Hoofdstuk 6

15 2 1
                                    

Plaatje bovenaan is hoe Arion/renkit eruit ziet.

Ps: De nieuwe namen benoemen gaat echt heel lang duren

"Vandaag zullen alle zwerfkatten, behalve lily en haar kittens, in het leerlingenhol slapen, de katten die oud genoeg zijn krijgen morgen hun eindbeoordeling. Dan beginnen we nu met de naamceremonies." Zij Hagelster. "Lily, heet vanaf nu Leliehart, Arion wordt Renkit, Viktor wordt Scherpkit, Sky wordt Hemelkit, Mompel wordt Zachtkit,  Hammie wordt Kleinkit, Harry wordt Webkit. Ukkie wordt Adderpoot, Sonja wordt Vlampoot, Roos wordt Roospoot, Gabriel wordt Mistpoot, Fred wordt Vuurpoot, Krul wordt Krulpoot, Visser wordt Vispoot, Haas wordt Haaspoot, Regen wordt Motpoot, Sara wordt Grijspoot, Linda wordt Schildpadpoot, Mazekeen wordt Hazelpoot. Jullie zullen vanacht in het leerlingenhol slapen, voor nu, welterusten." Zij Hagelster en sprong van de rots af.  Alles bleef muisstil, niemand wist echt wat ze moesten zeggen. "Mama, ik heb het koud." Piepte een van de kittens. Brieshart sprong voorzichtig naar voren. "Eh, zal ik je laten zien waar de kraamkamer is, dan kunnen jullie je lekker warm installeren." Zij ze. "Je hebt wel een hoop kits." Zij ze daarna. "Ik heb Arion en Ha-, sorry, Renkit en Kleinkit van een goede vriendin overgenomen, ze stierf op het donderpad." Legde Leliehart uit. "O wat spijt me dat." Ademde Brieshart geschokt. "Kom mee laten we jullie maar snel een warm nest geven." Zij ze, ze legde haar staart op Lelieharts schouder en leidde haar naar de kraamkamer. Dauwpoot ademde een keer diep in en uit en wandelde ook naar de groep nieuwe BliksemClanleerlingen toe. "Ik zal jullie laten zien waar jullie vannacht slapen, dan kunnen we jullie morgen een rondleiding door het kamp geven." Zij ze en wandelde naar het leerlingenhol. Helderpoot wierp een vragende blik op Wenspoel, mocht ze alweer terug naar het leerlingenhol? "Ga maar gauw." Miauwde Wenspoel. "Dank je Wenspoel." Zij Helderpoot en sprong achter Dauwpoot aan. 

"Het is een beetje krap, maar voor vannacht moet het wel lukken." Miauwde Dauwpoot voorzichtig. Ineens viel Helderpoot iets op. "Zeg, waar is die blonde kater van de eerste keer eigenlijk?" Vroeg ze. "Oh, eh.. een monster week van het donderpad af, hij zat vast met zijn poot en kon niet op tijd wegkomen." Miauwde Hazelpoot. "Kan niet! Monsters komen niet van het Donderpad af!" Riep Dauwpoot. "Soms wel, ze komen er dan vanaf om naar hun slaapplaats te gaan." Legde Hazelpoot uit. "Hopelijk komen ze niet bij ons." Zij Helderpoot. "Dauwpoot slaapt daar, en ik hier - Helderpoot wees hun nesten aan met haar staart - voor de rest is alles nog vrij." Zij Helderpoot. "Je kan wel zien dat jullie normaal gesproken meer leerlingen hebben." Miauwde een donkergrijs met bruine kater. Een andere kater die erg op hem leek - zijn broer vermoedde, Helderpoot - bromde instemmend. Dauwpoot trippelde naar hun nesten bij Helderpoot en ging zitten. "Kies maar uit, jullie mogen verder overal slapen." Miauwde Dauwpoot aanmoedigend. Het groepje katten zocht ieder een nest op. De kleinde bruin met grijze kater kwam in het nest naast Helderpoot liggen, en de grotere kater die erg op hem leek lag aan de andere kant naast hem. Helderpoot sloot haar ogen, maar ze was eigenlijk helemaal niet moe, ten eerste was ze vandaag niet bijzonder actief geweest, en ook al had Hagelster de zwerfkatten in hun kamp verwelkomd, Helderpoot voelde zich toch niet helemaal op haar gemak. Helderpoot wachtte tot ze iedereens diepe ademhaling hoorde viel ze zelf ook in slaap, de maan stond toen al hoog aan de Hemel en de Maanhoogpatrouille stond op het punt te vertrekken. Heel even voelde Helderpoot het verlangen om met ze mee te gaan. Maar vlak daarna werd ze overdonderd door slaap en sloot ze haar ogen. 

"Helderpoot! Helderpoot!"Riep Nachtwaker zachtjes. "Kom, we gaan het territorium verkennen." Zij Nachtwaker. "Ik kom eraan." Zij Helderpoot. Ze sprong op en gaf zichzelf een snelle wasbeurt, daarna spurtte ze naar de struikentunnel en sloot zich aan bij het groepje katten, ze herkende er ook een paar zwerfkatten bij: Haaspoot, Vispoot en Adderpoot. Appelvacht en Windvleugel waren er ook bij. Haaspoot keek schrikkerig om zich heen, alsof hij verwachtte dat hij op elk moment aangevallen kon worden, Vispoot daarintegen keek geintereseerd het kamp rond, gefascineerd door hoe anders het kamp er in het daglicht uitzag, Adderpoot staarde alleen maar chagrijnig voor zich uit. "Kom mee." Miauwde Nachtwaker. "Het wordt tijd dat jullie het territorium leren kennen, zodra jullie krijger zijn moeten jullie elke pootstap er van kennen." Zij hij, daarna rende hij de helling op en de andere katten volgden hem. Ze volgden nu nog hetzelfde pad als de eerste keer dat Helderpoot (met toestemming) het kamp uit was geweest. Maar daarna sloeg Nachtwaker af naar een andere route die Helderpoot niet kende. Hij stopte bij een grote open plek, "dit is waar we een groot deel van jullie training zullen doen, vooral de vechttraining. Dit noemen we heel simpel het trainingsveldje." Legde Nachtwaker uit. "Maar vandaag gaan we hier niks doen, kom mee." Hij rende weer weg en de rest van de patrouille volgde hem. Ineens stopte hij, "Halt!" Riep hij. Windvleugel en Appelvacht waren al keurig gestopt, Helderpoot had de grens net geroken en stopte ook a vrij snel. Adderpoot en Haaspoot maakten net op tijd en noodstop, Vispoot ook, maar gleed uit over een paar zompige bladeren en gleed nog even door. Hij stopte net even over grens, Appelvacht greep hem bij zijn nekvel en sleurde hem meteen weer terug naar hun eigen kant van de grens. "Au, dat deed pijn, en waarom moesten we ineens stoppen!" Riep hij. "Ssst zachtjes praten." Snauwde Windvleugel. Adderpoot deed zijn mond open om zijn broer te verdedigen, maar Nachtwaker legde hem met één blik het zwijgen op. Ze spitsten hun oren en ze bleven nog een tijdje stil. "Ruik je dat?" Vroeg Appelvacht. "Wat valt er te ruiken behalve dode bladeren en koude grond?" Zij Adderpoot. "We staan nu pal voor de grens met de WaterClan, je zal hun markeringen toch zeker wel ruiken." Snauwde Windvleugel. "Bedoel je die vislucht?" Vroeg Haaspoot voorzichtig. "Ja, dat klopt, stamp die goed in je geheugen, dit is de grens en je mag daar niet zonder toestemming overheen gaan."Legde Appelvacht uit. "O, oke." Miauwde Vispoot. "Kom, laten we verder gaan." Zij Nachtwaker. 


Warrior Cats Duistere tijdenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu