Dualar Sakinleştiricidir, Sen Benim Tek Duamsın

4K 483 191
                                    

Bölüm şarkısı: Sezen Aksu&Tarkan-Ceylan

*****
Dışarı çabuk yayılan haberle herkes meydana toplanmıştı. Baekhyun korkak adımlarla kürsüye çıktığında Argos halkı ona küfürler savurmaya başladı. Susmayacaklarını anladığında Suho yanına geldi.

"Susun çocuklarım! Bize anlatacakları var!"

Herkes bir süre daha ona ağır laflar dese de sonunda ortam sakinleşmişti. Baekhyun derin bir nefes aldı ve bir adım öne geldi.
"Tehlikedesiniz, Argos!"

Etraftan tekrar bağırışlar yükseldiğinde Baekhyun elleriyle susmalarını işaret etti.
"Beni güçlerimi kullanmaya zorlamayın ve iyi dinleyin!" Kimse Baekhyun'un onları tehdit edebileceğini düşünmemişti. Hades'in çocuğundan korktukları için hepsi bir anda sustu. Baekhyun yaptığı blöfün işe yaramasıyla derin bir nefes aldı.

"Hepimiz, yıllardır süren bu tatsızlığın, annem Afrodit kaynaklı olduğunu biliyoruz. Yüce Zeus'un kızı Afrodit, yanlış seçimler yaptı ve bedelini biz ödüyoruz. Kız kardeşi Persephone ve Hades evliyken..."

Kalabalığın arasından bir ses yükseldi. "O bedel sensin, yasaklı döl!"

Baekhyun bunu umursamamaya çalıştı. "Tamam, haklısınız. Tanrı Zeus, Hades'e iki çocuğunu birbirine düşürdüğü için kızgın... Olabilir. Ama-"

"Sen ölürsen her şey düzelecek!"

"Bana böyle seslenerek hiçbir şeyi çözemezsiniz! Beni düşünmeseniz bile, birlikte büyüdüğünüz birini aldılar!" İsmini söylemek istediğinde boğazı düğümlense de derin bir nefes aldı. "Chanyeol, yer altı dünyasında!"

Kalabalıktan şaşkın sesler yükseldiğinde Suho onları sakinleştirmek için ellerini salladı.
"Bir Tanrı'yı öldürmemiz imkansız, ama onu sürgüne yollayabiliriz! Sizin babalarınız ve anneleriniz Hades'i Olimpos'ta tutabilir!"

"Bunu nasıl yapacağız?"

"Size birkaç saldırma yöntemi ve dua öğreteceğim. Hades'i güçsüz eden kelimelerden oluşmuş bir dua."

Herkes kendi arasında konuşmaya başladığında Baekhyun kürsüden indi. Onun yerine Suho geçtiğinde toynaklarını sertçe yere çarptı.
"Dinleyin beni! Yarın eğitimlere başlıyoruz. Yıllarca hazırlandınız! Size güveniyorum!" Yavaşça Baekhyun'a döndü. "Ve sana da."

Baekhyun başını sallayarak aşağı indi. Herkes panikle kulübelerine dağılırken Baekhyun da kendi kulübesine gidiyordu. Suho her ne kadar ona güvendiğini söylese de onunla birlikte iki Ares oğlu göndermişti, kaçma ihtimaline karşı.

Baekhyun yatağına yatıp Chanyeol'un yastığına sarıldı. Onlara babasına karşı durmaları için yardım edecekti. Kendi yuvasını, yer altı dünyasını yerle bir edeceklerdi. Baekhyun bir yıl önce bunu duysa kahkahalarla gülerdi. Hades oğlu Baekhyun, kendi babasını devirmeye çalışacaktı öyle mi?

Ama oluyordu işte. Bunu neden yaptığını bilmiyordu ama yapıyordu. Argos'ta daha önce bulmadığı şeyler bulmuştu. Alevler arasında, nefretle büyüyen Baekhyun kendini ağaçların, çiçeklerin ve sevginin içinde bulunca afallamıştı. Özellikle gökyüzünü. İlk defa orada görmüştü seher vakti pembe, sabahları mavi ve geceleri yıldızlı lacivert olan gökyüzünü. Hayatında gördüğü en güzel şey buydu, içinde büyüdüğü siyah gökyüzünü düşününce. İşte tam da bu yüzden, Chanyeol'a ilk açıldığı gün onun gökyüzüne benzediğini söylemişti. Chanyeol her ne kadar belki fark etmemiş olsa da bu benzetme Baekhyun'un çıkabileceği en üst seviyeydi. Ne kadar sevdiğini ancak rengarenk gökyüzüyle anlatabilirdi sadece siyah görmüş biri.

Ailesinden, kardeşlerinden her zaman uzakta tutulmuş Hades sevgi nedir bilmezdi. Bu yüzden Baekhyun ve abisi Xiumin de sevgiden yoksun büyümüştü. Xiumin, Persephone ve Hades'in; Baekhyun ise Afrodit ve Hades'in çocuğuydu. İşte tam da bu yüzden, zaten hayata sevgisiz başlamak zorundaydı. Bir hataydı o, olmaması gereken bir hataydı.

Son of Aphrodite || ChanBaekWhere stories live. Discover now