Juni - 2021

259 13 0
                                    

Sterre
'Welkom thuis, lieverd!' Roept mijn moeder. Ik zet mijn valies tegen de muur en gooi me in mijn moeders armen. 'Allee, de kleine is afgestudeerd!' Hoor ik Sem roepen. Ik laat mama los en vlieg ook in zijn armen. 'Is Mil er niet?' Vraag ik hoopvol. 'Sorry, zusje. Hij kan niet komen,' vertelt Sem. Mijn glimlach verdwijnt. 'Geen zorgen! Je ziet hem wel een andere keer! Doe iets leuks aan! We gaan op restaurant om je succes te vieren!' Ik grinnik en ren naar boven met mijn valies. Ik laat me op mijn bed vallen. Eindelijk thuis. Ik trek mijn valies open en zoek het nieuwe jurkje dat ik heb gekocht.

Emiel
Ik kom thuis en ren naar mijn kamer om me om te kleden. Noa heeft me nog op school opgehouden en straks valt het plan in het water! Sneller, Emiel, sneller!

Sterre
Ik zit in de auto op de achterbank. 'Hoelang nog voor je boeken in België en Nederland uitgegeven worden?' Vraagt Sem. 'Er zijn al exemplaren vertaald en tot boeken gemaakt, maar het zal nog wel even duren. Je kan wel de Engelse versies online kopen!' Lach ik. Mijn broer grinnikt.

Ik stap uit de auto. 'Zusje, wil je mij een plezier doen?' Vraagt Sem plots. Ik draai me om naar hem en knik. 'Doe deze om.' Hij houdt een blinddoek voor. 'Waarom?' Vraag ik wantrouwig. Ik kijk naar mijn moeder, die enkel staat te glimlachen. Ik knik en Sem doet hem om. 'Vertrouw me, maar,' zegt mijn mama. Ze neemt mijn hand en begeleidt me naar... Geen idee!

'Klaar?' Vraagt ze als we eindelijk stilstaan. Ik knik en ben ontzettend zenuwachtig. Mama haalt mijn blinddoek eraf en ik sta op het marktplein in Antwerpen. Ik kijk om me heen en zie allemaal vrienden en familie. Voor me staat een enorm grote doos, ingewikkeld in inpakpapier en een grote gele strik bovenop. Ik glimlach en stap er naartoe. 'We hebben een verrassing voor je, eigenlijk heeft iemand anders dit alles geregeld,' glimlacht Sem. Ik draai me weer om naar de doos en trek aan het lintje van de strik. De strik lost en de doos gaat open. Mil komt eruit gestapt in pak. Ik sla mijn handen voor mijn mond. Hij haalt zijn handen glimlachend vanachter zijn rug en hij heeft een grote satéestok met allemaal verschillende donuts op. 'Omdat bloemen ze cliché zijn,' lacht hij. Ik moet ook lachen en ik zie hoe nerveus hij is. 'Liefste Ster, je weet hoe verdomd slecht ik ben in spreekbeurten houden,' begint hij. Iedereen grinnikt. 'Dus ik ga geen hele speech geven,' Hij kucht.
Hij knielt voor me en haalt de bovenste donut van het stokje. Het is helemaal geen donut, zie ik nu. Het is een neppe. In het gaatje ligt een kussentje met daarop een ring. Er rolt een traan over mijn wang en Mil glimlacht.
'Ster, wil je alsjeblieft met me trouwen?' Ik schudt mijn hoofd hevig op en neer omdat ik er geen woord uitkrijg. Hij staat op en gooit de donutstok terug in de doos. Hij gaat voor me staan en neemt de ring vast. Het is een zilveren ring met kleine edelsteentjes. Niet groot, niet klein. Hij neemt mijn hand en ik zie zijn ogen wateren. Hij schuift super rustig de ring rond mijn ringvinger en glimlacht. 'Ik wil heel graag met je trouwen,' zeg ik al huilend. Er rolt een traan over mijn wang en hij omhelst me stevig.

Emiel
Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in heel mijn leven. Ik laat haar los en begin haar meteen te zoenen. Ze gaat ook direct mee in de kus en slaat haar armen rond mijn nek. Alle familieleden en vrienden klappen en juichen. Ik kan dit gevoel niet beschrijven...

She is the bestWhere stories live. Discover now