Soru- Cevap

81 11 0
                                    

Soru 1: Kitabın adı neden "O Sen Olmalıydın"?

Cevap: Aslında bu sorunun cevabı kitabın sayfaları arasında saklı. Annesi yeni ölmüşken babasının tekrardan evleneceğini öğrenen genç bir kız... O kişi neden annesi olmasın ki?

Soru 2: Kitaptaki karakterler neden yabancı?

Cevap: Kitap hakkında sorulan ve en çok eleştiri sahibi olan soru bu aslında. Bu kitabı yazarken yaptığım araştırmalar yaşıtlarımın daha çok yabancı dilden çevrilen kitaplar okuduğunu gösteriyordu. Ben yeni bir yazar olduğum ve yaşım küçük olduğu için dikkat çekebilecek bir şeyler yazmak istedim. Yıllardır aklımda olan konuyu alıp tekrardan kurguladım ve ortaya bu kitap çıktı. Kitabı okuyunca zaten karakterin Türkiye'ye ve Atatürk'e olan bağlılığını fark ediyorsunuz. Başka ne diyebilirim bilmiyorum.

Soru 3: Sam'in en sevdiğin özelliği ne?

Cevap: Yaşadığı olaylar karşısında yılmayışı ve kaderini değiştirmeye çalışması. Ayrıca en baskın özelliği asiliği. Asiliği bazen beni sinir etse de çoğunlukla sevdiğim bir özelliği.

Soru 4: Kitaptaki favori karakterin kim?

Cevap: Elbette Sam. Çünkü o çoğu özelliğini benden alıyor. Onu yaratırken hep kendi özelliklerimi ele aldığım için Sam'de kendimi buluyorum. Öte yandan yarattığım her karakteri seviyorum. Alice'i bile...

Soru 5: Instagram'da paylaştığın fotoğrafın altına "Asi ve Hırslı" yazmıştın. Neden 2. Kitapla alakalı önemli bir şeymiş gibi hissediyorum?

Cevap: Sam asi bir kız. Bu özelliğini annesinden almış. Hatta Jane lise yıllarında o kadar asiydi ki arkadaşları arasında "Asi Kız" olarak bilinirdi. "Rebellious Girl" yazılı bir dövmesi bile vardı. Kim'in de hırslı olduğu aile arasında hep dile getirilen bir şey.

Soru 6: Kim neden çello çalıyor?

Cevap: Neden çalmasın ki? Annesi ve babası klasik müziğe hayran. Bu nedenle kızlarının çello çalmasını istediler. Kim de hiç tereddüt etmeden kabul etti. Çello hakındaki düşünceleri ise şimdilik saklı...

Soru 7: Kitabı yazarken kimden esinlendin?

Cevap: İlk başta kendimden. Sam benim bir kopyam demiştim. Konuyu nasıl buldun derseniz o ayrı bir konu. Bir arkadaşımın annesinin ölmesi sonucu aklımda oluşan kısa bir öyküden ibaretti bu. Sonrasında da "O Sen Olmalıydın" haline geldi.

Soru 8: Neden bir kitap yazmak istedin?

Cevap: Kitap okumayı çok severim. Bu mesleği yapan kişilere de hep imrenirdim. Bir gün bu alandaki yeteneğim fark edildi ve "Neden olmasın?" dedim. "Ben neden bunun bir parçası olmayayım?"

Soru 9: Sam neden bu kadar çılgın?

Cevap: Yapısı öyle diyelim. Sahip olduğu ebeveynlerle birlikte büyüseydiniz siz de onun kadar çılgın olurdunuz diye düşünüyorum.

Soru 10: Alice neden bu kadar kokoş?

Cevap: Çünkü kendisi klasik kokoş üvey anne tipinde. Kokoşluk Alice Winter'ın kanında var desek daha doğru olur sanırım.

Soru 11: Kitapta en sevmediğin karakter kim?

Cevap: ALICE! Ben yarattım, nefret etmiyorum fakat o kadar gıcık olmalı mısın Alice? Sam'e çektirdiklerin yetmiyor mu?

Soru 12: Cherish ve Matt neden bu kadar sakarlar?

Cevap: Bu da bir kişilik özelliği sonuçta. Bir de şöyle düşünün, sakarlıkları olmasa birbirlerini bulamayacaklardı.

O Sen Olmalıydın Hakkında Her şeyNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