Capitolul 18

6.7K 465 14
                                    


      Teresha

        Cu Izzy in brațe mă uit dezorientată și disperată în jur. Reușesc cumva să deschid ușa deoarce încă flăcările nu au ajuns la ea . Tușesc din cauza fumului și incerc să îmi astup mie și lui Izzy nasul cu bluza dar nu prea reușesc. Mă uit speriată și tot ce văd în jurul meu sunt flăcări și fum . Ochii mă pișcă și în jur aud trosnitul lemnului. Casa asta era făcută toată din lemn așa că ardea precum un foc de tabără.
-Tessa?! Tessa ?!
-Jake? Of, Doamne , Jake ! Sunt aici !
-Tessa!
  Jake apare la baza scărilor. Incepe să urce încercând să evite focul . O scară cedează și el aproape cade . Eu alerg spre el.
-Oh, Tess! Dă mi-o pe Izzy!
I-o dau in brațe.  Imi intinde mâna ca să trec și eu peste scara ruptă, dar înainte ca mâinile noatre să se atingă, focul izbucneste și mai puternic între noi . Sar inapoi aproape arsă de falăcarile mistuitoare.
-Scoate-o pe Izzy de aici !
Ii strig eu .
-Nu te părăsesc!
-Nu mă părăsești! Doar o duci pe ea în siguranță și apoi te întorci !
  El se uita spre ieșire apoi iar spre mine:
-Dute!
Strig eu la el . Mai ezită o clipă:
-Mă întorc intr-o secundă !
Apoi aleargă spre ieșire încercând să evite focul . Eu dau din cap . Tușesc și simt cum mă sufoc . Ochii mă usitura atât de tare că îmi curg lacrimile. Nu pot trece de focul acela de la scări și nici nu pot să sar până jos . E prea înalt . Sper doar ca Jake să o scoată pe Izzy la timp . Aud un trosnit puternic și când mă uit în sus, tot ce mai văd e o bucată de lemn cuprinsă de flăcări care cade . Se desprind mai multe bucăți. Una dintre ele cade pe mine și mă trântește la pământ.
-Ah!
Gem de durere. Incer să îmi trag corpul de sub lemn dar nu pot . E prea greu pentru mine . Încet încep să îmi curgă lacrimi deoarece realizez că nu o să mai ies niciodată de aici .

    Jacob

        Imi termin treba prin oraș mult mai tarziu decât am crezut . Mă urc în mașină și apoi pornesc spre Fermă. Imi verific telefonul și nu văd nici un apel de la Tessa . Probabil că o culcă pe Izzy . Drumul principal se termina și o iau pe drumul de țară. Afară e intuneric dar nu contează . Cunosc drumul ăsta ca in palmă. Văd ceva strălucitor în față. Imi mijesc ochii și prima dată mi se pare că e o căpiță de fân care a luat foc . Dar e prea mare ca să fie doar atât. Accelerez motorul când încep să îmi dau seamăna ce ar putea să fie . Casa e in flăcări. Sar din mașină și alerg spre ea . Intru și sint lovit de caldura puternică și trebuie să îmi astup gura din cauza fumului sufocant .
-Tessa! Izzy !
   Incerc să inaintez și mai mult .
-Tessa! Tessa !
Strig eu disperat . Nu se poate  . Nu se poate să fi ajuns prea târziu.
-Tessa!
-Jake? Oh, Doamne , Jake!
De pe inimă mi se ridică o greutate când îi aud vocea . Imi ridic ochii și deabea o zăresc prin fumul dens. Inaitez până la scări și încep să le urc încarcând să evit focul. Calc și una dintre scări se surpează .
- Da mi-o pe Izzy !
Ii strig eu . Ea mi-o întinde și eu o iau in brate pe micuță. Ii întind mâna să o ajut și pe ea să treacă dar focul izbucneste și mai puternic între noi și sunt nevoit să mă retrag .
-Scoate -o pe Izzy de aici !
-Nu te părăsesc!
-Nu mă părăsești, doar o duci pe ea în siguranță și te întorci !
Imi zice ea hotărâtă. Mă uit la ea printre falăcarile înalte și nu pot să nu ii admir curajul :
-Dute!
Imi striga ea și mai puternic. Atunci reușesc să îmi mișc picioarele dar nu înainte să mă mai uit o dată la ea . O văd acolo , stand dreapta și neânfricata. Incerc să ajung cât pot de repede afară. O pun pe Izzy pe iarbă și imi scot telefonul i-l pun ei în mână în timp ce apelez la autorități.
-Sti ce trebuie să le zici ?
O intreb eu . Ea dă din cap.
-Unde e mami ?
-O aduc acum , bine ? Tu doar stai aici !
  Trebuie să mă întorc . Trebuie să mă întorc  . Imi repet in minte . Alerg spre casă și chiar în momentul în care calc pe verandă sub privirea mea văd cum acoperișul în flăcări cade, blocându -mi calea  . Reușesc cumva să intru dar fumul nu mă lasă să văd nimic.
-Teresha ! Tessa !
Strig disperat . Dar nu aud nimic . Vocea ei nu e . În jurul meu sunt doar flăcări. Foc și scrum.
-Teresha !

Recunoaște, mă vrei ! #Finalizată حيث تعيش القصص. اكتشف الآن