#21#

113 11 0
                                    

"Znam da si tamo! Ne možeš se sakriti", rekao je Filch i osvjetlio knjigu koja je izgledala kao da lebdi u zraku.

Uspaničila sam se i bacila prvu knjigu koju sam mogla dohvatiti.

Srećom pa dobro gađam te sam pogodila Filcha ravno u glavu.

Kako ga je knjiga pogodila pao je na pod.

"Lexy, drži knjigu", prošaptala sam  i približila knjigu Lexy.

Lexy je šapom dotaknula knjigu pa je i ona postala nevidljiva.

"A sad bježimo", rekla je te sam ja potrčala prema izlazu.

...

Ušla sam u društvenu prostoriju trčeći. Pogledala sam iza sebe da vidim jel' me itko pratio. Srećom pa nitko nije ništa primijetio.

Odahnula sam s olakšanjem i strovalila se na kauč. Lexy je skočila s mog ramena i opet sam postala vidljiva. Lexy se stvorila trenutak nakon što je skočila.

Otvorila sam gigansku knjigu i počela čitati.

"Nekoć davno dok svijet još nije postojao Učitelj je stvorio 5 kristala. Prvi kristal bio je kristal Zemlje. Pomoću njega stvorio je Planet Zemlju, sve uzbrdice i nizbrdice na njoj. Sljedeći kristal je stvorio kristal Vatre. Unutar Planeta stavio je jezgru čiste vatre koja je grijala planet. Nakon toga Učitelj je stvorio kristal Leda i Vode. Stavio je vodu u udubine na planetu. Četvrti kristal bio je kristal Zraka. Pomoću zraka rijeke su se počele kretati i planet se mijenjati. I zadnji najvažniji kristal. Kristal Života. Pomoću kristala stvorio je biljke na tlu, ribe u vodama i ptice u zraku. Kad je sve završio stvorio je 4 Čuvara.
Čuvara Zemlje, Čuvara Leda i vode, Čuvara Vatre i Čuvara Zraka. Velika magična stvorenja održavala su ravnotežu u svijetu. No kad je opasnost došla na Zemlju i Čuvari su trebali pomoć. Tako da su poslali zaštitnike da pronađu Izabrane. Oni koji su dovoljno snažni, dovoljno hrabri, dovoljno mudri da zaštite čuvare i Kristale elemenata. Legenda kaže da kad je Učitelj bio gotov otišao je na počinak u najtajnijoj točki planeta i da je Kristal Života još uvijek kod njega", tiho sam čitala.

"Lexy, tko je napisao ovu knjigu?" upitala sam šaptajući.

"Jedni od prvih izabranih", odgovorila je.

Naslonila je glavicu na moje koljeno i promrmljala: "Idi pronaći čarolije Leda."

Kimnula sam i počela tražiti.

Našla sam poglavlje 'Prave moći kristala'.

Većinom je bilo sve isto, no za različite kristale. Pronašla sam kristal Leda i vidjela.

'Da biste aktivirali moć nevidljivosti Ledenog kristala morate pažljivo protrljati kristal, ali morate to zamisliti i skoncentrirati se', pisalo je.

Polako sam klimnula i duboko udahnula. Protrljala sam kristal i jako se skoncentrirala. Zamislila sam da nestajem. Prazninu. Te sam čula Lexyn uzbuđeni glasić: "Uspjela si!"

Polako sam otvorila oči i pogledala u svoje ruke. Nisam ih mogla vidjeti. 'Uspjela sam!'

Uzela sam knjigu u ruke, ali ona je nestala.

"Ups", promrmljala sam i spustila ju na svoja koljena. Opet se pojavila. Vidjela sam da piše još nešto uz čaroliju.

'Ako dotaknete neku osobu ili predmet on će isto postati nevidljiv, ali samo ako ga dirate kožom. Moć se ne može prenositi preko stvari.'

Klimnula sam i ponovno protrljala  kristal zamišljajući svoje ruke te su se one stvorile.

