#17#

127 16 5
                                    

Bal je bio super! Pa bio je dobar...dok nisam shvatila nešto. Uhvatila sam sebe kako stalno gledam u Dracovu smjeru. Nisam znala zašto i to me je izjedalo! Kad je Ginny shvatila da nešto nije uredu upitala je: "Amy, jesi dobro?" Vratila sam se u stvarnost i rekla :" Umm da. Samo sam žedna." Zaputila sam se po pivoslavac i izašla na balkon. Tamo sam vidjela Pansy i Draca kako se žvale. Odjednom dobila sam veliku želju da bacim Pansy  preko balkona. 'Woah, što se događa s tobom, Amy?!' upitala sam samu sebe.  Draco i Pansy su me primjetili. Pansy je zakolutala očima, a Draco nije skidao pogled s mene. Nisam znala zašto, ali u tom trenutku me nešto počelo škakljati u trbuhu i u glavi su mi se stvarale slike koje nisam trebala zamišljati. Iii tada je Pansy izvela Draca podalje. Zatresla sam glavom kako bih razbistrila misli, ali jedna rečenica mi je ostala u glavi: "Što se događa s tobom, Amy?" Vratila sam se natrag u plesnu dvoranu i vidjela Rona i Eleonoru kako plešu. Dotrčala sam do ekipe. "Ljudi! Ljudi! Što se događa?!" vikala sam pokazujući u smijeru Rona i Eleonore. "Recimo da ih pokušavamo pomiriti", rekla je Hermiona sa zlim smješkom. "Da i malo smo im prijetili", rekao je Harry s istim smješkom. Pogledala sam ponovno u Eleonoru i Rona i vidjela da izbjegavaju kontakt očima. "Imam ideju", šapnula sam i dotrčala do DJ. "Oprostite, možete li molim vas staviti neku laganu pjesmu?" upitala sam s najboljim puppy eyes što sam mogla napraviti. Klimnuo je i odmah čim je trenutna pjesma završila počela je neka spora i romantična. Brzo sam se pridružila ostalima koji su umirali od smijeha. Eleonora i Ron su nas pogledali vi nas mučite pogledom, a kad su primjetili mene pogled se promijenio u znaš da si mrtva poslije ovoga. Hermiona je držala tri prsta u zraku što je očito označavalo tri pjesme na koje moraju plesati. "Ti si imala prste u ovome", rekao je Harry ne skidajući smješak. "Tko? Ja? Nikada", rekla sam i napravila nevini te zli izraz lica. Harry se ustao. Stao je ispred Hermione i naklonio se pružajući ruku u njezinom smjeru. "Smijem li zamoliti za ples, gospođice Granger", rekao je kao neki gospodin keseći se. Hermiona je bila iznenađena i sva je pocrvenila, ali je na kraju prihvatila dok smo se Ginny i ja hihotale kao lude.

*slijedeći dan*

Ušla sam u sobu i ugledala Eleonoru kako gužva papir i baca ga u vatru. Imam neki čudan osjećaj da nešto nije uredu. "El? Jesi dobro?" oprezno sam upitala. "Da", rekla je iznervirano i bijesno sjela na krevet. Ako je to okej onda sam ja kraljica Engleske. Sjela sam do nje i upitala ju:"El, jesam li ja kraljica Engleske?"
Zbunjeno me pogledala i rekla:" Ne?" "E, pa onda ti nisi dobro. Što se dogodilo?" rekla sam zabrinuto. "Moji roditelji ne žele da dođem kući za Božić", rekla je ljuto, ali joj se u glasu osjetila tuga. Čvrsto sam je zagrila. "Znaš trebala sam to očekivati. Moja obitelj me mrzi", vikala je. "Zašto bi te mrzili?" upitala sam zbunjeno. "Jer sam Gryffindor! Trebala sam biti Slytherin i sve bi bilo dobro", rekla je tužno. "Ne! Razredbeni klobuk nije mislio tako. U tebi je vidio istinsku hrabrost", rekla sam i osmijeh joj je zatitrao na licu." Znaš, mogu pitati mamu možeš li doći kod nas za Božić", rekla sam i sama ponosna na sebe kako sam se sjetila toga. Široko se osmijehnula: "Učinila bi to za mene?" Napravila sam zbunjenu facu. "Naravno! Pa tome prijatelji služe", rekla sam sretno. Zagrlila me čvrsto i rekla :" Najbolja si!" Osmijehnula sam se. "Idem joj odmah napisati pismo jer je Božić za 3 dana", rekla sam i otišla napisati mami pismo. Čim sam ga napisala dotrčala sam do Lexy i dala joj pismo. Možda nije sova, no svejedno može letjeti. Uzela je pismo i poletjela kroz prozor. Odgovor je došao već sljedeći dan. "Eleonora," vikala sam," možeš doći!!!" I onda je počelo veselo skakutanje.
...
"Molim!? Ne ne ne ne ne ne ne! Ovo se ne događa", vikao je Ron. "Zašto ona dolazi kod nas!????" upitao me je. Slegnula sam ramenima:" Pa ja sam ju pozvala." "Zašto!!? Ne! Zaašto!? Ovo se ne događa", mumljao je sebi u bradu dok smo mi ostali pokušavali prekriti smijeh. "Rone, ne ponašaj se kao malo dijete", rekla je Hermiona. "Da, Rone, slušaj svoju mamu", rekao je Harry te smo svi prasnuli u smijeh dok je Ron streljao Harryja pogledima. "Zašto me želiš uništiti!" vikao je Ron na mene. "Jer sam zla", rekla sam i zlobno se osmjehnula. Svi su prasnuli u smijeh. U vlaku smo sjeli s jedne strane El, ja pa Ginny, a prekoputa Ron, Hermiona pa Harry. Ron je stalno gledao u Eleonoru i streljao pogledima. "Dobro, Rone! Ako ti se baš toliko sviđa Eleonora sjedni do nje jer mene već izluđuješ!" rekla sam i gurnula Rona do Eleonore, a ja sam sjela do Hermione. Oboje su se počeli žaliti. Zakolutala sam očima i pomazila Lexy.
...
"Mama!" viknula sam da bih privukla njezinu pozornost. Pogledala me je, a onda je usmjerila pozornost na Rona. Ono što je Ron streljao El to nije ništa što je mama sad radila Ronu. Imala sam osjećaj da će početi ispaljivati lasere iz očiju. Onda je pozornost usmjerila na Eleonoru. "Ti si sigurno Eleonora", veselo je rekla i nasmješila se. "Da, drago mi vas je upoznati, Gospođo Weasley", rekla je i nasmješila se.
...
"Znači ovo je naša kuća", rekla sam i pokazala na Jazbinu. Gledala je u nju sa širom otvorenim očima. "Wow", rekla je tiho. "Kako to stoji na jednom mjestu", dodala je oduševljeno. "Magija", rekla je Ginny te smo se svi zaputili u kuću. "Hermiona i Eleonora spavaju u Ginnynoj i Amynoj sobi, a Harry spava u Ronovoj", rekla je mama i potjerala nas u sobe. Amy i ja smo spavale u mom krevetu dok su Eleonora i Hermiona spavale u Ginnynom krevetu. Zagrlila sam jastuk: "Nedostajao si mi!" Svi su se nasmijali. Pustila sam Lexy iz kaveza te je počela maziti.

Hello, potterheads! Je l' nastavak bio dobar? Ne? Aha oke. Bio je malo kratak? Znam. Ali vam se svidio? Hura! Hahaha ja nisam normalna. To je to za danas. See ya! Byee💙

Amy Weasley i ledeni kristalWhere stories live. Discover now