Bubba

944 10 7
                                    

Åh vad tiden går fort, det känns som om det var igår som jag och min bror var små. Jag är 25 nu, och min bror är 24. Jag flyttade till ett eget hus för några år sedan, men min bror som är väldigt mamma-kär har nästan precis flyttat hemifrån. Han hyr en liten lägenhet, som inte ligger så långt bort från våra föräldrar. Vi bestämde oss för att kolla igenom våra föräldrars förråd för att se om vi hittade några möbler till min brors lägenhet. Vi hittade några passande möbler, som ett skrivbord och en gammal soffa.

-Åh gud vad mycket lådor det är här, vad är det i dem egentligen? Mina ögon inspekterade rummet medan jag sa det och min bror borstade bort damm från en av lådorna och läste vad som stod skrivet.

-Le.. Leksaker! Du, dehär måste väll ändå vara dina. Han puttade lådan emot mig och jag kunde se några gamla dockor under den orange plasten som täckte leksakerna. När jag öppnade upp den så växte ett stort leende fram. I lådan så fanns det några av mina favorit leksaker. actionfigurer, bollar, min favorit filt och några andra djurskulpturer. Jag såg en tass sticka ut från mängden av leksaker, och grävde fram ett gosedjur med egendomligt utseende. Den liknade en nallebjörn, men hade stora rundade kinder och ett par stirrande ögon. Det såg precis ut som att han var påtänd av något. Gosedjuret höll i en ficklampa som var fastsydd. Han var iklädd i en röd pyjamas med blåa detaljer.

-Du kolla, de är Bubba, kommer du ihåg honom?!

Min bror vände sig emot mig och kisade mot björnen.

-Ah de är klart jag kommer ihåg Bubba, här jag får se. Han sträckte ut en hand i förväntan. Min bror inspekterade björnen och klickade på ficklampan, men inget hände.

-Hm, verkar som batterierna är slut, fnös han och kastade gosedjuret tillbaka till mig.

-De var knasig han brukade vara, men vad vare han brukade säga? Jag kliade mig på huvudet men innan jag hann tänka så började min bror imitera djuret.

-Oho ska vi gå in i garderob? Oho nu är vi inne i garderoben, ska jag tända min lampa?

-Haha aah exakt exakt, skrattade jag lite smått och började imitera gosedjuret med en annan fras.

-Skulle det inte vara roligt att gömma sig under täcket? Nu gömmer vi oss under täcket, är vi under täcket? Kittla mig, uhuhuhu de kittlas.

Både min bror och jag krattade.

-Ahaha, han sa ju en massa konstiga saker, kommer du ihåg när han sa att vi skulle gå in i mammas sovrum och släcka lampan?

Jag tänkte efter och efter ett tag så kom minerna tillbaka.

-Du, kommer du ihåg när våran kusin Abby tog honom ifrån oss? O han skrek 'rör mig inte, rör mig inte', haha hon blev så jäkla rädd att hon sprang ifrån bara.

Vi båda tystnade och tänkte över dendär händelsen.

-Ah han var allt knasig, men nä, nu borde vi röra på oss, mamma ville att vi skulle komma över på middag.

Vi packade in alla möblerna vi hade samlat ihop i skåpbilen. Senare den kvällen, efter att vi lastat av möblerna, åkte vi till vårat gamla barndomshem. Vi var där tillsammans med våran mormor och moster, och jag bestämde mig för att hjälpa mamma med maten.

-Hittade ni något användbart förut? Frågade hon medan hon hackade löken.

-Ja det gjorde vi, vår gamla soffa verkar fortfarande vara okej, och så var det lite andra möbler. Vi kollade igenom våra gamla leksaker, jag trodde du hade slängt dem.

-Nejnej dem vill jag ju spara, när ni får egna barn så kan ni ju visa dem era gamla leksaker.

-He mm, men jag vill byta batterier i Bubba och se om han fortfarande fungerar, du kommer väll ihåg Bubba?

Jaja Bubba, han var eran favorit, vilken fantasi ni hade då, ni brukade skylla allt på Bubba. Både du och din bror var alldeles övertygade om att han pratade med er, fnissade hon och började hacka löken.

-Vänta va? Jag kommer inte ihåg nått om att jag har trott att han ska säga nått annat än det han var programmerad att säga.

-Vad menar du gubben? Han var ju inte programmerad till att säga någonting alls.

-Jo.. Jo de va han visst, han hade en massa olika fraser, jag slutade att röra om och tittade på henne. Hon sträckte sig mot paprikan på andra sidan och klappade mig på axeln.

-Försök inte med mig gubben, ni må vara vuxna men jag är bara 52 år så mitt minne är inte helt försvunnet. När jag köpte honom så hade han bara ficklampan, till och med den behövdes startas genom att hålla in knappen.

Hon tog upp ett fat med förrätter och gick in i vardagsrummet. Jag stod där mållös. Hon måste ha fel, jag kommer ihåg det tydligt. Han pratade med oss, det gjorde han. Jag försökte låta bli att tänka på det under resten av besöket. Vi sa senare hejdå och jag erbjöd min bror skjuts hem. Det var mörkt nu, klockan var väll ungefär 20:30. Jag sänkte radion lite i bilen.

-Du, jag pratade med mamma om Bubba, och hon insisterade på att han inte var programmerad att säga något alls. Hon sa att vi hade hittat på det, och att batterierna bara var till hanns fick lampa.

-Va nej hon har fel, hon köpte en massa leksaker till oss under åren, hon tänker säkert på någon annan. Jag kommer tydligt ihåg hur han pratade med oss.

-Ja det gör jag också.

Vi körde upp mot hans lägenhetskomplex och han klev ur bilen, precis innan han stängde dörren lutade han sig in och sa:

-Oroa dig inte brorsan, hon har fel det lovar jag dig.

Han vinkade medans jag körde därifrån

När jag kom hem så öppnade jag upp min laptop för att hitta dendär Bubba leksaken. Efter flera sökningar så kom ingenting upp. Jag skrev in 'nalle med ficklampa, 1900-tals leksak' och där va han. Det stod bara 'Teddy med ficklampa'. Jag tryckte på länken för att se ifall det finns olika versioner. Jag hittade några på Amazon, men de var alla likadana och bara ficklampan kunde slås på, inget annat. En våg av obehag sköljde över mig medans jag sjönk ner i min stol. Jag tog upp min mobil och messade brorsan. Jag skrev att mamma hade rätt och att han skulle googla 'Teddy med ficklampa'. Från och till har jag mardrömmar om Bubba. Jag drömer om att han dyker upp i min lägenhet eller att mamma tar med honom hem. Jag försöker att glömma, men dendär drömmen kommer alltid tillbaka. Varken jag eller min bror vill gå in i dedär förrådet idag.

Creepypasta (swedish)Where stories live. Discover now