Tigern

14 1 0
                                    

Vi bara stod där och stirrade på varandra, jag och tigern. Jag tänkte inte så mycket där, bara på hur ont det skulle göra om den försökte döda mig. Dess vackra randiga päls och dess vackra hoppfulla ögon, jag kunde liksom se mig själv i den. Inte en enda rörelse precis som en staty stod den där och bara glodde, slickade sig runt munnen, satte sig ner och fortsatte stirra. Varje rörelse tigern gjorde gav mig en nära döden känsla. Det var som att se en mördare som var beredd att döda när som helst. Jack dök upp bakom mig och tigern tröttnade och haltade iväg efter en stund. Efter att ha andas en stund av lättnad såg jag blodet där tigern hade suttit, samma blod som vid tassavtrycken vi sett tidigare.

-Den måste vara skadad? Sa jag med rynkade ögonbryn.

-Det är nog därför den inte har attackerat. Sa Jack och kollade åt det hållet tigern gått åt.

Nästa morgon bestämde vi oss för att flytta till ett annat ställe på ön så inte tigern skulle vaka över oss varje natt och så kanske vi skulle hitta några andra på ön. Först kollade vi nätet. Jag dök ner inte en enda liten fisk. Jag knöt loss den från stenen och drog den efter mig in till land och Jack blev inte så glad när det enda vi fångat var alger och sjögräs. Vi började gå och tog med alla våra grejer, konstigt nog följde Knorr fortfarande efter Wilma, precis bakom henne. Efter att ha gått en stund började det värka i vaden.

-Jag måste vila. Sa jag och satte mig ner, Jack förstod att jag fortfarande var trött efter ormbettet. Han satte sig också.

-Du och Wilma måste fortsätta, jag kommer om en stund.

-Om du säger det så. Sa han och gick iväg med Wilma. Det gjorde lite ont vid ormbettet men det såg inte infekterat ut. DUNS! Jag röck till, vad var det! Jag såg något orange ligga nere bland blad och buskar. Jag gick närmare och där låg tigern avsvimmad, inte död.

Ett stort jack syntes på benet, det var gult och varigt. Jag fattade inte hur jag vågade men jag satte mig bredvid tigern. Den har ju skadat samma fot som jag, högerfoten på bakbenet, eller den hade skadat benet men ändå. Jag smekte den försiktigt (beredd på att bli av med en hand) på huvudet. Jag hade ju vattenflaskan, jag hällde vattnet över såret på tiger, den ryckte till lite med benet men slappnade av snart. Undrar vad som hade hänt, den måste ha ramlat, fast tigrar är smidiga. Det måste vara en hane för den är väldigt stor.

ÖnWhere stories live. Discover now