Hoofdstuk 10

360 10 0
                                    

Emiel
'Ze blijft maar komen!' Ik laat me op bed vallen en Ster gaat rustig op de rand zitten. 'Ik zweer het; dat kind is de nagel aan mijn doodskist!' Ze grinnikt, ik kijk haar aan en ze stopt meteen. 'Schreeuw eens goed tegen haar. Ze is net een hond, behandel haar dan ook als een dier,' antwoordt Ster. Ik glimlach en ze komt bij me liggen. 'Kon ik haar maar voor adoptie geven... Aan een familie die in een ander continent woont of zo, godverdomme,' zucht ik. Ster grinnikt en ik moet zelf lachen. Quinten komt de kamer binnen. 'Broertje, ze is er weer,' lacht hij. Ik kreun en ga recht op bed zitten. Ster lacht. 'Ik ga met haar praten,' en ze springt recht.

Sterre
Ik open de deur en Sarah staat te glimlachen. Al snel sterft haar fake glimlach weg als ze me ziet. 'Is Millie thuis?' Vraagt ze. Ik zucht. 'Luister, Sarah. Je hebt Emiel heel veel pijn gedaan en hij is over je. Hij moet niets van je en hij vindt het heel irritant dat je naar hem toekomt, terwijl hij dat niet wilt! Heb je oren op je kop? Kom niet meer terug!' Sarah kijkt me kwaad aan, bijna furieus. 'Luister jij eens even!' Schreeuwt ze plots. En haar ogen schieten vuur. 'Luister, Zon, Millie vindt me wel leuk. Hij vindt het geweldig dat ik langskom en we hebben zelf een relatie! Jij bent maar een godsvergeten "beste vriendin"! Ik haat je, iedereen haat je! Jij hebt mijn vorige relatie met Emieltje verpest door jouw domme leugen!' Ik staar naar het blonde meisje voor me. Alles in mij schreeuwt om haar eens goed te slaan. Zo hard, dat ze tot bij de buren vliegt. Zo hard, dat ze een blauwe plek op haar neppe, opgemaakte gezichtje heeft voor de komende drie weken. Misschien zou het meer pijn doen als ik haar schop. Wat klinkt beter? Haar slaan zodat ze bij de buren vliegt of haar schoppen zodat ze op straat ligt? Ja, tweede keuze... Sowieso, met een beetje geluk wordt ze zelf aangereden. Voor ik mijn plan in werking kan stellen, voel ik een hand op mijn schouder.

Emiel
Ik wist dat Ster nu allerlei manieren aan het bedenken was om Sarah pijn te doen. Ik leg mijn hand op haar schouder en haar spieren ontspannen wat. 'Millie,' giechelt Sarah. Ze wilt binnenkomen, maar ik steek mijn hand op. 'Sarah, alles wat Ster zei is waar,' zucht ik. Ze kijkt me niet-begrijpend aan. 'Ik vind het heel irritant dat je steeds aan mijn deur staat. Het is nu al twee weken aan de gang, Sarah. Stop ermee!' Ik pauzeer en kijk naar haar opgemaakte gezicht. Ze staart gewoon wat ik mijn blauwe ogen. 'Ik bel de politie als je nog naar me toekomt. We hebben geen relatie, ik wil ook niets meer met je te maken hebben. Verdwijn gewoon uit onze levens! Het is nu al meer dan een jaar geleden dat we iets hadden. Stop, alsjeblieft,' voeg ik nog toe.

Sterre
Heel even zag ik een hint van spijt in haar ogen, maar ze knipperde en het verdween. Ze knikt heel zachtjes, bijna onzichtbaar en zet een stap naar achter. 'Ik kan niet uit jullie levens verdwijnen,' zegt ze. 'Jullie school heeft me geaccepteerd ondanks mijn situatie thuis. Ik begin morgen en blijf tot de eindexamens,' legt ze uit. Holy fucking shit! Moet ik met dit gedrocht in een gebouw blijven voor de volgende maanden?! Als ze in mijn klas zit...

Emiel
Ik laat Sterres schouder los en stap naar voren. 'Tot dan,' zeg ik. Ik neem de deurklink en doe hem dicht. 'Ik hoop dat ze niet bij ons zit,' zegt ze. Ik schud lachend mijn hoofd en druk een kusje op d'r haar. De rest van de avond stond een film op, maar we letten niet echt op. Eigenlijk zitten we beide op sociale media. Ik hoor Ster zachtjes grinniken en kijk zo onopvallend mogelijk haar kant uit. Ze lijkt iemand te schrijven. Een vlaag jaloezie trekt door me heen. 'Wat doe je?' Vraag ik. Ze kijkt op en glimlacht. 'Berichtjes,' antwoordt ze. Ik knik en ze gaat verder. Al snel hoor ik haar weer grinniken. 'Is Noa zo grappig?' Vraag ik. Ze kijkt weer op. 'Het is Noa niet,' zegt ze glimlachend. Ik kijk haar vragend aan. 'Het is iemand van de hockey,' vertelt ze. Ik knik en ga verder, dan pas dringt het tot me door dat ze zei iemand en niet dat het een meisje of jongen was.

