KM 3. Bölüm

118 32 0
                                    

Karanlık deniz diye neden telefonuma kaydettiğimi düşündüm bir an ve hemen cevabı aklımda belirdi zaten. Çünkü karanlık bir adamdı gözleri bile onun gibiydi sertdi. Acımasız duygusuz bir kalbe sahipti.

Deniz gölerime alayla bakıyor gibiydi ama anneme gelince 'memnuniyetle kabul edeceğim' gibi bakıyordu.

"Tabii ki güneş anneciğim yemeklerinizin kokusun'dan belli ne kadar güzel oldukları kaçırır mıyım bu fırsatı."

"Teşekkür ederim oğlum birde bunu kocam olacak öküze anlat işte neymiş iyice pişirmiyor muşum."

Denizin ilk kez gülümsediğini gördüm anneme karşı bi an onunda annesini düşündüm nasıl bir kadındı acaba güzel bir kadın olduğu kesindir ama oğlu tam bir şerefsiz kim bilir kadın oğlundan ne kadar utanıyordur.

Benim böyle bir oğlum olsa bende utanırım kadının hâline acımaya başladım ama babasının oğlu gibi olduğunu düşünüyorum. Yoksa iki iyi insandan böyle bir çocuk çıkması imkansız.

Anneme yardım ettim ve sarmaları bitirdik geriye sadece diğer yemekler kalıyordu ama annem onları çoktan halletmişti.

Deniz ise gene sert bakışlarıyla bana bakıyordu geldiğinden beri annem ona bakınca da gülümsüyordu çok iyi rol oynuyordu böyle bir adamdan ne beklenirdi ki zaten.

"Deniz odama çıkar mısın üst katta merdivenlerden çık hemen sol tarafta ben hemen geliyorum."

"Tamam."

Giderken bile bakışları benim üzerimdeydi sanki kötü birşey yapmış gibi hissetmemi sağladı.

"Anne ben gelmeden önce ne konuştunuz denizle ?"

"Bir şey konuşamadık kızım telefonunu getirmiş işte öyle ayak üstü sohbet ettik sen indin zaten hemen."

"Tamam anneciğim görüşürüz."

Yukarıya çıktım odanın kapısının biraz aralık olduğunu gördüm ve bende içeriye girip kapıyı kapattım.

"Telefonuma baktın mı ?"

"Evet baktım ve yarın sana bir ders vermemin gerekli olduğunu anladım."

"Nee? Ne vardı ki telefonumda nereye baktın ?"

"Galerine baktım önce sonra sonra en son konuşmalarına girdiğimde Rüzgar Erdemir diye birini gördüm oda yetmezmiş gibi numarama baktığımda Karanlık Deniz diye kayıt ettiğini gördüm açıkçası senden böyle birşey beklemiyordum."

"Neyine beklemiyordun ki pisliğin teki değil misin karanlık değil misin ne diye kayıt etseydim denizim mi ? Yanılıyorsun asla etmezdim."

" Hayır beklemiyordum ama bundan sonra telefonunda sevgilim diye kayıtlı olacağım bu Rüzgar Erdemir piçiyle konuştuğun için küçük bir ceza sadece."

"Saçmalıyorsun asla seni öyle bir isimle kayıt etmem gerekirse telefon bile kullanmam ve kimle konuşup konuşmadığım seni ilgilendirmez."

"Eğer o çocukla görüşüp konuşursan yüz verirsen asıl o zaman anlarsın kim olduğumu hani hep soruyordun ya sen kimsin ki senden korkacağım işte o zaman benden korkarsın."

Sinir olmuştum her hücrem sinirle dolmuştu resmen nefret ediyordum ama yok kurtulamıyorum kurtulacak çaba da sarf edemiyorum niye tehtit ediliyordum kim tarafından Deniz tarafından harbi ya o kimdi ki hayatıma birden müdahale etti.

"Sen kimsin Karanlık Deniz ?"

"Anlamadın galiba demin dediklerim yetmemiş anlaşılan birazdan öğrenirsin."

Ayağa kalktı ve kapıyı kapatıp aşağıya indi buda neydi şimdi ne yapacaktı daha ne yapabilirdi ki evime kadar girmiş annemle konuşmuştu.

Gerçeği bende ne diyorsam evime girmiş bir karanlık erkek den bahsediyorum istediğini yapardı ve ben buna daha fazla boyun eğmeyecektim.

Bende kapıyı sertçe kapatıp aşağıya inicektim babam her an gelebilirdi dakikdi saat kaçta geleceğim dese tam da o saat de gelirdi ve annem yüzünden deniz denen varlık hâlâ evimizdeydi bu beni rahatsız ediyordu.

........................................................................

Anneme sofrayı kurması için yardım ederken kapı çaldı hizmetçimiz evi topladığı için evine gitmişti kapıya bakacak kimse yoktu tam ayaklandım benden önce deniz davranıp kapıyı açtı.

Bende denizin arkasında bittim ve babam ' Bu kim ' diyen bakışlarıyla bana bakıyordu. Ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim  kapıda  kala kaldım eve resmen soğuk giriyordu üşümeye başladım.

"Oğlum sen kimsin ?"

"Derinin okuldan arkadaşıyım okulda telefonunu unutmuştu bende telefonunu getirmek için evine getirdim. Güneş hanım da yemeğe kalmamı söyledi bende kabul ettim amcacım."

Babam içeri girip yemek masasına oturdu bişey demedi anlayışla karşılayıp teşekkür etti yemek sakin geçiyordu kimsenin konuşmaması hoşuma gidiyordu ama ben denizin bana olan bakışlarından rahatsız oldum hep gözleri benim üzerimdeydi.

Babam yemeğini bitirdi ve televizyonun başına geçip maç izlemeye başladı annemle bende masayı topluyorduk babam birden denizi yanına çağırdı ve merakla onları izledim.

"Evladım hele de bakalım sen hangi takımlısın?"

"Galatasaraylıyım amcacım."

Babam bu cevaba çok sevindi bir insan galatasaraylıysa ona kanı hemen ısınırdı benimde babam böyleydi işte tuaf ama hem sinirli hemde yufka yürekliydi.

Babamla beraber denizde maçı izledi ve galatasaray gol atınca babam hemen sevinmiş golllll diye bağırmış ve anneme sarılmıştı.

Denizde refleks olarak bana sarılınca gözlerimi büyüttüm ve onu ittim annemle babam bu halimi görüp şaşırmışdı.

"Deniz sen artık evine mi gitsen çok geç oldu."

"Amcacım sizden bişey isteyebilir miyim?"

"Tabii evladım buyur."

"Arkadaşlarla hafta sonu kamp yapmaya kent ormanına gideceğiz izin verirseniz sakıncası olmassa derin de bizimle beraber gelebilir mi ?"

"Tabii evladım ama ona sahip çıkacaksın gözün üzerinde olsun bir erkekle konuştuğunu görürsen bana haber vereceksin."

"Tabi ki veririm amcacım."

Memnun olmuş bir şekilde yüzüme baktı ben ise buz gibi donup kalmıştım deniz denen pislik ile resmen 2 gün geçirecektim ah baba yaktın beni nasıl birine beni emanet ettiğini bilsen onu bir kaşık suda boğardın.

Deniz kapıyı kapatıp çıktı babam çok yorgun olduğunu söyleyerek odasına çıktı annemde onunla beraber çıktı bende odama çıktım.

Oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın herkese iyi akşamlar :)

Karanlığa MahkûmWhere stories live. Discover now