VI poglavlje

12K 618 27
                                    

    Nesa

Lezim u svom krevetu i gledam moju vesticu kako spava. Smeska se u snu. Kad to vidim smeskam se i ja. Gledam je i razmisljam koliko mi se zivot promenio za ovih 48 sati. Imam zenu. Da, zenu jer kad smo se vracali od njenih lepo sam joj objasnio da je verenica za mene isto sto i zena i da od danas pocinjemo sa brakom, znaci sve u fulu zajednicki stan i sve sto brak nosi. Bunila se da sve ovo guram prebrzo, da nismo bili ni u vezi, bar da budemo pravi verenici neko vreme. Sve ja nju razumem al ne moze. Sta mi znaci da se nalazimo po gradu, da se vodamo i setamo pa uvece svako svojoj kuci?! A jok, zelim da se budim pored nje, da provodimo dane zajedno, hocu da nadoknadim ovih 5godina zelje. Kad smo se vratili od njenih svratili smo usput do stana da pokupi neke stvari i prenese kod mene, ostatak ce moji momci sutra da joj pomognu. Moja i Bozija je, ne pustam je vise nikad. Gledam je i shvatam da cujem svoje srce kako kuca, ziv sam i kompletan, prvi put sam ispunjen totalno. Samo zato sto nju drzim u narucju imam osecaj da imam ceo svet. Jer ona to i jeste moj ceo svet. Zabijem nos u njenu kosu, udahnem miris jagoda i utonem u san.

Budi me miris sveze kafe, opipam drugu stranu kreveta, prazna je. Ustanem polako i cujem muziku iz kuhinje. Stojim na vratima i posmatram je, sedi za sankom u nekoj crnoj pidzami sa zutim vesticijim sesiricima po njoj i gore u zutoj majcici, u jednoj ruci joj telefon i u drugoj solja kafe, i znam da u zivotu nista lepse video nisam. Izraz njenog lica je neprocenjiv. Zeleo bi da se zauvek ovako budim. Pridjem joj polako i spustim poljubac u kosu, trgne se.

-Hej dobro jutro.

-Dobro jutro kad si ustala?

-Davno, gotova je kafa. 

-Hvala.

Sedam pored nje, uzimam solju i telefon da procitam vesti, kad primetim da stavlja nesto na sank. 

-Od kud to?

-Spremila, Sanja je pominjala kad dolazis kod nje da ti obavezno sprema gibanicu pa eto.

Gleda me onim njenim mackastim ocima, imam utisak kao da se stidi a ja se osecam kao da mi je poklonila srce na dlanu. Nikad mi devojka nije spremila jelo, a kamoli znala sta volim.

-Pa kad si ustala? Tek je devet sati. 

-Oko sedam, skoknula tu do marketa, kupila sta treba i spremila pa se opet uvukla malo u krevet pored tebe al kako nisam mogla da spavam ustala sam, izvini ako sam te probudila.

Ustajem i otvorim frizider a unutra nema sta nema. Ne secam se da je ikad u njemu bilo ista sem piva i sladoleda. A sad je pun svacega, zelenis, mleko,sir, jaja, ma svasta bre, cak i flasirane vode, ugledam i krem pitu, pa jebote ova devojka je moja propast. Zatvorim polako vrata frizidera i pitam je

-Gde si bila ceo moj zivot?

Nasmeje mi se djavolica i skoci mi u zagrljaj, obavije mi noge oko struka, i ne mogu da odolim zelji da je imam tu u mojoj kuhinji na belom sanku.

-Sta kazes da krstimo kuhinju?

-Aha...

Sedim za stolom sa svojom porodicom, gledam lica za koja bih zivot dao i konacno se osecam kao ispunjen covek. Imam sve u zivotu.  Porodicu, ljubav, dobro razvijen posao, zdravlje. Sta mi vise treba? Bacim pogled na svog sestrica, sve lepo u zadnje vreme, do Minje je vezano za njega. Gledam ga i pozelim da imam i ja jednu svoju bebu. Jednu princezu koja ce liciti na mamu. Ne dao Bog da lici na tetku, moju sestru u tom slucaju jebali smo juza u ledja. I ukapiram ni jednom do sad nismo koristili zastitu, bila je nevina sigurno nije na piluli a meni nije pao na pamet kondom. Sa njom zaboravljam na sve. Zavibrira mi telefon, izvadim ga i otvorim poruku. Pise nedostajes mi i slika nje u beloj haljinici, znam da joj je to uniforma al sam se napalio istog momenta kad sam je ugledao, zena je cist seks. Posaljem joj da hocu da je jebem dok je u toj haljini. I tacno mogu da zamislim kako crveni.

- Sta se kezis?

  Pita me brat i tresnu me po potiljku.

-Nemoj da ga diras, vidis da vodi ljubav preko telefona.

Zet pokrece masinu a ja cutim i smeskam se. Neka ih. Jedva cekam face da im vidim veceras. Moja mala radi drugu, izacice ranije oko posla da bi dosla ovde.

- Nego kad ti dolazi kuma? Mozda neku lepu rec nabacis za brata

- Da drzis ruke dalje od nje. Nije ona za tebe.

- A ti znas? Pa ja sam ti brat, kakva si ti to sestra?

-Ona koja poznaje svog brata, jebaca a kumu voli i ceni. Dobra je ona devojka i opet ponavljam, nije za tebe.

- Pa ja i trazim dobru devojku.

I tako krece zezanje do sto jedan i nazad. Oko pola sedam ustanem i kazem da idem po devojku i nasta tajac. Svi cute dok moja luda sestra ne skoci.

- Devojku??? Kakvu bre devojku a malo pre pitas za Minju da ti namestim?! Mamlazu jedan. Hoces da se porodim pre vremena, mama rodila si idiota, i kazi mu da ne prilazi mojoj kumi inace cu muza na njega da pustim.

Peni ona, a meni doslo da se nasmejem. Gledam zeta koji me posmatra i mudro cuti. Volim tog lika, jedan mi je od najboljih drugova.

-Koja se jadna zeznula da tebe hoce?

I odem nasmejan bez da im odgovorim....

Jedno kratko poglavlje uskoro nastavak. Pozdrav i hvala sto citate, nadam se komentarima.

Minjina predaja-završena☑️Kde žijí příběhy. Začni objevovat