KM 7. Bölüm ( Sevgililer gününe özel)

59 8 0
                                    

"Tesadüfen tanıştığın bir insan,
Bir bakıyorsun her şeyin olmuş."

Nefes nefese nereye gittiğimden habersiz ilerledim. İnsanlık bilmeliydi ama nasıl? Bir süre düşündükten sonra aklımda parlak bir fikir belirdi.

Danışmana gidip kardeşim kayboldu anons yapabilir miyim ? Diye sordum kadın başını sallayarak onay verdi.

Müdürün odasına girip kapıyı kapattım mikrofonu elime aldım ve "Kusura bakmayın ama bunu bütün insanlığın bilmesi gerektiğini düşünerek size kısa bir açıklama yapacağım. Öküzzzzzzzzzzzzzzzzzz Denizzzzzzzzzzzz"

Hemen odayı terk edip ayrıldım ordan telefonuma en az 10 tane mesaj gelmiş ve 5 cevapsız arama vardı anlaşılan Deniz beyimizi çok kızdırdım.

Arkamdan "Derinnnn!" Diye ses duydum arkamı döndüğümde öfkeli bir boğa gördüm hemen kaçmaya başladım. Arkamdan o da koşarken "Yakalayın şu ufaklığı."diyerek korumalara talimat verdi.

Önümde iki koruma arkamda üç koruma sağımda dört solumda dört tane koruma vardı zayıf olduğum için şanslıydım aralarından kaçabilirim diye düşündüm.

Aralarından geçmeye çalışırken arkamdan boynuma bir nefes geldi ensemden tutup beni kendine doğru çevirince şirin gözükmeye çalışarak başımı yere eğdim.

"Demek ben öküzüm öyle mi küçük hanım ?"diye sinirle gözlerini kırpmadan sordu. "Evet öküzün ta kendisisin ama şuan bir boğa'dan farkın yok!"diyerek kollarından çıkmak için çabaladım fakat başarısız oldum.

"Şuan seninle uğraşamayacağım davete yetişmemiz lazım hemen kuaföre gideceğiz ama akşam görüşeceğiz."

Bugün sevgililer günü sürpriz mi yapacak bu boğa diyeceğim de niye yapsın? Akşama helva kavursam iyi olacak.

"Deniz akşama helva yapacağım
adamlarına söyle de işe yarasın malzemeleri alsın."

"İyi olur başlangıç için aferin iyi akıl ettin güzelim."Dedi ve kuaförün önünde durdurdu arabayı kadınlar kuaförüne girecek değil ya kapıda beklesin beyefendi.

Yuh ama yuh be tamam zenginsin de kadınlar kuaförüne girecek neden değil ki zengin olmak ? Gıcık ya hem odun, hem öküz,hem boğa, hem gıcık, herşeyin birazından barındırıyor helal olsun.

Saçımı kuaför yaptığında ona dönüp sert imajına baktım memnun olmuş bir şekilde başını salladı bende trip atarcasına dil çıkartıp kolumu dolayıp önünden geçecekken sağa tarafa geçerken sağ geçiyor sola geçerken sola geçiyor.

"Bu triplerin bana sökmez küçük okyanusum şimdi koluma gir beraber çıkalım sırtlanlar dışarda dört dönüyor." Kollarına girip başımı sallamakla yetindim.

Sırtlan dediği erkekler olmalıydı onu ne  ilgilendirir diye düşündüm bir an sonra başımı kaldırdım ve adımlarımı atmaya başladım.

Arabaya bindik yol çok uzundu ki sanırım neredeyse bir saat olmuştur diye düşünüyorum. "Gelemedik mi hâlâ sanki yemeğe değilde beni kaçırıyormuşsun gibi geldi bana ?"dedim. Gülerek karşılık verdi yola bakmaya devam etti öküz işte ne beklersin.

Boğazın önünde şık bir restoranın önünde durduk arabadan indi bende inecekken önüme geçip arabanın kolunu açtı şaşırdım. Restoranın içi doluydu ama sanki herkes bizi bekliyormuş gibi gülümseyerek ayağa kalktılar.

Havada hawai fişek patladı boğazının önünden geçen kalabalık pankart açtı üzerinde  'Doğum günün kutlu olsun derinliğim'yazıyordu. Arkasını döndü ne olduğunu anlayamadım ama gözlerim doldu ben daha doğum günümü hatırlamazken o hatırladı.

"Deniz çok teşekkür ederim ben ne diyeceğimi bilemiyorum doğum günümü unutmuştum sen hatırladın."

Boynuma anlamlı bir kolye taktı üzerinde Gemi dümeni simgesi vardı. Gözlerimin içine bakarak "Bu dümen benim kötü biri olabilirim ama sen o geminin dümenini taşıyacaksın. Ne dediğini anlamayarak gözlerinin içine bakmaya devam ettim. "Bende de pusula olacak bana yön göstereceksin her baktığımda yönümü göstereceksin.

"Bu anlamlı hediyem için teşekkür ederim ama herkes bizi bekliyor insanları daha fazla bekletmeyelim istersen." Dedim gene eski haline döndü romantik öküz.

İçeri girdik herkesin elini sıktım ve tanıştım anladığım kadarıyla hepsi denizin arkadaşlarıydı ben onları tanımazken onlar beni tanıyorlardı sanki yıllardır arkadaşmışız gibi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde deniz sahneye geçti ve gitar çalmaya başladı bakışlarımı sahneye çevirdim. Deniz'in arkadaşları " Derin beraber düet yapın hadi" dedi onları kırmak istemedim sahneye doğru ilerledim.

"Ne söyleyelim ?"

"Bilmem derinim kafanda hangi şarkı var?"

"Bilmiyorum ki bi anda ısrar ettiler."

"Tamam o zaman Kent feat. Della Miles Yalan söyleyelim biliyor musun?"

"Evet biliyorum başla."

Deniz'den

"Bir rüzgar esse, ruhumu savursa,
Aynı şarkıyı söylesek seninle,
Kim bilir belki yazabiliriz aynı hikayeyi."

Derin'den

"Ah yağmur yağsa, kirlerimi akıtsa,
Aynı filimlere ağlasak seninle,
Kim bilir belki koşabiliriz aynı cümlede."

Beraber...

"Yine yazlar gelirmiş,kara kışlar geçermiş,
Zaman herşeyi silermiş,
Yalan,yalan"

"Yine insan severmiş, birisinden geçermiş,
Zaman her şeye ilaçmış,
Yalan, yalan."

Deniz'den

"Bir güneş açsa, ruhumu ısıtsa,
Aynı sabaha uyansak seninle,
Kim bilir belki doğabiliriz aynı kelimede."

Derinin gözlerinin içine baka baka söyledim artık adını bile koyamadığım bir  şey vardı  kalbimde  halk dilinde  sevgi, aşk diye anılıyordu. Bu şarkı'dan ikimizden bahsettim.

Beraber...

"Yine yazlar gelirmiş,kara kışlar geçermiş,
Zaman herşeyi silermiş,
Yalan,yalan"

"Yine insan severmiş, birisinden geçermiş,
Zaman her şeye ilaçmış,
Yalan, yalan."

Derin'den

"Bir yıldız kaysa, avucuma dokunsa,
Aynı hayali düşlesek seninle,
Kim bilir belki...."

Deniz çalmaya devam etti herkes bize hayranlıkla bakıyordu gözlerim kamaştı telefonlarıyla ışık yapmış bizi çekiyorlardı. Hayranlıkla alkışladılar ve sahneden indik.

Yerimize oturduğumuzda restorana annem ve babam girdi gözlerim doldu onlar bile unutmamış denize bir özür borçlu bir de teşekkür borçluydum.

"Kızım doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara seni seviyoruz."

"Bende sizi seviyorum annem."

Annem çantasından hediyesini uzattı babamda cebinden hediyeyi çıkarttı bana uzattı elime aldım ama açmak istemedim eve gittiğimde açmak istedim.

Sahnenin ortasında bir görüntü belirdi şaşkınlıkla baka kaldım süprizi bitmiş sanmıştım. Bu bu çok anlamlı bir sürprizdi bu kadarını kaldıramadım gözyaşlarımın gözlerimden akmasına izin verdim.

KM okuyucuları oy verip yorum yapmayı unutmayın herkese musmutlu hafta sonları dilerim sevgililer gününe özel Sürpriz yapmak istedim.

Karanlığa MahkûmWhere stories live. Discover now