Sterre
Ik glimlach om zijn berichtjes. Hij is echt wel grappig, maar dan gaat het even serieuzer:
Flynn🏑
Hey, mag ik je iets vragen?
Sure, wat is er?
Wil je eens met me uit?
Ow, sorry Flynn. Ik heb een vriendje :(
Niet als date! Gewoon samen iets leuks doen. Dat kan toch?
Wat wou je dan misschien doen?
Een keer hockeyen? Elkaar wat trucjes leren en daarna iets drinken?
Klinkt goed!
Komt vrijdagavond goed uit? Zeven uur?
Tuurlijk! Zie je dan!
Jeej XD

'Wie is het dan?' Vraagt Mil. Ik kijk hem aan en glimlach. 'Is er iemand een beetje jaloers?' Lach ik. Hij haalt zijn schouders op. Ik vergrendel mijn gsm en kruip naar hem toe. Hij gaat rechtop zitten, legt zijn gsm weg en drukt de tv uit. 'Is mijn vriendje jaloers?' Mil grijnst en trekt mij op schoot. Mijn benen liggen geplooid langs zijn lichaam en hij kijkt naar me. Ik grinnik en verstrengel mijn vingers met de zijne. 'Misschien een beetje?' Geeft hij toe. 'Geen reden voor,' zeg ik zacht. Ik geef hem een heel zacht kusje op zijn lippen, bijna dat hij het niet voelt. Hij kijkt me met die twinkeling in zijn ogen aan. Degene die hij had toen hij me voor het eerst zoende. Ik glimlach en hij grijnst. Ik slaak een gilletje als hij me plots naar achteren trekt. Ik lig op zijn borst en lach. Hij lacht ook, waardoor heel zijn lichaam schudt. Ik kruip langzaam van hem af en ga naast hem liggen. 'Ik ben moe,' zeg ik na een halve minuut. Hij staat recht en gaat naar zijn kledingkast. Hij gooit een van zijn shirts naar me en begint zich uit te kleden. Ik trek mijn sokken en jeans uit en wil naar de badkamer lopen, maar Mil houdt me tegen. Hij heeft zelf alleen zijn broek aan. 'Wat ga je doen?' Vraagt hij. 'Me omkleden,' zeg ik, wapperend met zijn shirt. 'Waarom ga je daarvoor weg?' Grijnst hij. Ik duw tegen zijn schouder en duw hem aan de kant, maar hij gaat niet weg. Ik zucht. 'Oke, al goed!' Ik hou mijn handen in de lucht en ga op bed zitten. Hij staat aan het einde van het bed met die verdomde twinkeling in zijn ogen. Hij grijnst breed en trekt zijn broek uit. Alleen zijn onderbroek heeft hij nu aan en wauw, hij is naar de gym geweest! 'Nu jij,' zegt hij met schorre stem. Ik grijns en trek mijn shirt uit. Hij kijkt even naar mijn bh, maar kijkt dan weer naar mijn ogen. Hij komt op bed zitten, dichter naar me toe en houdt mijn blik vast. Hij is nu heel dicht en leunt naar voor. Hij drukt een kusje op mijn voorhoofd en fluistert: 'Je bent mooi.'

Emiel
Ze is echt prachtig. Ik dacht even dat ze echt haar bh ging uitdoen, maar ergens wist ik ook dat ze het niet ging doen. Ze grinnikte en deed haar bandjes af. Nu krijg ik wel hoop. We houden elkaars blik vast. Ik zie een glinstering in die groene ogen van haar en weet welke het is: het is degene die ze in haar ogen heeft als ze een leuk plannetje heeft. Ik verwacht iets gewaagd, maar ze doet gewoon mijn shirt aan. Ik grinnik. Het is te groot en ze glimlacht. 'Je moet me helpen,' zegt ze. Ik knik en ze schuift dichter naar me toe. 'Doe het los,' beveelt ze. Ik kijk haar vragend aan. 'Draai je dan om,' zeg ik. Ze schudt haar hoofd. 'Probeer zo te doen,' glimlacht ze. Ik grinnik en steek mijn handen onder haar shirt. Ik laat mijn vingers over haar rug glijden en neem dan de sluiting vast. Ik heb dit nog nooit gedaan en ik weet niet eens zeker hoe het eruit ziet, denk ik bij mezelf. Ik friemel even wat en Ster lacht. 'Duurt lang,' zegt ze. Ik grinnik en leg mijn hoofd op haar schouder. Dan verschuif ik het en voel het losspringen. 'Jeeej,' juicht ze stilletjes. Ik lach en laat haar los. Ze trekt hem vanonder haar/mijn shirt en gooit hem op de grond, naast haar broek. We gaan neerliggen.

Sterre
'Dus dan heb je niet gelogen,' zeg ik. Hij kijkt me aan. We draaien ons beide op onze zij. 'Waarover?' Vraagt hij. 'Op mijn verjaardag speelden we truth or dare en toen zei je dat je nog maagd was,' vertel ik. Hij gniffelt. 'Hoe weet je dat?' Ik glimlach. 'Je had geen idee wat je moest aanvangen met de sluiting én je leek het nog nooit te hebben gedaan,' leg ik uit. Hij denkt na en grijnst dan. 'Ik hoop dat jij ook de waarheid sprak dan,' zegt hij. Ik knik. 'Maagd, maar niet bij sterrenbeeld,' zegt ze plechtig. We lachen.
'Slaap lekker.'
Slaap zacht.'

(Heyyy dit is het langste hoofdstukje tot nu toe, denk ik. Ik dacht: jullie verdienen dit wel want ik heb al even geen langere geplaatst. Sorry daarvoor!! Ik heb hier toch wel wat tijd ingestoken en ik denk dat ik twee dagen niets zal publiceren en eerder meerdere hoofdstukken ga schrijven. Daarna kan ik ze 1 voor 1 posten. Dan gaan er geen fouten ofzo instaan en jahh... Bedankt om te lezen en bye xx)

She is the bestWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu