Bölüm 111 - Dönüm Noktası

1.9K 153 28
                                    


"Emredin, genç efendi."

Karen'in boş bakışları hala devam ederken, İblis Duhan onun yerine emretti.

"Şu suikast birliğine geri dön. Kimliğin açığa çıkmadan öldürebileceğin kadarını öldür! Geriye hiçbir iz bırakmamalısın. Ayrıca Genç Efendin için tekrar harekete geçerlerse bize bildir ve gerekeni yap."

Karen bu emir karşısında şaşırdı. Diğer taraftan Bambu'nun cevabı onu daha da şaşkına çevirmişti.

"İçiniz rahat olsun lordum. Siz söylemeseniz bile, Genç Efendi'yi hedef alan öylesi pis bir örgütü kan gölüne çevirmek için elimden gelenin fazlasını yaparım!"

Daha Karen ne olduğunu anlamadan Bambu derince eğildi ve arkasını dönüp gitti. Yüzündeki kararlılık dillere destandı!

"Ne... Ne oldu şimdi?" Karen gelişen olaylara şahit olmuş ve anlamış olmasına rağmen bu kurgu basitçe mantık dışıydı. Böyle bir şeyi ne görmüş ne de işitmişti. Birisini bu kadar basitçe kontrol etmek, zihniyle oynamak nasıl mümkün olabilirdi?

İblis Duhan ise onun şaşkınlığını umursamadan kısaca özetledi.

"Sana basit bir numara olduğunu söyledim. Her zaman kullanabileceğim bir şey değil. Kaldı ki bunu yapmak onun gelişimini olumsuz etkileyecek ve belli bir yerden sonra tıkanmasına neden olacak."

Kızıl ihtiyar, Karen'in henüz bunu düşünmese bile biraz sonra bu şekilde birçok ast toplayabileceğini ve hatta bir ordu oluşturabileceğini bile tahmin edeceğini öngördü. Sonuçta herkes ilk önce böyle bir düş içine girerdi ve İblis Duhan kısaca işe yarar bir etkisi olmadığını açıkladı.

"Bu tekniği zamanında öldürdüğüm bir Cehennem Büyücüsü'nden aldım. Sanırım ismi Arzu İşleyen gibi bir şeydi. Bir insan özel bir konuya aşırı derecede bağlı olmadan işe yaramıyor. Arzu İşleyen, kişinin bu aşırı arzusu yerine başka bir şeyi yerleştirmeni sağlar. Örneğin;

Şu velet, hayatta kalma konusunda fazlasıyla takıntılı. O arzunun yerine sana olan bağlılığı yerleştirdim. Dolayısıyla artık en büyük arzusu sana olan bağlılığı..."

Karen ustasını dinlerken şok içindeydi. Onun basit gördüğü bu teknik Karen için göklere yükselen bir etkiye sahipti.

"Tamamen sapıkça! Bana kimsenin bir başkasını böyle kontrol edemeyeceğini söylememiş miydin?"

"Sana söylemeye çalıştığım şey, kimse bir başkasının Ruh Sarayı'na etki edemez. İkisi aynı şey değil. Bu yüzden Miras'ın konusunda rahat olabilirsin. Ancak kalp ve bilinç farklı bir konu. Bunlar kolayca kontrol edilebilir.

Arzu İşleyen'in işe yarar bir teknik olmamasının nedeni de bununla alakalı. Yüksek yetişime sahip uzmanlar genelde birçok şeyi görüp geçirmiş kişilerdir. Kalpleri ve bilinçleri olabildiğine sağlamdır."

Karen dikkatle dinlemiş olsa da yaltaklanan bir gülümseme takındı. "Yine de bunu bana öğretmelisin Usta!"

Fakat alabildiği tek karşılık, İblis Duhan'ın onu duymazlıktan gelmesiydi. Anında hevesi kırıldı ve homurdanarak geri döndü.

Meselenin çözülmüş olduğu söylenemese de günün sonunda büyük bir tehdit kalmamıştı. İlk iş olarak dönüp Mor Kan'dan geriye kalanları araştırdı.

Büyük bir hayal kırıklığıyla, kılıçla birlikte kadına ait boyut yüzüğünün de parçalandığı keşfetti.

Pekte şaşırtıcı değildi çünkü genelde belli alanda işlenen büyülü hazineler diğer konularda yetersiz kalıyordu.

KARENWhere stories live. Discover now