Capitolul 11

7.6K 543 14
                                    

       1 luna mai tarziu

   Lucrurile mergeau cam la fel ca acum o lună, dar mult mai bine . Am reusit să plătesc o parte din rate. Cât banca să nu imi ia casa. Și pentru toate astea aș putea să îi mulțumesc lui Jacob. Dacă nu era el probabil că acum aș fi ajuns in stradă. Însă el era și eram recunoscătoare că a apărut în viața mea .

      Eram la fermă și tocmai am vorbit cu un client . Am pus pixul pe masă și am coborât scările ca să merg în sufragerie însă când am intrat am dat peste Jacob și ea. Doar povesteau . Părea că ea nu intrase de mult în casă doarece avea geanta in mână și stăteau în picioare . Amândoi s-au întors spre mine și am rescunscut-o imediat . Desigur că nu o cunoșteam personal . Doar din amintirile lui  și poze . Alma , Era cea care i-a frânt inima lui Jake. Cea care l-a părăsit inainte ca el sa apuce să facă pasul cel mare . Jake își revine primul și face prezentările:
-Tessa, ea e Alma !
-Alma ea e Tessa .
-Mă bucur să te cunosc!
Imi zice ea .  Și pe față văd doar un zâmbet sincer . Oare ea chiar se bucură că mă cunoaște . Nu o fi deloc suspicioasă sau geloasă? Dar dacă ea nu e eu de ce sunt? Nu am avut nimic de a face cu Jake , nici macar nu ne-am atins mai mult de ținutul de mână în acea seara și totuși să îl văd pe el aici cu ea mă face să mă simt trădată.
-Bine , pai eu vă las !
Spun și ies cat de repede pot din sufragerie . Urc in camera mea și încep să o parcurg dintr -o parte in alta . Oare ce vorbesc acum ? Oare ea e aici ca să se împace ? Și -a dat seama ce bărbat e Jacob și acum îl vrea înapoi? Și dacă de asta a venit el va accepta oare ? O vrea înapoi ? Și dacă o vrea , o să mă deranjeze lucrul ăsta? Sigur că da ! Simțeam gelozia cum mă macină pe dinăuntru pentru că știam că eu nu sunt bună pentru el . Eu sunt stricată, de mult timp . Am un copil și cicatrice pe suflet . El are o viață fericită , frumoasă așa ca eu nu am dreptul nici măcar să îmi imaginez că e al meu .  Dar dacă or să fie iar împreună, și or să locuiască aici, atunci eu o sa mai pot să stau ? Ei o să îi convină? Nu . Normal că nu . Dar nici eu nu aș putea să stau aici cu ei și sa stiu că sunt împreună. Ah , în ce m-am băgat? Știam eu că nu e bine să am incredere in el . Am acceptat un străin im viața mea și putea să mă ducă de nas și să mă fure in atatea moduri dar nici prin cap nu mi-a trecut ca o să îmi frângă inima . Inima mea era frântă, sfâșiata de atâția ani , cum era posibil să se frângă iar .
  Nu . Dacă se împacă chiar acum , aveam să plec și sa ii las in pace . Am început să îmi adun lurcurile pe care le-am adus aici pe parcursul timpului . Aud o bătaie în ușă și apoi Jacob intră:
-Tessa...
Se uită la mine și când vede că impachetez se încruntă:
-Ce faci ?
-Impachetez.
-Vad si eu asta . Dar de ce ?
-Plec !
-Cum ?
Trec pe lângă el ca să îmi iau o bluza de pe pat și o pun în geantă:
-Cum adică pleci ?
  O să îți frângă inima . O să îți frângă inima . Imi repet in minte și simt cum mă enervez.
-Pur și simplu cred că e timpul să plec. Mulțumesc mult pentru tot. Dar ...
-Stai , stai...nu pleci nicăieri!
Zice el hotărât.
-Fac ce vreau  !
Ii zic eu putin cam prea dur însă trebuie im să plec și nu am gând să îi spun adevarul motiv . Adică, hei , plec pentru că sunt geloasa pe fosta ta iubită și dacă te împaci cu ea o să îmi frângă inima ,. Suna stupid și copilărește:
-Trebuie să plec!
Zic și vreau eu trec de el dar mă oprește:
-Ba nu pleci nicăieri!
-Cred ca sunt destul de mare încât să fac ce vreau !
  Incer iar sa trec dar nu mă lasă .
-Hei, ce s-a întâmplat?
-Nimic.  Vreau să plec . Acum da -Te din ușa!
Își încrucișează mâinile la piept :
-Nu . Nu te las să pleci pana cand nu imi spui ce s-a întâmplat!
Imi arunc geanta pe jos și oftez exasperată apoi încep savorbesc și să gesticulez dramatic :
-Stii, tot nu pricep!
-Ce?
Zice el confuz . Dar eu sunt prinsă de gândurile mele și le spun pe nume pentru prima dată , ceva ce țin în mine de catvea luni .
-Toata asta !
Zic și arăt in jur cât și la noi .
-Nu inteleg de ce! De ce ?..de ce să mă ajuti cu toată astea . Și încă nu pot să mă prind ce urmărești . Ce îți iese ție din toată treaba asta ?
-Tess...
Incepe el dar eu nu îl las să mă întrerupă:
-Adica de ce ...de ce sa iți complici viața cu o femeie căruia i-a murit soțul și are și o fetiță după ea ? Adică ești tânăr, deștept , chipeș...amuzant ...blând. Și o să fii un soț minunat intr-o zi și un tată perfect . Așa că nu pot intelege!
Inspir adânc după acesta mărturisire.
-Tess, nu am făcut nimic din toate astea așteptând ceva la schimb !
-Atunici de ce ?!
  Strig exasperată. Din doi pași mari e lângă mine și mâinile lui imi cuprins obrajii astfel încât mă obligă să îl privesc în ochii . Sunt mai întunecat ca niciodată. Mă cercetează ca și când ar cauta ceva și spune:
-Pentru că m-am îndrăgostit de tine !
  Mă șochează atât de tare încât rămân cu gura căscată. Imi ia catvea clipe ca să pot să rostesc un cuvânt:
-Ce?
-M-am îndrăgostit de tine , Teresha Grey !
Vreau să mai spun ceva dar inainte să apuc el se năpustește cu gura asupra mea și când buzele noastre se unesc un fulger imi străbate intreg corpul. Simt comfuzie, dor, pasiune , plăcere și dorința.  Toate astea amestecate în doar câteva secunde. Mă simt de parcă m-aș fi înecat iar el el e copacul de salvare de care m-am prins și mă scoate din ape după ani întregi în care am stat sub fară aer . Fără soare . Iar acum respir . Il respir pe el și e mai mult decât mi-aș fi pitit dori.

Recunoaște, mă vrei ! #Finalizată Where stories live. Discover now