Hoofdstuk 6

336 15 0
                                    

Sterre
Ik lig in mijn bed. Eigenlijk hoor ik huiswerk te maken, maar het lukt niet. Ik kan me niet concentreren. Alleen Mil is er nog. Ik zucht en mijn halfbroer komt binnen. 'Wat is er zusje?' Vraagt hij oprecht bezorgd. Ik zet me recht in mijn bed en hij komt naast me zitten. 'Emiel,' snik ik. Ik barst in tranen uit en hij houdt me stevig vast. Ik noem hem nooit bij zijn voornaam. Sem wrijft geruststellend over mijn schouder en sust me. Ik veeg mijn tranen weg en vertel alles. Natuurlijk gaf ik geen details en vertelde ik niet dat ik zijn aanraking geweldig vond.
'Maar meisje toch... Je bent zo verliefd op hem,' zegt Sem. Ik knik en berg mijn gezicht weer op in zijn trui. Zijn vingers draaien cirkeltjes op mijn rug. 'Hij is ook verliefd op jou, dat weet je toch?' Ik haal mijn gezicht van hem af en duw hem weg. 'Hoe weet je dat?' Vraag ik snikkend. 'Quinten heeft me dat verteld. Blijkbaar kwam hij gisterennacht huilend thuis, om jou,' vertelt Sem. Mijn adem stokte. Ik moet hem spreken. 'Ik ga naar hem toe,' zeg ik, maar Sem houdt me tegen. 'Niet zo,' en hij wijst naar me. Ik heb mijn kangoeroe-onesie aan en grinnik. Mijn halfbroer loopt mijn kamer uit en ik trek snel een trainingsbroek en sweater aan. Mils sweater. Ik ruik eraan en Mils geur drinkt door. Hij ruikt zo verdomd lekker. Ik trek mijn sportschoenen aan en loop de deur uit.

Emiel
Ik kan enkel aan Ster denken. Ik trek mijn zwarte jeans weer aan en mijn sportschoenen. Shirt hoeft niet... 
Ik trek de deur open en zie Ster staan. Ze heeft haar hand omhoog, waarschijnlijk om aan te bellen. Ze schraapt haar keel en laat haar hand zakken. Ik bekijk haar en zie meteen dat ze mijn sweater aanheeft. Ik ga opzij en gebaar dat ze binnen mag komen. 'Iets drinken?' Vraag ik met schorre stem. 'Water,' zegt ze stil. Ze kijkt rond in mijn leefruimte alsof ze er nog nooit is geweest. Ik ga naar de koelkast en schenk twee glazen water in. Ik geef haar eentje en wijs naar de sofa. Ze ploft er in neer en neemt een grote slok van haar glas. 'Waarvoor kwam je?' Vraag ik. Ze kijkt me niet aan. 'Sem vertelde dat Quinten hem vertelde dat jij iets zei over mij,' zegt ze in een adem. Ze neemt nog een grote slok water. Ik heb mijn glas nog niet aangeraakt. 'Wat zei Quinten dan?' Vraag ik. Ze kijkt nu recht in mijn ogen.

Sterre
Ik haal diep adem. 'Dat je verliefd op me bent en je gisterennacht huilend thuis kwam,' mompel ik. Zijn ogen worden groot en hij doet zijn mond open om iets te zeggen, maar geen enkel geluid verlaat hem. Ik kijk naar hem en bijt op mijn lip. Hij kijkt naar mijn lip en zijn ogen worden weer normaal. Zonder na te denken begin ik hem te kussen. Al snel trekt hij mij op schoot en houdt me vast aan mijn heupen. Mijn handen duwen in zijn nek. Zijn handen gaan rustig van mijn heupen naar mijn lenden, onder mijn sweater en ik verstijf. Hij kijkt me geschrokken aan wanneer ik mijn mond van de zijne haal. Ik kruip van zijn schoot en loop snel naar de badkamer.

Emiel
Ik zit nog in de sofa. Wat gebeurde er net? Zij kuste mij... Betekend dat dat ze ook verliefd op me is? Shit, ze weet nu dat ik verliefd op haar ben. Maar waarom liep ze dan weg? Omg... We zijn zoals Noa zei: friends with benefits. Ik moet iets doen... Ik wil haar mijn vriendin kunnen noemen. Ik ben het zat om haar steeds voor te stellen als beste vriendin. Ze zal altijd mijn beste vriendin blijven, maar ik wil haar de titel vriendin ook geven.

Sterre
Ik kon er niets aan doen. Ik verstijfde toen hij onder mijn sweater kwam. Ik ga gewoon terug en vraag of hij echt verliefd op me is.... Ja!
Ik loop de leefruimte weer in en Mil zit nog steeds op dezelfde plek. Hij kijkt me aan met een twinkeling in zijn ogen. Spijt is wat er speelt. Ik glimlach zwak en ga voor hem staan. 'Ben je echt verliefd op me?' Vraag ik verlegen aan mijn schoenen. Hij staat recht en tilt mijn kin op. 'Al een jaar,' antwoordt hij zachtjes.

Emiel
'Ik ook,' waren de woorden die ik al een eeuw wou horen. Ze klonken prachtig uit haar mond. Ze antwoordde met het zinnetje, de twee woorden, die ik wou horen. Hier heb ik maanden van gedroomd... Ik til haar op en ze slaat haar benen om mijn middel, net als in het zwembad. Ze giechelt en ik draag haar naar mijn kamer. Ik gooi haar op bed en plof naast haar neer. Ik zet de tv aan en start Netflix. Ze kruipt tegen me aan en ik sla mijn arm om haar heen.
Dit voelt zoveel beter dan vroeger...

She is the bestWhere stories live. Discover now