Hoofdstuk 1

20 2 1
                                    

Het plaatje bovenaan is hoe Dauwpoot er ongeveer (let op ongeveer) uitziet, de kleuren  kloppen NIET. Alleen hoe ze ongeveer gevormd is. 

"Helderkit, kom naar voren." Zij Hagelster. Brieshart gaf Helderkit nog een laatste lik over de achterkant van haar kop toen Helderkit naar voren stapte. "Vandaag tot aan de dag dat jij je krijgersnaam krijgt zul je bekend staan als Helderpoot. Jouw mentor is Nachtwaker." ZijHagelster. "Nachtwaker, ik vertrouw erop dat je al jouw vaardigheden op deze jonge leerling zal overbrengen." Zij Hagelster. Helderpoot stapte naar Nachtwaker toe en ze raakten elkaars neuzen aan. Helderpoot was doodsbenouwd, wat als hij haar niet aardig zou vinden. "Niet bang zijn." Fluisterde Nachtwaker. "Je doet het prima."  Zij hij daarna. Helderpoot blies wat van haar ingehouden adem uit. "HELDERPOOT!!HELDERPOOT!!HELDERPOOT!!" Riepen alle katten om haar heen. "Deze clanvergadering is ten einde." Zij Hagelster ten slotte. "Wat gaan we vandaag doen?" Vroeg Helderpoot zachtjes. "Vandaag, ga je maar eens kennismaken met Dauwpoot, het is nu toch te laat om nog veel te kunnen doen. Maar ik verwacht dat je morgenvroeg bij de struikentunnel staat, we gaan op dageraadpatrouille." Zij Nachtwaker. "Ja Nachtwaker." Zij Helderpoot en sprong op het leerlingenhol af. 

"Ha Helderpoot, gefeliciteerd met leerling worden. Ik ben blij dat er nu nog een leerling is om wat taakjes van me over te nemen." Zij Dauwpoot. "A welja, geef mij de jongste maar meteen extra taken hoor." Grapte Helderpoot. "Dan kan je meteen leren hoe je teken uit de vachten van de oudsten moet halen. Ik zal het je haarfijn laten zien en daarna mag je het mooi zelf doen." Zij Dauwpoot. Dauwpoot klopte met haar staart op het mosnest naast haar. "Kom je hier liggen?" Vroeg ze. "Het zal lekker warm zijn als ik tegen die dikke vacht van jou kan liggen." Zij Helderpoot. "Jouw bontje zal ook niet slecht voelen wil ik wedden." Zij Helderpoot en liep naar het mosnest en rolde zich op. "Welterusten" Miauwde ze daarna. "Welterusten" Miauwde Dauwpoot terug en rolde zich ook op. 

"Helderpoot!" De luide stem van Nachtwaker maakte haar wakker, Dauwpoot sliep nog. "We gaan op dageraadpatrouille, of was je dat soms vergeten?" Vroeg Nachtwaker chagrijnig. "Nee, natuurlijk niet." Zij Helderpoot. "Opschieten dan, iedereen wacht op je." Miauwde Nachtwaker. Helderpoot rekte zich uit, voorzichtig om Dauwpoot niet wakker te maken, ze gaf zichzelf een snelle wasbeurt en recette naar de kamingang. De patrouille bestond uit Nachtwaker, Munthart, Naaldklauw en Windvleugel. Helderpoot voegde zich bij hen maar vlak voordat ze wilden vertrekken kwam Wenspoel haar hol uit stormen. "Windvleugel!" Zij ze streng. "Terug naar mijn hol jij." Zij ze. "Maar ik ga op patrouille." Protesteerde Windvleugel. "Oh, nee. Jij gaat helemaal nergens heen behalve mijn hol." Miauwde Wenspoel streng. "Maar.." Probeerde Windvleugel. "In Sterrenclansnaam, Windvleugel, je hebt withoest, we niet nog meer katten te verliezen." Zij Wenspoel, ze gaf Windvleugel een zwiep met haar staart als sein dat ze haar naar haar hol moest volgen. Met tegenzin slofte Windvleugel achter haar aan, Helderpoot zag haar staart nog tussen de takken verdwijnen. "Kom, nu vertrekken we echt, we zijn al veel te laat." Bromde Naaldklauw. Naaldklauw ging voorop en de rest volgde, ze recetten op volle vaart door het bos, op weg naar de WaterClangrens. Vlak daarna struikelde Munthart en maakte een harde smak op de stenen. "Munthart? Gaat het wel?" Vroeg Nachtwaker bezorgd. Munthart stond wankelend op en schudde hard met haar kop. "Ik had beter uit moeten kijken waar ik die lompe poten van me neerzet, dan was ik niet gevallen." Zij Munthart. "Ja, het gaat prima, laten we verder gaan." Miauwde Munthart. Naaldklauw knikte en ging weer voorop. 

"Nu we er toch zijn, laten we ook langs de graafplaats gaan, dan kunnen we kijken of de tweebenen weer iets aan het uitspoken zijn." Zij Naaldklauw en leidde de patrouille naar de graafplaats. De ogen van Helderpoot werden zo groot als schoteltjes toen ze een groot geel ding zag staan met twee dikke ovale poten en een enorm lang, geel uitsteeksel aan de voorkant zat. "Wat is dat?" Vroeg ze verwonderd. "Dat is een graafmonster." Antwoordde Nachtwaker. "Soms gebruiken de tweebenen ze om snel grote gaten in de grond te graven. Ze nemen de aarde dan mee. Ik zou niet weten waarom." Legde nachtwaker uit. "Ja, wie wil er nou van die bakken met prut hebben." Zij Munthart. "Tweebenen zijn gek, dat weet zelfs het kleinste jonkie." Zij Naaldklauw. Helderpoot bleef nog een tijdje naar de gigantische, gele monsters kijken. Daarna volgde ze de patrouille langs de rest van de grens.  

Warrior Cats Duistere tijdenWhere stories live. Discover now