Htjela sam nastaviti čitati, no odjednom se Harry stvorio na stolici. Na brzinu sam zatvorila knjigu i stavila je ispod Lexy koja je shvatila što želim i postala nevidljiva.

Odjednom se i Ron spustio iz muške spavaonice i dotaknuo Harryja po ramenu: "Harry?"

On se stresao teško dišući. "H-Hagrid. Hagrid je otvorio odaju tajne."

"Woah, woah, woah. Uspori malo. Kako to misliš Hagrid je otvorio odaju?" upitala sam ustajući s kauča i približavajući se njima.

"O-onako kako sam rekao... vidio sam da je on otvorio. Zato je i izbačen iz škole, no Dumblerdore ga je zadržao kao lovočuvara. Zar ne?" rekao je Harry.

Slegnula sam ramenima i rekla: "Pa valjda. No to ne znači ništa. Hagrid nam je prijatelj. On to nikada..."

Riječi kao da su mi nestale iz usta. Ne, to nije moguće...

"Što se ovdje događa?" upitala je Hermiona na kraju stepenica za žensku spavaonicu. Iza nje je došla Ginny trljajući oči i zjevajući pospano.

Iznenada se potpuno razbudila i vrisnula te potrčala u spavaonicu. Svi smo ostali zatečeni dok sam joj ja pokušala pročitati misli, ali nisam uspjela. Blokirala me.

"Kvragu, ponekad požalim što sam ju naučila blokirati misli", promumljala sam tiho.

"Oke...", započela je Hermi te rekla, "Što se dogodilo?"

Harry nam je ispričao kako je napisao svoje ime u dnevnik i da mu je dnevnik odgovorio te da mu je pokazao memoriju Toma Riddla.

Rekao je kako je vidio Hagrida kako pokušava prokriumčariti nešto veliko i dlakavo.

"Misliš da je Hagrid otvorio Odaju opet? Kao prije 50 godina?" upitala je zbunjeno.

"Pa mislim imalo bi smisla. Da Hagrid otkrije da se stvorenje nalazi u dvorcu mislim da bi ga prvo on išao potražiti", rekao je Ron.

"Ali to nema smisla. Mislim Hagrid ne bi nikada..." dogodilo joj se isto što i meni. Nije imala riječi.

"S obzirom da je nazvao troglavog psa Fluffy i pokušao uzgojiti zmaja u drvenoj kućici mislim da mogu zamisliti Hagrida kako lovi dlakavo čudo i pokušava mu staviti ogrlicu...", rekla sam i uzdahnula.

"Zašto ga jednostavno ne bismo pitali?" upitao je Harry.

"Da ma savršeno, kako bi to izgledalo? 'Zdravo, Hagride, jesi li možda prije 50 godina pustio veliko ubojito stvorenje koje je ubilo jednu učenicu i ne samo to, nego jesi li to ponovio opet ove godine?!" rekao je Ron sarkastično i zakolutao očima.

Vidi se da mi je brat.

"Ljudi, što radite ovdje usred noći? Odite spavati", čuo se glas iza Hermione. Svi smo se okrenuli prema njemu i ugledali pospanu Eleonoru u pidžami.

Klimnula sam i rekla: "Mislim da bi bilo vrijeme da odemo spavati."

Ostali su počeli klimati i slagati se sa mnom. Krenuli su u svoje sobe. Okrenula sam se prema Lexy ili barem gdje sam mislila da je bila.

"Thi ne ideh?" upitao je netko iza mene.

"Mislila sam da si na kauču", rekla sam i odahnula.

"Dođi idemo spavati, sutra ujutro ćemo proučiti knjigu", rekla sam i ulovila nevidljivu Lexy te joj uzela knjigu iz ustiju.

Opet je postala vidljiva te smo obje otišle u spavaonicu.

Hello, unicorns! Kako ste?😊 Nadam se da ste dobro iako je škola počela... Što mislite o ovom nastavku? Nadam se da vam se svidio, a mi se vidimo sljedeći purrt. See ya! Byeee!

#završavamnastavaknaekskurziji

Amy Weasley i ledeni kristalWhere stories live. Discover now