Hoofdstuk 19: de rechtzaak

378 25 1
                                    

Pov Layla
Na eindelijk 3 maanden komt er een rechtzaak, ik ben moe en zwak, ik ben bang dat de baby het niet heeft overleeft, ik loop naar een auto en stap in. Ik ben gister opgehaald en heb in een ziekenhuis gelegen en daar hebben ze gekeken of de baby nog gezond is, maar dat weten ze nog niet ze zijn bang van niet. Ik ben nog even aan het wachten. Mijj ouders zitten aan de ene kant en de jongens en Elise en haar moeder, ik ben benieuwd hoe ze eruit zal zien. "Zenuwachtig?" Vraagt mvr de Jong. Ik knik. "Ik ben bang dat ik bij mijn ouders moet blijven en dat ik de mensen waar ik van hou moet achterlaten." Zucht ik. "Het komt goed meisje" en ze trekt me in een knuffel. "Komt u maar mee" zegt een vrouw. Ze doet de dueren open en ik zie Dioni, de jongens, Lukas, mijn ouders en Elise. "Kan ik niet naar ze toe?" Vraag ik fluisterend aan mvr de Jong "pas aan het eind lieverd" ik knik en loop naar een stoel waar ik in het midden moet gaan zitten.

Pov Dioni
Als Layla naar binnen kom, valt mijn mond open. Haar buik is erg gegroeid, maar ze is erg zwak en mager. Ze gaat op de stoel zitten, en kijkt nog een keer naar mij en De jongens. "Het komt goed" fluister ik. Ze knikt en draait zich om, na een paar minuten komt de rechter aanlopen.

Pov Layla
"Dus u mevrouw zwart, u beweert dat u wordt vastgehouden door u ouders, en word mishandeld?" Ik knik "ja dat klopt" "en u bent ook zwanger?" Ik kijk naar Dioni. "Meneer Smith wat is daar op u antwoord?" "Dat mijn dochter.....gestoord is toch lieverd?" En hij kijkt naar mijn moeder "ja" zegt ze zacht. "En u heeft neem ik aan de papieren want ze is eerst geadopteerd door de heren: jurado-gomez, van der Voort, Verbond, Leijten en Wowor" "natuurlijk heb ik die" ik kijk verbaasd naar mvr de Jong en zij kijkt me ook volverwachting aan. Mijn vader loopt naar de rechter en geeft hem papieren.  "Dit is vervalst. Denkt u echt dat ik gek ben?" Mijn vader zegt niks en kijkt naar de grond. "Meneer van der Voort, heeft één van jullie de papieren?" Kaj knikt en geeft ook wat paieren "dat is dan duidelijk: hierbij verklaar ik dat Layla Zwart bij de jongens mag blijven" "en hoe zit het met mijn ouders?" Vraag ik bang "die gaan naar de cel" (sorry weet niet hoe dit gaat haha) de rechter slaat met zijn hamer en ik spring van de stoel af in Dioni's armen. Ik krijg een melding van telefoon en kijk bang naar het berichtje. "Dioni" begin ik "hmmm" "er is iets....wat ik je moet vertellen"

Wat zou er aan de hand zijn laat het weten

Te veel meegemaakt ft b-brave (Voltooid!✔)Where stories live. Discover now