Hoofdstuk 2

424 11 0
                                    

Emiel
Ik kijk naar Sterre. Haar haren wapperen terwijl ze een sprintje trekt. Ze is sneller dan het andere meisje, neemt de bal en slaat hem weg in backhand. Haar rokje stopt langzaam met bewegen als ze stil komt te staan. De bal vliegt langs de keepers arm en belandt in het net. Iedereen juicht en het team springt op Sterre. Ik glimlach onbewust. Ze is een geweldige hockeyspeelster.
'Hey,' ze is helemaal bezweet. Haar voorhoofd glinstert, toch is ze nog steeds heel mooi. 'Wat vond je?' Vraagt ze en ze neemt snel een grote slok van haar drinkfles. Ik lach. 'Geweldig, zoals altijd,' antwoord ik. 'Sterre? Je moet zo weer op. Emiel, ga terug naar je plek!' Roept de coach. Ik glimlach en druk een kus op Sterres hoofd. Ze bloost en ik knipoog. Snel loop ik naar de tribune. Ik ga naast Noa zitten en de wedstrijd begint weer. 'Emiel, ik ga niets tegen Sterre zeggen,' begint ze. Ik weet al waar het naartoe gaat... 'Maar voel je echt niets voor haar?' We kijken elkaar aan. Ik wil eerlijk zijn. 'We zijn beste vrienden,' zeg ik. Ze knikt en kijkt weer naar het veld. Ik blijf naar haar kijken. 'Maar misschien wil ik wel meer,' fluister ik. Noa kijkt me meteen aan en een glimlach speelt op haar lippen. 'Ik beloof dat ik Sterre niets zal zeggen,' zweert ze. Ik knik dankbaar. 'Als tegenprestatie... Ik ben verliefd op Tim. Nu heb je ook iets tegen mij, voor het geval ik het toch zou vertellen aan Sterre, kan jij het Tim zeggen!' Ik grinnik. 'Deal,' lach ik. 'Ook omgekeerd, hé!' Waarschuwt ze. Ik knik. 'Beloofd!'

Sterre
Ik heb me net omgekleed en dag gezegd tegen mijn team. Overwinning met 5-2! Ik hang mijn rugzak om mijn rechterschouder en houd mijn stick vast in mijn linkerhand. Noa komt naar me toe gelopen met een glimlach. Mil komt naar me toe, knipoogt en neemt mijn zak over. We gaan eten in het restaurantje op de hoek. 'En wat gaan we na het eten doen?' Vraag ik. 'Bij mij zwemmen?' Stelt Mil voor. Ik knik. 'Euhm... Ik kan niet. Ik moet mijn vader helpen met poetsen,' zegt Noa. Ik knik. 'Jammer,' fluister ik. Ze glimlacht zwakjes.

Emiel
'En toen zei het meisje tegen me dat ik te dikke benen had!' Vertelt Ster. 'Jij?' Ik neem een slok water. 'Dat kind had chopsticks als benen, daarom kon ze niet snel lopen. Je hebt helemaal geen dikke benen,' zeg ik. Ster schudt haar hoofd. Noa legt haar telefoon op tafel. 'Jongens, ik moet gaan. Veel plezier nog straks,' zegt ze. Ze doet haar jas aan, neemt haar tasje en gsm en wandelt weg. Ik haal mijn schouders op en luister naar Ster.

'Mil!' Schreeuwt ze en al het water komt in haar mond terecht. Ik til haar op en ze slaat haar armen rond mijn nek. Ze moet op haar tippen staan om boven het wateroppervlak te komen. Ik ben groot genoeg en kan gewoon blijven staan. Ze kucht en slaat met haar linkerhand op mijn schouder. Ik grinnik. We kijken elkaar aan. Ik laat haar terug in het water glijden. Ze doet echt moeite om boven water te blijven. Wat schattig. Ik pest haar altijd met haar lengte, ze is anderhalve kop kleiner. Ze kijkt me met haar groene ogen aan en ik krijg adem tekort. Ik adem diep in en uit, haastig en ongecontroleerd. Ze begint ook sneller te ademen.

Sterre
Het valt me nu pas op hoe anders we ademen. Ik zie zijn borstkas op en neer gaan, maar focus me alleen op zijn blauwe ogen. Ze zijn warm en glinsteren. Ik wankel even op mijn tippen en raak zijn voet aan onder water. We staan erg dicht bij elkaar en ik kan het niet helpen. Ik kijk kort naar zijn beginnende sixpack en kijk weer in zijn ogen. Toch scheur ik mijn blik los van zijn prachtige zeeblauwe ogen en kijk naar zijn lippen. Dit kan ik niet maken... Ik kijk weer in zijn ogen en hij lijkt nog dichter bij me te staan.

Emiel
Ze kijkt naar mijn lippen en ik doe hetzelfde. Daarna terug naar haar ogen, die nog steeds op mijn lippen rusten. Ze kan dit niet doen, het heeft fucking veel effect op me. Ze kijkt weer in mijn ogen en wankelt weer even. Ik sta nog dichter bij haar. Mijn adem versnelt nog meer en ik ben bang dat ze kan voelen of zien wat ik nu wil doen. Ik wil hier voor altijd blijven staan, maar ook weer niet. Wat ik wil doen, kan ik echt niet maken. Je leeft in het nu, doe dingen die je nu wilt. Zo kan je later geen spijt hebben dat je het niet hebt gedaan. Dat heeft Ster ooit tegen me gezegd en ik ga haar advies opvolgen. Alles in mijn lichaam schreeuwt erom, alleen mijn geweten wilt niet meewerken... Fuck it!

(Cliffhanger sorryyyy x)

She is the bestWhere stories live. Discover now