18.

1.3K 231 32
                                    

-*Тейхьонг! - из къщата на спокойно спящия в стаята си Техьонг се разнесе боен вик. - Тeйхьоооооонг!

Е, вече не беше спокойно спящ. С разрошена коса, засъхнали лиги до устата и непочистените гурели на очите си, Техьонг се свлече от леглото, като мокър парцал и залази войнишката към вратата на стаята. Нищо, че веднага след това беше ударен с нея...

-А, ти спеше ли, Божке, вие младите сте ужасно племе.

-И аз се радвам да те видя, Бърта! - притежателят на амазонския вик от преди малко е икономката или по-скоро детегледачката на Техьонг - Бърта. Тя беше четиридесет годишна, сто килограмова, русокоса руско-корейска жена! Да, точно така руско-корейска жена, неочаквано добра комбинация, нали. - Как мина почивката с годеника?

-Годеник? А, да годеник...'ми не ми харесва вече.

-Ти си най-безотговорната икономка съществувала някога!

-Тогава ме уволни, я! За какво си правих въобще труда да дойда след месечната си почивка и да ти почистя мизерния дом?

-Кой друг ще ми търпи изцепките?-вече на крака Те почесваше с лявата си ръка задника, а с дясната-главата.-А и майка ми ти плаща, аз съм безсилен.

На външната врата започна да се удря многократно. Дебелата лелка и лигавото бебе се спогледаха, като тя му даде знак, че ще отвори.

-Може да е крадец стой тук!

-Бърта, кой крадец чука?

Двамата се приближиха и Бърта завъртя ключа, отдръпна се назад и вдигна ръце нагоре, все едно казваше "Ако си крадец пожали ме и вземи мърльото до мен". Техьонг подбели очи и натисна дръжката, за да отвори. Оказа се Чонгкук.

-Искам да поговорим. - Чонгкук улови ръката на Техьонг и го задърпа навътре в къщата, все едно му беше бащиния. Те разбира се не се бунтуваше, а напротив, даже умираше от щастие.

-Тц, само три години ли издържаха, по дяволите заложих на повече. - Бърта поклати глава, като сложи ръце на кръста и въздъхна, но не беше от отегчение, а един вид от радост, заради Техьонг? Колкото и да се правеше, харесваше това голямо хлапе.

==================
Хич не ми е ден

С правописа не сме си приятели,sori

*Бърта знае името на Техи, но предпочита да му казва така, мисли го за уникално

¶Vante :vkWhere stories live. Discover now