Hoofdstuk 5

8 2 1
                                    

Het plaatje bovenaan is hoe Sara/Grijspoot van de zwerfkatten eruit ziet. Ik zet deze plaatjes gewoon op een random volgorde neer mocht je het je afvragen. 

"Laat alle katten die oud genoeg zijn om hun eigen prooi te vangen zich verzamelen bij de hogewortels!" Riep Hagelster. Katten stroomden hun holen uit, Helderpoot hinkte met Windvluegel en Wenspoel mee en ging naast Schiervleugel zitten om te horen wat Hagelster te zeggen had. "Ik heb met de zwerfkatten gesproken, ze leken te menen wat ze zijden, maar dit is niet alleen mijn beslissing. Jullie stemmen moeten allemaal gehoord worden." Zij Hagelster. Hij sprong van de hogewortels af en trok een streep door het midden van de open plek. "Links is nee, rechts is ja." Zij hij. Bontstaart had niet eens de moeite genomen om erover na te denken en stapte meteen naar links. Veel katten twijfelden. "Ik vind van dat we ze moeten laten komen, kijk ons toch nou zitten, nog even en we worden uitgeroeid, we hebben meer jonge sterke katten nodig!" Riep Schiervleugel en trippelde naar rechts. "Meer monden te voeden hebben we niet nodig!" Kraakte Bontstaart. "Meer katten betekend meer monden te voeden, maar ook meer strijdkracht en meer jagers." Riep Schiervleugel. Windvleugel haalde diep adem en liep naar rechts en ging bij Schiervleugel zitten. "Ik vind van niet, de krijgscode wijst zwerfkatten af." Riep Naaldklauw en voegde zich bij Bontstaart. "Er zijn tijden wanneer we de krijgscode moeten overtreden om de waarlijk juiste keuzes te maken." Zij Wenspoel en ging ook naar rechts. Wezelstaart trippelde ook naar rechts, Appelvacht, Klaverblad, Munthart, Nachtwaker en Dauwpoot ook. Brieshart koos ook rechts, en Eikenhart ook. "Welke andere keus hebben we, het is de zwerfkatten laten komen of we zullen allemaal sterven." Zij Brieshart. Helderpoot trippelde ook naar rechts, waar de duidelijke meerderheid van katten zat. "De clan heeft besloten, de zwerfkatten mogen komen." Miauwde Hagelster. "Deze clanvergadering is ten einde." Zij Hagelster. Bontstaart bromde iets onverstaanbaars tegen Naaldklauw en ze liepen samen weg. "Nachtwaker, kom we gaan ze ophalen." Zij Hagelster en gaf Nachtwaker een sein met zijn staart dat hij hem moest volgen, daarna verdwenen ze in de struikentunnel. "Kom, we gaan kijken hoe het met die poot van jou staat." Zij Wenspoel en wandelde terug naar het medicijnhol, Windvleugel volgde haar. 

Helderpoot ging zitten en wenspoel het verband van bladeren en kleefkruit van haar poot af. "Ga er is op staan." Zij Wenspoel. Helderpoot deed wat er van haar gevraagd werd en zetten wat gewicht op haar poot. Tot Helderpoots opluchting deed het geen pijn meer. "Het voelt normaal." Zij Helderpoot. "Dat is mooi, dan kan je morgen weer in het leerlingenhol trekken. Ik wil je vandaag nog hier houden zodat ik nog een beetje op je poot kan letten mocht er nog iets mis gaan." Zij Wenspoel. "Wanneer mag ik weer naar het krijgershol." Zeurde Windvleugel. "Dat zal niet lang meer duren, je hebt bijna geen koorts meer en je lijkt je goed te voelen en je hebt al in geen tijden meer gehoest, maar ik wil je nog hier houden totdat de koorts helemaal weg is." Zij Wenspoel. Windvleugel morde nog wat, maar zij niks verstaanbaars meer en ging weer in haar nest liggen. 

Het schemer begon te vallen en het werd als maar kouder bij het vallen van de nacht, Helderpoot zette haar dikke vacht op tegen de kou. Windvleugels oren schoten omhoog, ze keek op. "Katten, veel ook, volgens mij is Hagelster terug." Zij ze. De geur van een grote groep katten drong ook Helderpoots neus binnen, en ze hoorde het geritsel van vele poten die hun kamp binnen treden. "Laat alle katten zich verzamelen voor een Clanvergadering!" Riep hagelster vanaf de hogewortels. Helderpoot sloop samen met Wenspoel en Windvleugel het medicijnhol uit en zag dat ook de lenige magere schaduwen van andere katten die zich verzamelden. Ook al hadden vele van de BliksemClankatten gestemd dat ze de zwerfkatten moesten verwelkomen in hun kamp, gingen ze toch in een aparte groep zitten. Appelvacht schuifelde nerveus en wierp zijdelingse blikken op de zwerfkatten, Munthart ging naast de schildpadkater zitten en keek om hem heen naar de zwerfkatten. "Wij zijn hier vanavond verzameld om een groep zwerfkatten in onze clan te verwelkomen." Begon Hagelster. 

Warrior Cats Duistere tijdenWhere stories live. Discover now