Hoofdstuk 1

435 16 0
                                    

Emiel
'Hey,' zeg ik. Sterre komt naar me toe gelopen en knuffelt me. 'Yo!' Zegt ze blij. Ik grijns. 'Wat is er?' Vraag ik nieuwsgierig. 'Het is filmavond!' Schreeuwt ze bijna. Ik lach en druk een kus op haar voorhoofd. 'Kom, rare,' zeg ik.
We kijken al de hele vrijdagavond een Netflix-serie bij Ster thuis. Elke vrijdag doen we een filmavond. Het is een traditie sinds het eerste middelbaar. Elke week bij iemand anders. Op haar bed ligt een zak chips, bak popcorn, koekjes, frisdrank... Heel gezellig dus! Ze heeft een twijfelaar als bed, dus we zitten dicht tegen elkaar aan. Ster lacht bij een grappig stukje en propt haar mond vol met chips. Ik grinnik en ze kijkt me kort aan met haar volle mond, om daarna weer te focussen op de serie. Mijn gedachten daarentegen zijn overal. Ik denk aan vanalles en nog wat... Vooral aan Ster. Sinds haar zeventiende verjaardag is ze echt groot geworden. Niet in lengte, want ze blijft een klein meisje. Maar qua... Lichaam? Is dat fout om te zeggen? Nee, nee, nee , nee... Focus op de film, Emiel. Wel, serie... Ugh, boeie!
Ik hef Sterres hoofd van mijn borstkas en klim uit bed. 'Wat doe je?' Vraagt ze met een hoog stemmetje. 'Plassen,' antwoord ik. Ze knikt en richt zich weer op de tv. In de badkamer kijk ik even in de spiegel. Ik moest niet zo veel aan haar denken. Ik had afleiding nodig. Ik draai de kraan open en zet het op het koudst. Ik steek mijn hand eronder en bijt op mijn lip. Het is ijskoud! Ik maak een kommetje van mijn hand en berg mijn gezicht erin. Een rilling gaat door mijn lichaam. Ik draai de kraan dicht en droog me af.

Sterre
Ik heb al gemerkt dat Mil zich anders gedroeg. Sinds mijn zeventiende verjaardag gedraagt hij zich iets anders. Soms heb ik zelf de indruk dat hij met me flirt. Maar dat kan niet. Hij is mijn beste vriend. Dat zou hij niet doen, toch? Nu ik erover nadenk, hij flirt met vele meisjes. Er knalde een deur dicht op tv en ik richt me weer daarop. Ik had afleiding nodig. Ik denk te veel aan hem.

Emiel
Ik open mijn ogen en voel iemand op me liggen. Ik kijk naar beneden en zie Ster. Haar hoofd ligt op mijn borst, haar arm om mijn middel en haar been over mijn been. Ze lijkt wel een koala die zich vastklemt aan een boom. Ik grinnik en besef dan pas dat ik mijn arm om haar heen heb. Ik heb echt dringend afleiding nodig. Echt dringend. Ik streel met mijn hand over haar hoofd om haar rustig wakker te maken. Ze klemt zich nog harder aan me vast en begraaft haar hoofd in mijn borstkas. Ik had geen shirt aan en voelde haar ademhaling tegen mijn huid. Holy shit, waarom heeft dit effect op me? Nee, het heeft geen effect op me! Toch?

Sterre
Ik voel me rustig wakker worden. Ik knipper met mijn ogen en mijn lichaam krijgt al het gevoel terug. Ik klem mezelf rond iemands lichaam. Iemands lichaam zonder shirt. Ik hef mezelf op en kijk naar Mil. Hij glimlacht. Gelukkig, het is hij maar. Ik kijk weer even naar zijn lichaam. Sinds wanneer heeft hij een bijna-sixpack?! 'Bevalt het uitzicht?' Vraagt hij grijnzend. Ik bloos en ga in kleermakerszit zitten. 'Mij anders wel,' zegt hij en hij staart naar mijn lichaam. Ik heb geen broek aan. Shit! Ik neem de lakens en stop ze voor mijn benen. 'Ster, ik heb je onderbroek gezien. Boeit het nu nog hoelang ik het zie?' Lacht hij. Ik rek me uit en sta op. Ik trek mijn kast open en gooi wat kleren naar Mil. Zelf neem ik een jeans, zwart topje, geruite hemd en ondergoed. Ik loop naar de badkamer. 'War doe je? Ga je je niet weer voor mij omkleden?' Vraagt hij grijnzend. Ik kijk hem aan met mijn prachtige meen-je-dit-blik. 'Ik ga douchen,' zeg ik droog. 'Samen?' Ik schud mijn hoofd en doe de badkamerdeur dicht. Als deze jongen durft binnen te komen, vermoord ik hem!

Emiel
Ik twijfelde even. Haar douche was een inloopdouche met geblindeerde ramen. Je kon haar niet zien als je de badkamerdeur opende. Ze doet hem nooit op slot... Fuck it, ik ga naar binnen. Ik doe mijn trainingsbroek uit en sta in mijn onderbroek voor de deur. Ik hoor het water stromen. Ik wacht even en hoor de douchekop. Ik grijns en open de badkamerdeur geluidloos. Ik doe hem dicht en Ster doet net ook haar kraan dicht. Ik hoor haar een shampoofles nemen en hem openen. 'Mil?' Vraagt ze plots. Ik schrik en mijn adem stokte. 'Ik weet dat je hier bent,' zucht ze. 'Hoe?' Vraag ik met een hese stem. 'Ik hoor je ademen,' antwoordt ze. Ooohw shit. 'Laat me nu eens douchen,' zegt ze serieus, maar ik hoor haar glimlachen. Wel, technisch gezien niet maar je weet wat ik bedoel... Ja. 'Ik wou gewoon ook douchen,' zeg ik grijnzend. Ik zet een stap naar de douche toe. Ze is haar haren aan het inzepen. Ik zet nog een stap. 'Durf verder te komen,' dreigt ze. Ik grinnik. 'Schaam je je voor mij, Ster?' Ze zucht. Het water loopt weer. 'Kleed je aan!' Schreeuwt ze boven het geluid uit.

Sterre
Ik ben nerveus. Mil staat in dezelfde kamer als mij, ik ben naakt. Ik douche me rustig verder, maar ik ben bang. Ik wil niet dat hij me ziet. Ik haat mijn lichaam, niemand mag het zien. Ook Mil niet.

Emiel
De badkamerdeur gaat open en ik grijns. Ster komt naar buiten in haar kleren en haar lichtbruine haren zitten in een warrige dot, zeiknat. 'Je kunt douchen,' zegt ze en ze schraapt haar keel. 'Ik hoef niet,' zeg ik en trek mijn kleren aan. Ik voel haar al mijn bewegingen volgen. Ik grinnik en ze komt uit haar trance. Ze gaat op haar bureau zitten en doet wat concealer op. Ster draagt bijna geen make-up. Elke dag concealer, dat is alles. Ze is een heel mooi meisje, als ze zich dan opmaakt... Dan is ze nog mooier en staar ik haar aan. Op haar zestiende verjaardag, vorig jaar, had ze voor het eerst echt make-up gedragen. Ze droeg ook een jurkje en hakken. Ze leek een prinses... Ze was die avond echt goddelijk. Ze is altijd wel- Mil wat the fuck doe je? Praat niet zo over haar, godverdomme...
'Hey?!' Ster klapt in haar handen en ik schrik op. 'We komen te laat,' zegt ze stil. Ik knik en bekijk haar even. Shit, ze is echt knap. Fuck...

She is the bestWhere stories live. Discover now