema sobi. Sad mi treba jedno tuširanje. Oni su još uvijek imali nastavu. Uzela sam novu robu i doljnje rublje i ušla u kupaonu. Otvorila sam vodu i pustila da mi se voda slijeva niz kosu. Malo previše pitanja su mi se motala po glavi, a top 3 su bila.
1. Jesam li ja stvarno umrla?
2. Što je Ginny radila tamo u hodniku usred noći?
I najvažnije
1. Zašto onaj lijek ima tako odvratan okus?!
Otuširala sam se i presvukla.
Bilo je taman vrijeme za ručak. Zavezala sam kosu u konjski rep i krenula prema velikoj dvorani. Za Gryffidorskim stolom su me čekali Harry, Hermiona i Ron. Sjela sam do Rona i uzela za jesti. "Amy, dobro da si došla", rekao je Harry. Prostrijelila sam ga pogledom. "Vi morate nabaviti vlas osobe iz Slytherina", rekla je Hermi, "Ja svoju već imam. Amy, jesi razmisljala koga ces glumiti?" Klimnula sam potvrdno. "Mislila sam glumiti Pansy. Ona je non stop kod Draca", rekla sam. Klimnula je.
...
"Treba mi plan. Plan! Ah!!! Znam! Mogu joj u guzicu ubrizgati neku zelenu tekućinu!!😁 Ma neee. Malo pre nasilno. Znam, pitat cu Sarah. Ona uvijek ima dobre ideje', razmisljala sam. Usla sam u sobu. "Sarah!" viknula sam. Sarah je sjedila na krevetu i crtala nešto. Dignula je pogled i nasmješila se. Sjela sam do nje i upitala ju: "Što to crtaš?" Pokazala mi je svoj crtež. Na njemu je bila djevojčica na ljuljačci i bila je tužna. Pisalo je nešto i ja sam to pročitala: "The boy that makes you cry isn' t worth of your tears. And the one that is worth of your tears won't make you cry."( slika gore) "Zašto si to nacrtala?" upitala sam ju. Slegnula je ramenima i upitala: "Želiš li ga ti uzeti?" Razmislila sam malo. "Da, pa ako mogu", rekla sam i ona mi je dala komad papira, "ovaj hvala." Nasmješila se. Stavila sam umjetnost na noćni ormarić i upitala ju:" Znaš li možda način da zlu djevojku zaključaš?" Pogledala me zbunjeno. "Pa možeš upotijebiti čaroliju za spavanje, ali to je dosta teško za izvesti", rekla je. Malo sam promislila. Tu čaroliju sam već upotrebjavala na mojoj braći pa ne bi trebalo biti teško. "Hvala, Sarah! Vidimo se kasnije", rekla sam i istrčala iz sobe. E sad tražimo Pansy. Hodala sam hodnicima dok nisam naišla na Draca i njegovu ekipu. Brzo sam skrenula iza ugla. Tu negdje bi trebao biti ormar za metle. Ugledala sam ga i ušla u njega. Draco i Pansy su mi se približavali. Bili su točno ispred vrata. Pansy je hodala iza njega i tako rečeno slinila za njim. Bila je njegov potrčko. Naglo sam otvorila vrata i povukla ju unutra. Unutra je bio mrkli mrak pa nisam mogla ništa vidjeti.  Počela se otimati. "Somnumus", promrmljala sam i zamahnula štapićem. Trzanje je prestalo i njezino tijelo se opustilo. "Lumos", zamahnula sam štapićem i vrh štapića je zasvijetlio. Otkinula sam joj nekoliko vlasi kose i uzela joj odjeću. "Nox", rekla sam i izašla iz ormara. Požurila sam do ženskog wc-a jer su rekli da ćemo se tamo naći. Tamo su me čekali Ron, Harry i Hermiona. Pobjednički sam uzdigla vlas. "Točno na vrijeme", rekao je Ron. Dala sam Hermioni vlas i ona ga je ubacila u neki cašu s bljakasto zelenom tekućinom. Svakom od nas je dala jednu čašu i sebi uzela jednu. "U zdravlje", reklo je Ron. Svi smo išli popiti. Napitak=jedna riječ=odvratan. Čim više popijemo duže ćemo ostati u tom obliku.
Dok sam pila govorila sam sama sebi.

Ovo nije odvratno. Ovo nije odvratno.

Lažeš!

Ja? Nikada!

Ovo ima okus po trolovskim nogama!

Šuti ti! Tko si uopće ti?!

Zar me se ne sjećaš? Ja sam MOZAK! Muhahahah!

Umm, ali ja nemam mozak.

😞😞😒

Što?!

I tako vrijeme je prošlo, a ja sam popila cijelu čašu. I onda je moji želudac to shvati počeo boljeti. Imala sam osjećaj da ću povratiti. Zgrabila sam Pansinu odjeću i potrčala u WC. Lice mi se počelo mijenjati i postala sam malo viša. Brzo sam se presvukla i izašla iz wc-a. Ispred mene su stajali 
Crabbe i Goyle. "Harry? Amy?" upitao je Ron. Klimnula sam. "Umm ljudi", rekla je Hermiona koja je još uvijek bila u wc-u. "Hermiona, jesi dobro?" upitao je Harry. "Odite vi bez mene", rekla je. "Ali...", započela sam, no ona me prekinula. "Idite!" viknula je. Izašla sam iz wc-a, a Harry i Ron su isli za mnom. "Sad ga samo trebamo naći", promrmljala sam. "Crabbe, Goyle, Pansy! Gdje ste vi cijeli dan. "Našli smo ga. Jej", promrmljala sam sarkastično.

Ejj ljudeki!! Kak stee!? Ja sam odlicno jer nisam bila na fizici😄😄😄!! Nadam se da vam se svidio nastavak. To je to za danas. See ya! Byee!!
1500 riječi. New record!!

Amy Weasley i ledeni kristalWhere stories live. Discover now