2K: Bölüm 31

5.1K 534 17
                                    

Şeytan İmparatorluğunun başkentinde, Leo'nun dükkanının bulunduğu yerin bir kaç on kilometre ötesinde Karanlık Güneş Klanının merkezi bulunuyordu.

Klan bölgesi bayağı genişti. Sanki kasaba gibi şehrin içine kendi merkezlerini kursa da, güç olarak İmparatora yaklaşamazlardı bile. En güçlü 5 klanın içinde olan bu klanın simgesi ise siyah bir güneşti. Bu ismi ise nereden aldıklarından henüz bahsetmeyeceğim..

Şimdiyse klanın içinde bir telaş vardı. Bu telaşın sebebi ise tüm klan içinde yayılmıştı. 

''Efsunger'i sinir etmemiz pek iyi olmadı.''

''Mey Dark'ı bayağı haşladığını duydum. Zaten o kaltağın da haşlanmaya ihtiyacı olduğundan benim için hava hoş.''

Oldukça basit bir sebeple Efsunger, Karanlık Güneş Klanının en özel elçisi olan Mey Dark'ı haşladığı biliniyordu. Bu sebep ise çok basitti. Klan Liderinin istediği efsunları söylememesiydi. Normalde birisi Karanlık Güneş Klanına en ufak bir saygısızlıkta bulunsaydı onun düşmanlığını kazanırdı. Fakat şimdi kimse harekete geçemiyordu ki, bunun sebebi Efsungerin gücü değildi. Aksine arkasında duran güçtü ki, oda İmparator Satan'dı!

Bundan dolayı Elçi Mey Dark hızlıca klanın merkezine dönerken yüzü öfkeden kıpkırmızı kesilmişti. Oldukça güzel bir kadın olsa da, kibiri herkesi uzaklaştırmayı sağlayan birisi olduğundan muhafızlar arasında pek iyi bir üne sahip olmadığı açıktı.

Şimdiyse Klan Liderinin önünde dururken, yere odaklanmıştı. 

''İmparatorun desteği olmasa onu öldürürdüm. Fakat o İmparatorluğumuzun güçlenmesi için oldukça önemli bir kişi. Bundan dolayı şimdilik sessiz kalalım. Kılıçlara yok edici karanlık efsunlar, zırhlara ise iyileştirme üzerine olanları istiyorum. Onun saygısızlığını ise İmparator ile konuşacağım ki, kimse gücümüzün düşük olduğunu zannetmesin.''

Mey karşısında duran Klan Liderinin konuşmasıyla ona baktı. Klan Liderinin en güçlü savaşçısı, lideri olan bu adam diplomasi kullanarak onlarca güçlü kişiyi yok etmişti. Savaşların sadece ordu ile kazanılmadığını, asıl önemli olanın antlaşmalar olduğunu çok iyi biliyordu. Bundan dolayı bilgisini güçlendirmiş, aynı zamanda seviyesini arttırmıştı. 5 Klan içine girerek Karanlık Güneş'in yok edilemez olmasını sağlamıştı.

Şimdi de aynı şeyi yapacaktı. Efsunger'e ters bir laf etmeden durumu İmparator'a bildirecek ve bu konunun uzamamasını sağlayacaktı ki, bu sayede kimse zararlı çıkmayacaktı. Elini kendisine salladığında Mey, Liderin önünde saygıyla eğildi ve yavaşça odadan çıktı.

-------------------------------------------------------

Karanlık Güneş ve Efusnger Leo War arasında geçen tartışma başkenti yangın alevi gibi sarsa da, herhangi bir mücadele yaşanmaması İmparator Satan'a bağlanmıştı. 

Efsunger 1 haftada siparişleri teslim ederken, her bir ekipman için 10 bin siyah altın almıştı ki, insanlar bunun dehşet verici bir para olduğunu biliyordu. Normalde 2. seviye efsunları 5 bin siyah altına satan Efsunger, özel sipariş olduğunu söyleyerek iki katı para almıştı. 

