Bölüm 45 - Sınav Mücadelesi(1)

2.7K 238 7
                                    


"Bitti mi?" Karen sordu.

Vian küçük bir demir sikkenin üzerine birkaç basit büyü formasyonu çizmeyi yeni bitirmişti. Bu basit işlemin bile ne kadar yorucu olduğu, genç adamın alnında biriken terlerden belli oluyordu. Karen az sayılacak bilgisine rağmen uğraştırıcı bir formasyon olduğunu ayırt edebiliyordu.

Karen'in öğrendiği kadarıyla Vian'ın elindeki demir sikke, birden fazla formasyonun birbiriyle uyumlu çalışmasını sağlayan yaygın bir büyü cihazıydı. Aynı sete ait demir sikkeler üzerine aynı tip büyü formasyonu işlendiği takdirde tüm set bağlantılı şekilde tek bir parça gibi işlev görebiliyordu.

Karen Vian'ın yumuşak hareketlerle demir sikkeyi toprağa gömüşünü izledi. Özenle üzerine örttükten sonra birkaç söz fısıldadı. Akabinde Karen, demir sikkeden yayılan ruh aurasının hissedilmeyecek düzeylere gerilediğini fark etti. Dikkati o yönde olmasaydı kesinlikle fark edemeyeceği kadar silik durumdaydı.

"Burayı hallettik. Hepsini yerleştirdiğimizde yüz metrelik alanda herhangi bir hareket veya ruh gücü algımızdan kaçamamalı."

Genç adam hafifçe gülümsedi. Bu demir sikkeler ona aitti ve birkaç defadan fazla kullanılamayacak olmalarına rağmen gerekli görmüş ve çekinmeden paylaşmıştı. Aslında geldikleri bu bölge için en kullanışlı şeylerde bunlardı.

İkili işlerini bitirdikten sonra ikinci parçayı aynı hizada yirmi metre ileriye gömmek için ilerledi. Yüz metre ötede ise diğer yönden onlara doğru aynı işlemi uygulayarak ilerleyen Ranmin, Liye ve Onka üçlüsünü görebiliyorlardı.

Grup sınav başladıktan sonra olabildiğince hızlı ve güvenli bir rotayı takip ederek ormanın derinliklerine doğru ilerlemişti. Dik ve kayalık bir yamacın yukarı doğru yükselen kısmına varmışlardı. Sınavın 3 günlük bir süre sınırı olduğu için kalacakları ve dinlenebilecekleri bir yer ayarlamak zorundaydılar. İşte bu sivri kayalıklarla bezenmiş dik yamaç onlar için biçilmiş kaftandı.

Bölgeyi taradıktan sonra yamaca rahatça tırmanılacak tek kısmın ön tarafta hilal şeklini alan yüz metre uzunluğundaki açıklık olduğunu keşfettiler. Yukarıda bir yer ayarlamadan önce burada işe yarar bir alarm ya da koruma düzeni kurmaları gerekiyordu.

Ve yapabilecekleri en iyi şeyin Vian'ın demir sikkelerini kullanacakları bir büyü formasyonu oluşturmak olduğuna karar kıldılar. Herkes büyü formasyonları konusunda bilgili olmasa da Vian ve Onka bu kısmı halledebilecek yeteneklere sahipti.

Aileleri formasyonlar konusunda bilgiliydi ve bu konu üzerinde duran çokça üstada sahipti. Bu yüzden ikili yeterli bilgilerini kullanarak formasyonu kuruyordu ve diğer üçlü ise onları koruyup çevreyi gözlüyordu.

Bir süre sonra iki grup hemen hemen orta kısımda bir araya geldiklerinde Vian merkez bağlantıyı görecek son sikkeyi alıp işleme koyuldu. İşi bittiğinde her an uyuyacakmış gibi yorgun bakışlara sahipti.

"Herkes ruh aurasını sikkeye dahil etsin. Bu sayede beşimizde formasyonda kontrol sahibi olacağız."

Herkes kafasıyla onaylayıp ruh iplikleri oluşturdu ve demir sikkeye yönlendirdi.

Karen, ruh ipliği demir sikkeye ulaştığı an tüm alana yayılan beyaz bir sisin varlığını teyit etti. İşte bu diğer gözlere görünmez sis, alarm formasyonundan başka bir şey değildi.

Karen ve grubu sisin içerisindeki her hareketi ve hatta rüzgârı bile hissedebiliyordu. Bu gerçekten rahat ve güvende hissetmelerine yeterdi.

Vian demir sikkeyi yerine yerleştirdikten sonra onunda aurasını gizleyen büyü sözleri fısıldadı. Beşi hep birlikte yamaca döndü ve ağaçların zirvesine ulaşan bir yükseklikte bulunan ufacık bir girintiye tırmandı.

KARENWhere stories live. Discover now