Hoofdstuk 7

9 2 0
                                    

Het plaatje bovenaan is Sonja/Vlampoot van de zwerfkatten. 

Het was de derde dag sinds de zwerfkatten in het kamp waren gekomen, en degenen die oud genoeg waren hadden hun eindbeoordeling geslaagd en kenden hun nieuwe territorium nu goed. "Laat alle katten die zich verzamelen bij de hogewortels." Riep Hagelster vanaf de hogewortels. Helderpoot rekte zich uit en trippelde het leerlingenhol uit, ze ging bij de menigte zitten. Ze moest er nog steeds aan wennen dat de clan nu een stuk groter was, de zwerfkatten pasten zich goed aan en deden erg hun best en werden zo langzamerhand echt in de clan geaccepteerd. "Vandaag zijn er drie leerlingen die klaar zijn om krijger te worden." Begon Hagelster. "Motpoot, Grijspoot, Hazelpoot, zweren jullie dat je de Bliksemclan zal verdedigen en trouw zijn ook al kost het je leven." Zij Hagelster. "Dat zweer ik" Zij Motpoot ademloos "Dat zweer ik" Miauwde Grijspoot. "Dat zweer ik." Zij Hazelpoot. "Dan Motpoot, jij zal nu bekend staan als Motregen, de clan eert je moed en eerlijkheid en we verwelkomen je als een volwaardig krijger van de BliksemClan." Hagelster sprong van de hogewortels af en legde zijn neus op Motregens kop, Motregen likte eerbiedig zijn schouder.  "Grijspoot, jij zal vanaf nu bekend staan als Grijsvlam, de clan eert je Moed en Zorgzaamheid en we verwelkomen je als een volwaardig krijger van de BliksemClan." Hagelster legde ook zijn neus op haar kop en Grijsvlam likte zijn schouder.  "Hazelpoot, jij zal van af nu bekend staan als Hazelvlek, de clan eert je Vastberadenheid en loyaliteit en wij verwelkomen je als een volwaardig krijger vand de BliksemClan." Hagelster legde ook zijn neus op haar kop en Hazelvlek likte zijn schouder. "MOTREGEN!! GRIJSVLAM!! HAZELVLEK!!" Riep de hele clan. "Volgens onze traditie zullen jullie vanavond op wacht zitten, jullie mogen tot de ochtend niet spreken, maar nu. Mogen jullie mee op jullie eerste patrouille als krijgers." Zij Hagelster. "Deze clanvergadering is ten einde!" Riep hij. 

Iedereen ging terug naar zijn of haar taken voor vandaag. Helderpoot liep naar Nachtwaker. "Wat gaan we vandaag doen?" Vroeg ze. "Vandaag doen we vechttraining samen met Vlampoot, Dauwpoot en Roospoot." Zij Hij. "Oke, vertrekken we meteen?" Vroeg Helderpoot. "Ja, wil jij Roospoot, Vlampoot en Dauwpoot halen. Dan zal ik Eikenhart, Brieshart en Naaldklauw halen." Zij Nachtvleugel. "Oke."Miauwde Helderpoot en sprintte naar het Leerlingenhol. "Roospoot, Vlampoot, Dauwpoot, we gaan vechttraining doen, komen jullie?" Vroeg Helderpoot. "Ja, ik kom eraan, laat me Vlampoot even wakker maken." Miauwde Roospoot vriendelijk. Ze stond op, rekte zich uit en trippelde lichtvoetig naar Vlampoot. Ze porde haar een paar keer zachtjes in haar ribben en schudde haar een beetje heen en weer. Vlampoot kreunde en rolde zich nog een keer om. "Zeg, komen jullie nog!?" Brulde Naaldklauw buiten. Dit maakte Vlampoot meteen wakker, ze sprong op en stormde naar buiten. Helderpoot, Dauwpoot en Roospoot renden achter haar aan. "Sorry Naaldklauw, ik sliep nog, wat gaan we vandaag doen?" Vroeg Vlampoot. "Vechttraining, kom mee naar het trainingsveldje." Snauwde Naaldklauw. Hij rende de struikentunnel door en bleef op een afstandje staan wachten. "Nou, komt er nog wat van." Snauwde hij. Vlampoot rende meteen naar haar mentor, de rest rende achter haar aan. 

Brieshart ging zitten. "vandaag gaan we beginnen met jullie vechttraining, zoals jullie al weten. Ik zal jullie een makkelijke beweging laten zien." Miauwde Helderpoots moeder. Brieshart verhief zich op haar achterpoten en sloeg met haar nagels ingetrokken naar een onzichtbare vijand. "Je hebt hier een goed evenwicht voor nodig, kijk maar of het jullie lukt." Miauwde ze vriendelijk. Helderpoot deed een poging om haar moeder na te doen, ze sloeg met haar voorpoot, maar net iets te hard. Ze viel opzij, maar krabbelde meteen weer op om het nog een keer te proberen. Dauwpoot deed het zonder moeite, ze was ook al bijna vier manen leerling. "Dauwpoot, kom hierheen, wij gaan iets anders proberen." Zij Eikenhart en leidde Dauwpoot naar de andere kant van het trainingsveldje en liet haar een heel lastig uitziende beweging zien. "Neehee." Klaagde Naaldklauw, "Je moet omhoog komen, zonder om te vallen Vlampoot." Klaagde hij. "Wees niet zo streng Naaldklauw." Miauwde Brieshart. "Bemoei je er niet mee!" Snauwde Naaldklauw. "Die idioot bakt er niks van, bemoei je met je eigen leerling." Snauwde hij weer. "Naaldklauw! Hoezo, ze bakt er niks van, dit is haar allereerste vechttraining, ik weet anders nog wel hoe goed die van jou ging." Dreigde Brieshart. Naaldklauw siste van ergernis maar zij niets meer. "Vlampoot, je doet het prima, probeer je staart te gebruiken voor evenwicht, gewoon helemaal strekken." Adviseerde Brieshart. Vlampoot strekte haar staart en kwam nog een keer omhoog, ze sloeg. Ze wankelde, maar bleef wel staan. "Goed zo Vlampoot." Zij Brieshart. Vlampoot was erg blij met het compliment en haar gezicht lichtte op. "Brieshart, het lukt." Miauwde Roospoot zeidenzacht zoals altijd. "Laat maar eens zien." Zij Brieshart. Roospoot stond op, verhief zich op haar achterpoten, gaf een mep met haar poot en maakte ene perfecte landing zonder ook maar een keer haar evenwicht te verliezen. "Heel goed Roospoot, laten we met jou wat moeilijkers gaan proberen." Zij Brieshart. "Helderpoot, ik vind het goed dat je kijkt hoe anderen het doen, maar het zou fijn zijn als je zelf ook iets doet." Miauwde Nachtwaker. Helderpoots pels brandde van schaamte. "Ja, natuurlijk." Miauwde ze snel. Ze verhief zich ook op haar achterpoten. Ze wankelde en dreigde om te vallen, maar toen herrinnerde ze zich het advies van Brieshart. 'strek je staart' Ze strekte haar staart en herwon haar balans, ze haalde een keer stevig uit met haar poot en lande weer. "Zeker niet slecht." Zij Nachtwaker. Helderpoot probeerde het nog eens, en nog eens en nog eens, net zo lang tot het lukte. "

Warrior Cats Duistere tijdenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu