XXII.- Niečo ako lúčenie/NAT

547 69 23
                                    

Zabodnem pohľad do Hawkeho, ale on ostáva mlčať. Ten, kto nakoniec prelomí dusivé ticho, nie som ja, ale ani on. Ozve sa Ross: „O čo ide?"

Nadýchnem sa, no Hawke ma predbehne: „Keď sme už boli blízko k SODA, Stephanie si nás všimla. A ja som utiekol."

„Nechal si ma tam," zdôrazním a zamračím sa. „Strčil si ma na zem. A jednoducho si zmizol."

„Na zem si letela, aby si náhodou neschytala guľku," bráni sa Hawke so zdvihnutými rukami.

Odfrknem si: „Kašli na to. Ide o to, že Stephanie to naštvalo. Uverila tomu, že si bol môj spolužiak, preto ma nechala na pokoji. Ale problém je v tom, že chce mať úplnú istotu nad tým, že sa neprekecneš. A tak mi prikázala, aby som ťa tam dovliekla, hoci aj za uši."

„Čo s ním chce?" spýta sa Ross, keďže Hawkeho táto informácia zjavne príliš šokuje.

„Najskôr ho chcela zastreliť," poviem pokojne. „Ale podarilo sa mi nahovoriť ju na kompromis. Hawke sa pridá na našu stranu pod mojim velením. Vycvičím ho a on sa stane časťou Stephaninej armády. To ale ona nebude vedieť, že bude mať v tíme o špeha viac."

„Takže v podstate nemám na výber," zhodnotí to Hawke opatrne.

„Nie. Teda ak nechceš, aby nás Stephanie začala podozrievať. A to nechceš, že nie?" Nadvihnem naňho obočie a Hawke sa zamračí.

Ešte stále mám v pamäti Stephanin nedôverčivý pohľad, keď som jej to navrhla. Ak teraz Hawke nepríde, problém nebudem mať len ja. Ale každý, kto je na našej strane.

„Pôjdeš," zhodnotí to nakoniec Ross. „Ak by ste si všimli náznak toho, že Stephanie chce porušiť svoju časť dohody a Hawkeho zlikvidovať, dostaneš ho odtiaľ. Budeš naňho dávať pozor."

Jej rozhodnutie ma prekvapí. Čakala som, že sa ho začne zastávať, bude ho chcieť nezmyselne brániť a udržať pri sebe. Pomaly by som si mala uvedomiť, že toto dievča už nie je tá Ross, ktorá sa pridala k Ostreľovačom.

„To nebude fungovať," zaprotestuje Hawke. „Ľudia spod zeme ma spoznajú."

Vidím, ako sa chystá odpovedať Ross, ale predbehnem ju: „Ale čoby. Ostriháme ti vlásky."

Hawke si inštinktívne siahne na vlasy. „V žiadnom prípade!"

„Tak ti ich zafarbíme," pokrčím plecami nad jeho výrazom. „Čo povieš na červenú?"

Odovzdane pokrúti hlavou, akoby sa mu nechcelo veriť, že to myslím vážne. Pravdou je, že nemyslím. Bola by škoda jeho vlasov. „Pokoj, hej?" prihovorím sa mu. „Nejdem ti kaziť tvoj výzor. Niečo vymyslíme."

Odfrkne si. „Vidím to tak, že sa idem zbaliť," zamrmle naoko urazene. Som si takmer istá tým, že mu to až taký problém nerobí. „Vy zatiaľ niečo vymyslite."

„Ako chceš jeho prítomnosť ututlať?" spýta sa Ross okamžite.

„Jednoducho. Nebude cvičiť s ostatnými. Zbraň používať vie, hoci podľa mojej verzie by nemal. Steph povieme, že som ho naučila ja. Ak bude chcieť, aby som jej ukázala ako cvičí, zariadim osobitnú hodinu. Dá sa to zariadiť."

Opatrne prikývne. „Ešte jedna vec. Nechcem, aby ste sa vracali. Som si takmer istá, že po tomto si na teba Steph posvieti. Bolo by to príliš riskantné."

„Potom sa nebudeme môcť kontaktovať," namietnem.

„Ak by sa stalo niečo dôležité, príď. Ale toto je čistá provokácia. Len dúfame, že nás nikto neuvidí, pričom sa voľne premávame hore a dole."

Fajn, v niečom má pravdu. „Dobre. Ako myslíš."

„Sťahujeme sa," dodá Ross potichu a tým ma dokonale vyvedie z mieri. „Talin Smithová nám navrhla pomoc i dočasné ubytovanie. Získame tým čas a budeme i menej nápadní."

Opriem sa chrbtom o stenu za mnou. Toto som nečakala. Zdá sa, že Ross s skutočne začína osvojovať niektoré nevyhnutné vlastnosti na pozíciu vodcu. „Kam?"

„Do jedného z hangárov. Bola som sa tam pozrieť a myslím si, že zopár dní tam vydržíme."

„Kedy?"

„V nasledujúcich dňoch. Len pekne postupne. Pokým sa zas otvorí škola, budeme preč."

„A čo ten neporiadok? Chýbajúce papiere?" To im len tak neprejde.

„Tvoja sestra tvrdí, že sa to bude dať zhodiť na inšpekciu. Vysvetlí to tým, že hľadali nejaké papiere, alebo tak. Po tom, čo zaútočí Stephanie, ich bude neporiadok zaujímať najmenej."

„Zrejme máš pravdu. No... Idem pohľadať Ria a dať mu čiastočné zbohom. Veľa šťastia, Ross."

+++++

„Dávaj si na seba pozor, áno?" Rio ma zovrie vo svojej náruči a ja vdýchnem jeho vôňu. No, už pár dní sa rozhodne nesprchoval.

Potľapkám ho po pleci. „Že to vraví práve invalid ako ty. Nieže zas niečo vyvedieš, Rio. Nebudem stále tu, aby som ti kryla chrbát."

Prevráti nad mojou poznámkou očami. „Myslím to vážne."

„Veď aj ja." Ešte raz ho objímem, ale potom sa vzdialim a postavím sa vedľa Hawkeho, ktorý je aj s batohom na pleci pripravený vyraziť.

Za tú hodinku, možno dve, sme si spolu s Ross, Alexom a ním prebrali plán. Keďže pôvodne to malo byť tak, že sa Hawke nabúra do ich systémov, ale vďaka novým podmienkam to nie je úplne uskutočniteľné, potrebujeme plán B, ktorý sa koniec koncov, až tak nelíši od pôvodného plánu.

Ja zaobstarám Hawkemu počítač, aby sa mohol nabúrať do systémov a vytvoriť potrebný vírus, ktorý zablokuje servery Kupoly a umožní tak vstup do databázy. Zvyšok bude mať na starosti Alex, aj s pomocou Ria, ak sa mu dovtedy zahojí noha. Otázkou zostáva, kde zoženiem počítač potrebného kalibru.

„Tak... veľa šťastia," popraje Ross našim smerom a objíme Hawkeho. Alebo skôr, Hawke objíme ju, na čo sa Rio zamračí.

Pousmejem sa nad ním a nakloním sa k nemu. „Nieže ťa spáli žiarlivosť," šepnem mu do ucha.

Skôr, akoby sa stihol vyjadriť, zmiznem za dverami. Žiadne ďalšie sentimentálne scénky nie sú potrebné. Ešte sa predsa stretneme.

Po chvíľke sa vedľa mňa objaví aj Hawke. Nevyzerá dvakrát spokojne. „Pripravený?"

„Ani nie," prizná. „Ale hádam to zvládneme."

„Troška si ver," štuchnem ho do boku. „Nejdeme predsa na popravu."

„Nuž... nikdy nevieš."

Pokrútim nad ním hlavou. „Tak si pohni."

+++++

„Stephanie, toto je Hawke Corte. Hawke, Stephanie Tysonová."

Stephanie chytí Hawkeho dlaň a potrasie ňou. Premeriava si ho nedôverčivým pohľadom a jej oči sa do neho nedôverčivo zabodávajú. Čo ma prekvapí je, že Hawke sa na ňu díva podobne. Neviem, či je to dobré rozhodnutie.

„Tvojou priamou nadriadenou bude Nat. Poslúchneš ju vo všetkom, čo ti povie. Pokiaľ jej rozkazy nebudú v priamom rozpore s mojimi, je ti to jasné?"

„Úplne," prisvedčí Hawke a prekríži si ruky za chrbtom.

„Ubytovanie dostaneš medzi našimi mužmi," zhodnotí Stephanie po chvíli a na sekundu zazriem v Hawkeho očiach neistotu.

„Bola by som radšej, ak by sa ubytoval niekde v mojej blízkosti," podotknem. „Chcem si byť istá, že si nikto nebude vybíjať zlosť na ňom len preto, že nie je spomedzi nich."

Stephanie si ma so záujmom premeria. Stiahne sa mi hrdlo, keď si všimnem, ako rukou zabehne k opasku. Nakoniec si len palce zakvačí do pásu nohavíc a prenesie svoje ťažisko na päty. „Fajn." Tým slovom sa zvrtne na päte a nechá nás stáť na chodbe budovy SODA. 



Vodca ✔Onde histórias criam vida. Descubra agora