Neredeyse yarım oniks..

İmparatorluğun içinde bulunan Krallıklar dahi ucuz bir şekilde efsun yapan Leo War'a siparişler yollasa da, bir çoğunun siparişi kabul olmamıştı. Bunun nedeni ise Efsunger Leo War'ın, sipariş alırken İmparator İzni'ni istemesiydi. İmparator İzni olmayan kimse ile iş yapmıyordu ki, halk bunun için kendisini destekliyordu.

Hem o kadar ucuz bir şekilde efsunlu nesne satıyordu ki, dükkanının her ay sonunda tüm satışı bitiyordu. Güçlü klanların toplu alımına ise asla izin verilmiyordu. Bunu deneyen herkes güzelliği için ölünecek olan YarımKan tarafından dükkandan yaka paça atılıyor, karşı gelinirse devreye İmparator Satan'ın gönderdiği askerler giriyordu. 

Dükkan bunun için dokunulmazdı. Loncalarda bulunan herkes birikimlerini bu efsunlu nesneler için harcarlarken, İmparator Satan'ın doğum günü yaklaşmıştı. Bu ise bambaşka bir olayın yayılmasını sağladı.

Dedikodu hızlıca yayılırken, dedikodunun merkezinde Efsungerin olmasını kimse garipsememişti. Duyulana göre bu doğum günü için çok özel bir hediye ayarlıyormuş ki, en güçlü 5 klanı bile gözden düşürecekmiş. İşte herkes sırf bu hediyeyi merak ediyorlarsa da, kimse hediyeyi görememişti.

Efsunger ise ortalıkta gözükmüyordu. Hatta siparişleri bile YarımKan alıyor ve kendisi teslim ediyordu. Sarsıntılar her gün devam ederken, artık daha fazla olmaya başlamıştı ki, bu durum Başkent halkı için herhangi bir şey ifade etmiyordu.

''Sonunda bitti..''

---------------------------------------------------------------

İmparator Satan'ınn doğum günü kutlamasına  sadece günler kalmışken, Başkente binlerce ziyaretçi akın ediyordu. Sırf bu ziyaretçiler için İmparatorluk hanları kiralamıştı. Fakat binlerce kişinin akın etmesiyle birlikte hanlar yetersiz gelince yeni bir uygulamaya geçildi. Halkın boş odalarını kiralayan İmparatorluk bu sayede ziyaretçilere kalacak yerler tahsil ederken, başkent halkının da mağdur olmasını engellemişti. 

Onlarca Kral, tüm ihtişamlarıyla birlikte Başkentin içine girerlerken İmparator Satan onlar için en ufak bir gösteri bile düzenlememiş olması kimsenin garibine gitmemişti. 

Her Kral ilk olarak İmparatorun yanına çıkarlarken, hepside adamlarından en güvendiklerini dillerden düşmeyen Efsunger'in dükkanına göndermeyi ihmal etmemişlerdi.

İmparatorluk sarayında ziyafet salonunda ise düzinelerce Kral, soylu, asil ve hizmetliler kol geziyor masalarda içkiler, içecekler ve yemekler tükenip yeniden koyulurken, konuşmalar havada uçuşuyordu. Bu ziyafet aslında bir ön gösterimdi. Asıl ziyafet kutlamada gösterilecekti ki, bu kutlamaya İmparatorluğun her yanından kimseler katılmıştı. 

İmparator Satan ayağa kalktığında tüm konuşmalar kesilmiş ve herkesin gözü onun üstüne gitmişti. Ellerini iki yana açtığında, üstünde ki kutlama için giydiği süslü giysinin pelerini kollarının kenarından düştüğünde gülümseyerek,

''İmparatorluğuma büyük faydası dokunan ve buraya onur konuğum olarak gelen Efsunger Leo War'ı alkışlayın!''

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Agalar, iyi okumalar

Elçi 1-2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin