12. Morning

69 6 0
                                    

POV Bart:

Ik kom de keuken binnen lopen nog niemand is wakker. Ik loop naar de koelkast. Gisteren was hij bijna leeg. Ik doe hem open en hij is propvol hij is bijgevuld. Cemal komt slaperig de keuken in. "Goeiemorgen slaapkop." lach ik. "Goeiemorgen." Gaapt hij. "Zo slechte nacht gehad?" Vraag ik. Hij knikt. "Wat was er dan?" Ik raak nieuwsgierig. "Peer had weer een nare nacht." Zegt hij. "Heeft ze vaak toch?" Hij knikt. "Elke nacht zowat. Ik heb echt medelijden met haar maar kan niet helpen?" Zegt hij. Ik kijk hem aan. "Waarom zoveel zorgen?" Vraag ik met een lach. Hij vind haar leuk ik weet het. Ik ben zijn beste vriend al 5 jaar lang. Ik merk het als hem wat dwars zit. "Ik weet niet. Gewoon" Zegt hij. Ik zucht. Dan minder subtiel. "Je vind haar leuk of niet?" Hij word knal rood. "Ja dus." Concludeer ik. "Ik zei niks." Zegt hij verontwaardigt. "Je knal rode hoofd zegt genoeg." Lach ik. "Wat zegt hij dan?" Ik schrik op. Marnick komt binnen komen. "Niks laat maar. Bart ziet waanbeelden." Zegt Cemal. Ik lach. "Tuurlijk waanbeelden." Grinnik ik. Marnick kijkt ons vragend aan. Ik schud mijn hoofd. "Goed wat gaan we eten als ontbijt." Zeg ik maar om van onderwerp te veranderen. "IK zal wel eieren bakken. Doen jullie dan afbakbroodjes in de oven?" Stelt Marnick voor. We knikken.

Het ontbijt was lekker. Iedereen heeft en van genoten. We zijn nu ongeveer een week in dit huis en we zijn heel hecht geworden. "VANAVOND MEIDEN AVOND VANAF 19:00 IS DE WOONKAMER VERBODEN GEBIED VOOR JONGENS!!" Roept Peer opeens. De jongens kijken haar verontwaardigt aan. "En wat als we na 19:00 de woonkamer in willen?" Vraagt Joost uitdagend. "Dan ga je er in als jongen en kom je er uit als meisje met make-up en al." Zegt peer met een dreigende grijns. "Oppassen Joost, je lijkt al op een meisje. Maar straks BEN je er nog echt een ook." Lacht Link. Iedereen schiet in de lach. "Ik zal het onthouden." Lacht Joost. Ik zie hoe Laura en Peertje elkaar een high five geven. Ze ziet er zo vrolijk uit overdag hoe kan ze 's nachts dan zo vaak nachtmerries hebben? Ik schrik op uit mijn gedachten door een geluid van mijn telefoon.

Mouse: Don't forget me

Ik slik. Ik was hem inderdaad bijna vergeten. "Jongens ik heb een bericht van mouse." Zeg ik. Iedereen kijkt op. "Ow ja daarom waren we hier." Mompelt hij. "Don't forget me." Zeg ik. "Wat zou hij daarmee bedoelen?" Vraagt Meindert. "Ik dank dat hij binnen kort iets gaat flikken." Zegt Harm. Ik knik. "Maar wat?" Vraagt Jeremy. "Dat weet niemand." Zegt Laura. "Ik probeer al super lang contact met de buiten wereld te krijgen maar het lukt niet." Zegt Marnick. "Wat heb je geprobeerd?" Vraagt peertje. "Niet veel. Al mijn contacten zijn verwijdert en alle apps sluiten zowat meteen af als ik ze open. Er is dus eigenlijk geen mogelijkheid om ook maar iets te doen. " Iedereen knikt. "Dus we zitten echt vast?" Vraagt Joost ongelovig. "denk het wel." Zeg ik. Joost kijkt angstig om zich heen. "Hij heeft claustrofobie" Fluistert Link in mijn oor. snel denk ik na. "Rustig maar Joost het komt goed." Zeg ik zo rustig mogelijk. Joost kijkt angstig om zich heen staat op en loopt de keuken uit. Iedereen kijkt elkaar aan. "Ik ga wel even naar hem toe" Zegt Peer. Ze staat op. Even krimpt ze in elkaar. "Gaat het?" Vraag ik. Ze knikt. Maar ze krimpt nog een keer in elkaar. "Jongen, help" Zegt ze. We kijken haar vragend aan. "De schokken zijn terug" Zegt ze bang. "Kijk waar Joost is alsjeblieft." Er staan tranen in haar ogen. Snel staan Link en Harm op en lopen de kamer uit. "JOOST STOP!" Horen we vanaf de gang. Peer slaakt een gil en zakt op de grond. Cemal schiet overeind en rent naar haar toe. Wat gebeurt hier?

Play cat and mouse with meWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu